Solidi savarankiško gyvenimo pradžia – nedidelėmis įmokomis

Solidi savarankiško gyvenimo pradžia – nedidelėmis įmokomis

27. Mar 2019, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vaiko auginimas neišvengiamai atneša įvairių išlaidų. Finansinį vaikų auginimo iššūkį stengiasi palengvinti ir valdžia, nuo šių metų sausio kiekvienam vaikui kas mėnesį skiriamus pinigus padidinusi iki 50 eurų. Šie pinigai gali nepastebimai išgaruoti tenkinant kasdienius vaiko poreikius. Tačiau protingai juos investuojant įmanoma sukaupti solidžią sumą vaiko savarankiško gyvenimo pradžiai.

Dvi dukrytes auginanti Irina Pipirienė sako, kad sukurti finansinį pagrindą po kojomis savo mergaitėms jai visada atrodė itin svarbu. „Gyvename tokiais laikais, kai būstų niekas nemokamai nedalija, patys su vyru turime būsto paskolą, o galvoti apie vaikų ateitį vis tiek reikia. Norisi mergaitėms suteikti finansinį pagrindą savarankiško gyvenimo pradžiai, pavyzdžiui, sumą pradiniam būsto įnašui. Todėl dar kai laukiausi pirmosios dukrytės, su vyru pradėjome domėtis lėšų kaupimo ir investavimo galimybėmis“, – sako I. Pipirienė.

Dažniausiai tėvai galvoja ne tik apie vaikų ateitį, bet ir rūpinasi, kad jie būtų sveiki ir saugūs, tiek fiziškai, tiek ir finansiškai. Finansiniu saugumu pasirūpinti paprasta įsigijus kaupiamąjį gyvybės draudimą – jį turint nesunku įdarbinti iki 50 eurų padidėjusius vaiko pinigus. Gyvybės draudimo „Studentas“ sutartis sudaroma mažiausiai 10 metų, o lėšos kaupiamos iki kol vaikas taps pilnamečiu. Visą šį laiką kaupiamos lėšos yra investuojamos, kad išmokama sukaupta suma būtų kuo didesnė.

„Savarankiško gyvenimo pradžia neišvengiamai atneša didelių permainų gyvenime, o žengti į naują etapą žymiai drąsiau turint finansinį pagrindą po kojomis. Beveik 6 tūkst. eurų – tiek pernai vidutiniškai išmokėta jaunuoliui, kurio tėvai kaupė lėšas pasirinkę gyvybės draudimą „Studentas“. Jaunam žmogui tai – solidi suma, leisianti užtikrintai pradėti naują gyvenimo etapą“, – sako „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Jauni tėvai „Studento“ draudimą renkasi ne vien tik dėl lėšų vaiko ateičiai kaupimo. Populiarios ir prie kaupiamojo draudimo dažnai teikiamos papildomos apsaugos, tokios kaip traumų, kritinių ligų ar stacionarinio gydymo draudimas. I. Pipirienė sako, kad jai sunku suvokti, kaip galima nedrausti vaiko traumų draudimu – juk vaikas, anot jos, – tai vaikščiojantis degtukas. Nors sakoma, kad mergaitės yra ramesnės ir mažiau linkusios į traumas nei berniukai, I. Pipirienės šeimoje šis dėsnis neveikia.

„Abi dukrytės auga smalsios ir aktyvios, todėl neišvengiame ir traumų. Smiltei greitai sueis 6 m., o per šį laiką turėjome jau ne vieną įvykį, kuris baigėsi žaizdų siuvimu, randu, net nuskeltu dantimi. Vien vyresnėlės išmokų už patirtas traumas sąskaita siekia 2000 eurų. O jaunėlė Rusnė netrukus gaus savo pirmąją draudimo išmoką už praskeltą kaktą“, – pasakoja moteris.

Anot I. Pipirienės, auginti vaikus yra brangu. „Dažnai girdžiu žmones sakant, kad draudimas nepadės išvengti traumų. Sutinku, tačiau nelaimingi atsitikimai nutinka nepriklausomai nuo to, ar turi draudimą, ar ne, o išmoka gali padėti pradžiuginti vaiką ar tapti investicija į jo ateitį“, – svarsto I. Pipirienė.

„Aviva Lietuva“ duomenimis, 2018 m. iš viso „Studento“ draudimo klientams išmokėta apie 670 tūkst. eurų, arba 43 proc. daugiau nei metais anksčiau. Didžiausia pernai išmokėta sukaupta suma – 26 tūkst. eurų, kurie, tikėtina, papildė būsimo studento studijų ir savarankiško gyvenimo pradžios biudžetą.

„Aviva Lietuva“ jau ne vienerius metus yra tarp Lietuvos gyvybės draudimo rinkos lyderių, o per pastarąjį dešimtmetį klientams ligų, nelaimių atvejais išmokėjo daugiausiai išmokų tarp visų gyvybės draudimo bendrovių. Įmonė priklauso vienai stambiausių draudimo grupių Europoje „Aviva“, veikiančioje 14-oje pasaulio valstybių ir besirūpinančiai daugiau nei 33 mln. klientų. Iš viso „Aviva Lietuva“ aptarnauja daugiau nei 292 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų sutarčių.