Spektaklis „Dostojevskis vaikams"

Spektaklis „Dostojevskis vaikams"

19. May 2014, 13:24 margarita2 margarita2

Gegužės 11d. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, su sunum, žiūrėjome spektaklį „Dostojevskis vaikams“.

Spektaklis „Dostojevskis vaikams" sukurtas pagal žinomo rusų rašytojo Fiodoro Dostojevskio romanus - „Vargo žmonės", „Netočka Nezvanovna", „Jaunuolis", „Broliai Karamazovai" bei rašytojo dienoraštį.

Spektaklyje, skirtingų kūrinių ištraukas vienija jose veikiantys vaikai bei bendražmogiškos temos, aktualios ir šiandienos vaikams, paaugliams, jaunimui: atsakomybė prieš mylimą žmogų, riba tarp meilės ir neapykantos, ambicijų ir norų atsižadėjimas vardan kito, garbė, orumas, stipri meilė artimajam.

Spektaklis vyko čia pat prie žiūrovo: prie didžiulio apvalaus stalo, prie kurio aktoriai virto įvairiausiais personažais; čia pat atsidurdavai Rusijos miestelio gatvėje ar vaiko kambaryje...

Tai vienas iš gražiausių ir giliausių spektaklių vaikams ir ne tik vaikams. Agnė Šataitė, Tadas Gryn, bei Virginija Kuklytė, vaidino labai įtikinamai ir taip įtaigiai, kad vietomis buvo sunku sulaikyti ašaras. . Gyvenimiškas temos, vaikui, buvo labai įdomios, bei suprantamai pateiktos. Visos pasakotos istorijos tiesiog užbūrė ir verčia apgalvoti apie tikrąsias gyvenimo vertybes.

 Ačiū visai VMT kūrybinei grupei bet Mamyčių klubui už tobulai praleistą popietę

 Mes su sunum, labai rekomenduojme pažiūrėti šį spektaklį!