Susitikime ir sužinokime apie ŽAISLO ISTORIJĄ - kovo 7 d.!

Susitikime ir sužinokime apie ŽAISLO ISTORIJĄ - kovo 7 d.!

30. Jan 2015, 08:29 InetaBu InetaBu

 

Žaislų muziejus duris atvėrė 2012 m. gruodžio 7 dieną. Muziejaus ekspozicijos pradžia skirta seniausiems Lietuvos žaislams. Tai pirmoji vieta Lietuvoje, kur surinkta ir pristatyta visa iš archeologinių tyrimų žinoma medžiaga apie žaislus ir žaidimų inventorių.

Temai skirti aštuoni stendai, kuriuose rasite ne tik naudingos, įdomios ir negirdėtos informacijos, bet ir galėsite iš stalčių išsitraukti žaislų kopijas bei rekonstrukcijas ir čia pat vietoje jas išmėginti. Antroje muziejaus dalyje aplankysite keičiamą parodėlę „XX a. prisiminimai“, kur rasite daug originalių mūsų tėvelių ir senelių žaislų. Jauniesiems lankytojams bus smagu juos paliesti, vyresniems  - atgaivinti vaikystės prisiminimus.

Ekspoziciją ir parodas praturtina įvairios lankytojams siūlomos veiklos. Tolesnė muziejaus veikla bus skirta jo puoselėjimui bei turtinimui. Žaislų muziejaus tikslas yra plėsti ir gilinti muziejaus turinį, archeologijos ekspoziciją papildyti etnografiniais žaislais,  pristatyti visas XX a. įdomybes ir  ieškoti naujų formų edukacinei veiklai, skirtai įvairaus amžiaus lankytojams.

Visus mažus ir didelius kviečiame į susitikimą su p. Indre Jovaišaite-Blaževičiene, viena iš Žaislų muziejaus steigėjų.

20150130082935-37053.jpg

Susitikimo metu kalbėsime apie žaislo istoriją, kaip vystėsi žaislai, kodėl jie yra, iš ko gaminami, kokie pokyčiai per šimtmečius?  Keičiasi ar nesikeičia žaislai, jų temos? Kas lemia pokyčius?

Laukiame Jūsų kovo 7 dieną  09:00-11:00 val.

Žaidimų kambaryje "Minimukų namukai"

(daugiau informacijos rasite čia http://www.minimukunamukai.lt/ ). Adresas Priegliaus g. 1, PC PUPA II aukšte.

Registracija ČIA->>

20150130082843-73593.jpg