Šį šeštadienį speciali MK laida „Pirmasis mėnuo - džiaugsmas ar iššūkis?“

Šį šeštadienį speciali MK laida „Pirmasis mėnuo - džiaugsmas ar iššūkis?“

23. Jun 2016, 17:37 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Devynis mėnesius būsima mama nekantriai laukia vieno - susitikimo su į pasaulį ateinančiu mažyliu. Renkame jam kraitelį, galvojame vardus, svajojame apie laiką kartu, bet retai kada susimąstome, jog vaiko gimimas ne tik džiaugsmas, bet ir didžiuliai iššūkiai. 

Paskutinį birželio šeštadienį, 25 dieną, simboliškai užbaigsime laidos sezoną ir, kaip visuomet, kviesime žiūrėti specialią laidą. Jos metu pasigilinsime į vieną temą ir bandysime įžvelgti įvairius jos aspektus. 

„Pirmasis mėnuo - džiaugsmas ar iššūkis?“ - tokį klausimą norime užduoti ir jums, ir mums. 

Pirma išsiaiškinsime, kas pirmąsias 28 dienas, kuomet vaikutis dar vadinamas naujagimiu, yra svarbiausia. Kas per tą mėnesį nutinka, pasikeičia, kokius pasiekimus įveikia tiek mama, tiek kūdikis.

Laidos pavadinime neatsitiktinai yra žodis „iššūkis“, nes jų pirmą mėnesį mamų laukia ne vienas. Dar besūpuojančios naujagimius mamos pasakys, kas joms įsiminė labiausiai, kaip sprendė kilusias problemas ir ką kitąkart darytų kitaip. Pasikeitimai įvyko ne tik kūdikiui, bet ir mamai, todėl pakalbėsime ir apie gimdyves - juk ne veltui, mėnuo po gimdymo vadinamas ketvirtuoju trimestru.

Na, o pabaigoje, dalinsimės idėjomis, kaip įamžinti šias gražiausias akimirkas. Ar žinojote apie tokią meno rūšį, kaip naujagimių fotografiją? Turbūt ne vienas matėme tas nuostabias nuotraukas, kur kūdikiai susukti į minkštus apklotėlius, papuošti juokingomis kepurytėmis ir snaudžia... 

Kviečiame jus nepraleisti specialiosios laidos „Pirmasis mėnuo - džiaugsmas ar iššūkis? birželio 25 d. 9.30 val. per TV3!