"Pasidalink meile": Sunkiai besiverčiančioms mamoms gimdymo įstaigose - kūdikio kraitelio dėžutės

14. Mar 2017, 10:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nuo vasario mėnesio startavusi "Mamyčių klubo" vykdoma graži labdaros akcija “Pasidalink meile” įgavo pagreitį.

Kad kiekvieno mažylio gyvenimas būtų saugus ir apgaubtas šiluma, mes - “Mamyčių klubas” kartu su “Ogmios miestu” kviečiame paremti sunkiai besiverčiančias mamas, atsidūrusias gimdymo įstaigose be jokio kūdikio kraitelio.

Taip taip, pasirodo, tokia situacija - ne naujiena mūsų šalyje. Per metus didžiosiose Lietuvos gimdymo įstaigose tokių mamyčių, atvykstančių be jokio kraitelio ar su visai minimaliu yra per 200. Žinoma, jos neišleidžiamos namo be jokio drabužėlio, gimdymo įstaigos aprūpina naujagimį minimaliai. Tačiau ką mamytei daryti su vienu kūdikio drabužėliu ar kepuryte? Tad sužinojusios apie šią mūsų akciją - ne vienos gimdymo įstaigos atstovas nudžiugo.

Akcijos sumanytoja - MK laidos vedėja Indrė Kavaliauskaitė, todėl pirmiausia jai ir dėkojame!

Prie akcijos pakvietėme prisijungti ir kolegas Latvijoje.

Ką atnešti?

-Pirmieji drabužėliai naujagimiui (0-3 mėn.)

-Sauskelnės (1 ir 2 dydis)

-Šiltos kojinaitės

-Medvilninės kepuraitės ir pirštinytės

-Antklodėlės, pledukai 

-Higienos produktai naujagimiui - šukos, žirklutės, vaikiška kosmetika

-Higienos priemonės, skirtos žindymui

-Pirmasis barškutis ir kt.

Kaip gi sunešti daiktai bus paskirstomi?

Daiktus, kurie bus dovanojami kūdikio kraitelui, mes supakuosime ir nuvešime į gimdymo įstaigas Lietuvoje, kad gimdyvės, kurios papuolė į krizinę situaciją, turėtų pradžioje tvirtą pagrindą po kojomis.

Kviečiame atnešti naujus, kokybiškus, švarius drabužėlius, kūdikio priežiūros priemones, sauskelnes, kurios tiks kūdikiui pirmaisiais mėnesiais!

Kur viską sunešti?

Atneškite visa tai iki gegužės 15 d. į „Ogmios mieste“ Parko Outlet antrame aukšte, Laisvalaikio terasoje esančią akcijos dėžę ir pasidalinkite šiluma bei meile! 

Jei ruošiatės vykti į Ogmios miestą vežti daiktelių, parašykite apie tai portale, gal kuri mamytė norės prisidėti. Be to, labai laukiame jūsų reportažų iš ten. Ką dovanojote, kaip įdėjote į dėžę, kaip viskas sekėsi... Labai labai laukiame jūsų fotoreportažų tiek portale, tiek Facebooke.

Iš anksto visiems dėkojame už dalyvavimą akcijoje! 

20170308172907-93841.jpg

Atsakymai į dažnai užduodamus klausimus apie akciją