MK susitikimas: Tapyba ant vandens EBRU ir Vilniuje

MK susitikimas: Tapyba ant vandens EBRU ir Vilniuje

20. Oct 2014, 08:54 InetaBu InetaBu

Irma Čekanauskienė – Tapybos ant vandens pradininkė Lietuvoje, VšĮ Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA direktorė. Socialinio darbo ir pedagogikos magistrė, turinti daugiau kaip 10 metų socialinio darbo ir specialiosios pedagogikos stažą, dirbusi su kompleksinę negalią turinčiais žmonėmis, globos namų bei smurtą patyrusiais vaikais. Nuo 2006 m. domisi tapyba ant vandens ir dailės terapija, aktyviai užsiima tapybos ant vandens mokymu bei plėtra Lietuvoje.

Šio meno pagrindus įvaldė pačios inicijuoto projekto „Negalios įveikimas bei socializacija pasitelkiant ebru“ metu. Projekto idėja buvo išmėginti šį meną, dirbant su neįgaliais mokiniais siekiant vėliau taikyti tapybą ant vandens kaip dailės terapijos metodą Lietuvoje. Projekto metu atvykęs tapybos ant vandens meistras vedė 21 dienos praktinius ir teorinius mokymus, kurių metu Irma Čekanauskienė įgijo šio meno pagrindus, kuriuos tobulino savarankiškai bei stažuotėse užsienyje. Kasmet kelia kvalifikaciją, dalyvaudama įvairiuose projektuose, organizuodama kursus bei parodas.

Vykdė užsiėmimus vaikams netekusiems tėvų globos NVGN „Vilniaus SOS vaikų kaimas“.

Parengta ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtinta socialinių darbuotojų kvalifikacijos kėlimo programa „Tapybos ant vandens meno terapijos teoriniai ir praktiniai mokymai“. Nuolat veda tapybos ant vandens užsiėmimus vaikams, suaugusiems, pedagogams bei socialiniams darbuotojams, organizuoja parodas, renginius, terapines grupes.

Nuo 2012 metų ši nuostabi technika įgijo lietuvišką terapinį pavadinimą VYTA – Veidas Yra Tavo Atspindys.

Vykdo socialinę gerumo akciją “VYTA – Iš ŠIRDIES Į ŠIRDĮ”, skirtą įstaigoms, kurios rūpinasi vaikais ir žmonėmis, kuriems reikalinga terapinė pagalba.

Kviečiame į šį unikalų susitikimą su p. Irma š.m. lapkričio 29 dieną 11:00 val., adresu Polocko g. 12, Vilniuje (Vilniaus visuomenės sveikatos biuras).

Registracija čia: http://www.mamyciuklubas.lt/teveliu-mokykla/

Ekspertai

Irma Čekanauskienė

Tapybos ant vandens pradininkė Lietuvoje
Irma Čekanauskienė in-vecaku-skola