Švenčių kulminacijai - spektaklis vaikams "Mano batai buvo du"

Švenčių kulminacijai - spektaklis vaikams "Mano batai buvo du"

29. Dec 2015, 15:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Trijų Karalių dieną, 2016m. sausio 6d.,  12.00 val. Valstybinis Vilniaus mažasis teatras kviečia į unikalų spektaklį „Mano batai buvo du“, skirtą vaikams nuo 2 iki 8 metų.

Spektaklio idėjos autorė ir režisierė Gintarė Latvėnaitė prisipažįsta, jog mintis kurti spektaklį „Mano batai buvo du“ jai kilusi, pastebėjus, kaip jos metukų sūnus susidomėjęs žaidžia su prieškambaryje sustatytais batais. Šios patirties įkvėpta aktorė pabandė kurti nedideles improvizacijas batų tema. Gintarė Latvėnaitė kurdama spektaklį įsitikinusi, kad vaikams įdomiau žaisti su batais negu su įmantriais žaislais. Batai talentingos aktorės ir puikios mamos sukurtame spektaklyje pavirs telefonu, laivu ir dar daug kuo. Aktoriai vaikus kvies kartu dainuoti įvairių muzikinių stilių daineles, sufleruoti sceninius sprendimus.

20151229155542-43709.jpg 

Spektaklis „Mano batai buvo du“ sukurtas žaidimo principu, jame skamba gyvai aktorių Gintarės Latvėnaitės, Indrės Patkauskaitės, Jokūbo Bareikio ir Tomo Rinkūno atliekamos dainelės pagal populiarią ir šiek tiek mažiau žinomą lietuvių poetų kūrybą. Tai pamokantis smagus vaidinimas apie draugystę ir apie tai, ką gali iškrėsti vaiko nemylimi daiktai. Įsivaizduokite, jei vieną dieną įsižeidęs žmogeliuko batas iškeliautų... tiesiai į dangų. Žmogeliukui ir jo draugams neliktų nieko kito kaip tik traukti ieškoti dingusio bato ir šioje kelionėje patirti daugybę nuotykių!

20151229155708-72737.jpg

Spektaklyje „Mano batai buvo du“ persipynusios spalvingos emocijos, trumpos istorijos, įvykiai, nenumatytos atomazgos nepastebimai kiekvieną dalyvį ir žiūrovą  privers grįžti į save, į savo stebuklingą vaikystės pasaulį.

Bilietų į šį spektaklį dar yra. Vaikučiams į 2016 m. sausio 6d. Vilniaus mažajame teatre vyksiantį  spektaklį „Mano batai buvo du“ taikoma 15% nuolaida bilietui. Auklėtojoms, atvykstančioms į spektaklį su vaikučių grupe (10+), už bilietą mokėti nereikia.