Spektaklyje „Vėjų Motė“ – paslaptinga kelionė į Svajonių šalį

Spektaklyje „Vėjų Motė“ – paslaptinga kelionė į Svajonių šalį

12. Sep 2015, 13:02 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Rugsėjo 19 d. 15 val. Vilniuje, Menų spaustuvės Kišeninėje salėje Stalo teatras“ kviečia į kvapų spektaklį šeimai „Vėjų Motė“ (pagal senovės baltų mitą), kurio pagrindinė veikėja – mistiška Vėjų Motė – įkūnija moters / motinos idėją. 

Kūrybinė grupė aktorė, režisierė ir idėjos autorė Saulė Degutytė, kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė, dailininkė Ligita Skukauskaitė – spektaklyje ieško indoeuropietiškų šaknų, linksta į mitologiją ir paprastomis priemonėmis – objektais, kvapais ir muzika – kuria intensyvų veiksmą. S. Degutytės monopektaklis „Vėjų Motė“ pasakoja apie „trečio brolio“ kelią į Svajonių šalį. Vaidinimas moko ryžto ir kantrybės: jei žmogus labai ko nors nori, jis įveikia kliūtis ir pasiekia tikslą. 

Personažas – „trečio brolio“ lėlė – veikia mitinėje, sakralioje erdvėje. Jis sutinka keturis vėjus, kurie įkūnija keturis elementus – žemę, vandenį, ugnį ir orą. Vėjas atpučia herojui ir keturias mergeles. Spektaklyje svarbus archetipinių gyvūnų – vilko, žuvies, skruzdės ir vanago – vaidmuo. Vėjų Motė, kaip visa apimanti pradžia ir pabaiga, budi, stebi personažus ir veikia juos.

Išskirtinis spektaklio bruožas – kvapai. Interaktyviu kvapų pateikimu bei muzikos (įrašyto bei gyvo garso) priemonėmis sustiprinamos nuotaikos, emocijos, įprasminami, objektai ir aplinka, į kurią atkeliauja personažas. 

Spektaklyje lietuvių liaudies sutartinėms būdingais garsažodžiais praturtinti tekstai tampa savarankišku objektu, vaizdžiai atskleidžiančiu pasakojimo turinį.

Trukmė 45 min. 

„Stalo teatro“ informacija