,,Prisėsk, aš turiu tau kai ką papasakoti‘‘: smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moterys dalinsis savo istorijomis anonimiškai

,,Prisėsk, aš turiu tau kai ką papasakoti‘‘: smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moterys dalinsis savo istorijomis anonimiškai

Socialinis projektas, kurį organizuoja Kauno apskrities moterų krizių centras bei Vytauto Didžiojo universiteto viešosios komunikacijos studentės: G. Kondrataitė – Paleckienė, G. Paniulaitytė, K.Mazūraitė, N. Dvarionaitė ir V. Grinevskaja kviečia moteris patyrusias smurtą artimoje aplinkoje dalintis savo istorijomis anonimiškai.  

Socialinis projektas - ,,Prisėsk, aš turiu tau kai ką papasakoti‘‘ gimė norint padėti smurtą artimoje aplinkoje išgyvenančioms moterims.

 Kiekvienas iš mūsų turime vienintelį gyvenimą ir vienintelę galimybę nugyventi jį prasmingai. Kartais reikia labai nedaug, jog suprastum, kokioje situacijoje esi ir sprendimus reikia priimti ČIA |ir DABAR,  nelaukiant geresnio rytojaus.

Projekto tikslas - padėti moterims kasdien patiriančioms patyčias, žeminimą ir fizinio susidorojimo baimę išdrįsti išeiti iš smurto rato.

Nėra ir negali būti priežasčių pateisinančių smurtą prieš artimą žmogų. Tik  nuo visų mūsų   priklauso, ar  pagalba, patiriančiam smurtą  šeimoje bus  suteikta laiku. Susimąstykime ką kiekvienas  galime padaryti siekdami išgydyti šią visuomenės piktžaizdę. Vienos smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moters paviešinta istorija gali parodyti kelią, kaip išvengti smurtinių santykių ir tapti  savimi pasitikinčia moterimi. Tai gali tapti padrąsinimu dešimtims kenčiančių moterų.

Kviečiame moteris, patyrusias smurtą artimoje aplinkoje nedvejoti ir pasidalinti savo istorijomis el.p. adresu: soc.projektas.istorijos@gmail.com. Jūsų pasakojimas kitoms moterims gali tapti pavyzdžiu – išdrįsti, žengti pirmą žingsnį išsilaisvinimo nuo smurto keliu.

Kiekviena kėdė, tai atskira smurtą patyrusios moters istorija, kuri kviečia prisėsti pokalbiui. Istorijos bus pateikiamos ne tik raštu, bet ir įgarsintos žinomų moterų.

„Gyvenimas visada yra laukimas tos valandos, kai ateitis priklausys tik nuo tavo ryžtingų veiksmų“. Paulo Coelho 

Jeigu šiuo metu susiduriate su smurtu artimoje aplinkoje, nedelskite kreiptis pagalbos: (www.specializuotospagalboscentras.lt/kontaktai/)