Šių laikų didvyrė. Dalinant gerumą kiaurus metus...

Šių laikų didvyrė. Dalinant gerumą kiaurus metus...

10. Dec 2013, 14:08

Bemiegės naktys slaugant sergantį kačiuką ar šuniuką, iki paskutinės akimirkos tikint kad viskas bus gerai – gyvūnų globos organizacijos ,,Naminukai‘‘ vadovei Godai Smilgei -  tai ne naujiena. Gelbėdama bejėges gyvybes, ji ne vieną miego naktį nedvejodama iškeitė į budėjimą, o dienas į nuotykių kupinas gelbėjimo operacijas, bei nuolatinį susirūpinimą.

 

Daugelis svarsto kodėl tokių žmonių atsiranda, kurie savo laisvą laiką, ne kartą ir ne dešimt, ,,eikvoja‘‘ silpnesnių gelbėjimui. Tokie žmonės tai daro kasdien, be atlygio, vien dėl noro bent šiek tiek pakeisti pasaulį, padaryti jį bent šiek tiek saugesniu, geresniu ir nuoširdesniu. Dėl to gero jausmo širdy, kai į tave žvelgia tas, kuris niekada nemokės padėkoti žodžiu, bet to ir nereikia, tai matai tų bejėgių gyvūnų akyse.

 

Nuo vaikystės Goda mylėjo gyvūnus, rūpindavosdi jais. Ir visada širdyje turėjo svajonę – įkurti savo įstaigą gelbėti gyvūnams iš gatvės, šviesti žmones, siekti samoningumo, vykdyti mokomasias programas. Teko jai ir keletą metų savanoriauti vienoje gyvūnų globos organizacijoje. Tačiau, kaip ir galima numanyti, interesai ne visada sutapdavo. Todėl pasitaikius progai Goda ėmė ir įkūrė savo gyvūnų globos organizaciją ,,Naminukai‘‘, tikėdama kad kiekvienas iš tų vargšiukų gatvėje nusipelno būti pačiu mylimiausiu naminuku.Prieš įkurdama „Naminukus“, savanoriaudama kitoje organizacijoje ji kurioje išgelbėjo virš 100 gyvūnų ir dirbo su viešaisiais ryšiais..

 

Pirmieji „Naminukų“ gyvavimo metai buvo „nulipdyti“ iš daug skanių, o kartais ir šiek tiekprisvilusių pirmųjų blynų, pirmų kartų, pirmų meilių, mažų ir didelių stebuklų, bejėgiškumoir vilties, vos matomų švieselių tunelio gale, džiaugsmingų šuolių, tamsos ir vėl šviesos,tylaus miaukimo, garsaus lojimo, aštrių nagučių, lyžtelėjimų, daugybės pasisveikinimųir kartais atsisveikinimų, daug emocijų, kurie kažkam tik statistika, o Godai – gyvos istorijos...  

 Per nepilnus dvejus metus, ,,Naminukų‘‘ organizacija namus surado virš 500 globotinių, sterilizavo ir paleido per 50 laukinių kačių pagal PSP programą. Godos darbo patirtis virš 4 metų šioje veikloje, yvūnų globa ji užsiima savanoriškais pagrindais, pagal specialybę ji yra dizainerė.

Goda , kurios  straipsniai jau seniai ne vienam giliai įstrigę širdyje, ne vieną įkvėpė savo veikla,. Už savo straipsnius 2011 m. ji buvo didžiausio Lietuvoje naujienų portalo apdovanota žurnalistiniu prizu. Rodos jos lūpomis, jos ranka kalba ne ji, o gyvūnas. Ne kartą sulaukusi nusistebėjimo, dėl to kad geba taip giliai žvelgti į sielą tam išmestam, paliktam ,išduotam , tam kurio siela šaukiasi saugumo. Ir jei gyvūnai galėtų kalbėti ar rašyti, net neabejokite, jų ištorijos būtų tokios pat kokias rašo Goda. Skaudžios, laimingos, liūdnos, su visokiom pabaigom, bet visada pasibeldžiančios į širdį .

 Goda  tapusi pavyzdžiu. Tai žmogus kuris niekada nebijo pasakyti tiesą, kad ir kokia ji baisi būtų. Ji beldžiasi į kiekvieno širdį, ieško atjautos, nuoširdumo ir sažinės, ieško tol kol randa viską iki 11paskutinės kruopelės. O tuomet tai įvyksta: keičiasi požiūris, griūna abejingumo sienos. Jos žodžiai tarsi tankas skrodžia abejingumo iš šaltumo sienas kol pasiekia, tas dažnai užslėptas, sielos gelmes kuriose randa atjautą gyvūnams.

  Ne visada viskas klostosi lengvai, tačiau jau nuo 2012 m. pradžios  gyvuojanti organizacija nuveikė tikrai daug. Namus rado jau dugiau nei pusė  tūkstančio beglobių gyvūnų. Sėkmingai vykdoma PSP(pagaus, sterilizuok, paleisk) programa, kurioje sterilizuota ir paleista daugiau nei 50 laukinių kačių. Sukurtas tamprus globėjų tinklas kuris nuolat plečiasi. Kaip jaunai organizacijai tai be galo daug. Nuolat dalyvaujama įvairiuose renginiuose, vykdomi projektai.

,,Naminukai‘‘  žinomi kaip organizacija, kuri niekada neskirsto gyvūnų pagal vertus gyventi ir ne. Godos požiūriu, nė vienas gyvūnas nera mažiau ar daugiau vertingas už kitus. Todėl nesvarbu kiek bekainuotų kartais kai kurių nelaimėlių gydymo saskaitos, Goda užtikrintai sako: eisime iki galo, kad ir kiek tai bekainuotų.  Kartais sulaukianti net ir labai neigiamos reakcijos, ypač kai įdedamos kartais tikrai sukrečiančios nuotraukos , Goda nesustoja. Juk matyti kaip katinėlis ar šuniukas iš tų nuotraukų tampa nuostabiu gražuoliu, yra be galo gera. Tai geriausia padėka už padarytą darbą ir bemieges naktis.

 

Godos pasakojimas apie ,,Naminukus‘‘:

VšĮ „Naminukai“ yra jauna ne pelno siekianti gyvūnų globos organizacija, kurios tikslas – suteikti šansą likimo nuskriaustiems keturkojams ir dovanoti jiems naują – geresnį gyvenimą!

 Turbūt ir Tavo kieme po mašinomis slepiasi benamės katės, turbūt ir Tu pažįsti ne vienąžmogų, kuris išvažiuoja į užsienį, o jo keturkojis lieka nežinioje, turbūt esi matęsšalikelėje partrenktą „niekieno“ šunį, arba tokį, kuris ištikimai laukė savo šeimininkoprie parduotuvės ir nesulaukė, turbūt ne kartą ėjai pro prūdą, kuriame skendo nevienas plastikinis maišelis su gyvybe viduje. Turbūt vaikystėje net pagalvojai kodėl taip būna, ir kodėl ne visi keturkojai turi namus. Turbūt ir Tu užaugai, o klausimas taip ir liko kažkur viduje.

 „Naminukų“ pagrindinis tikslas yra kuo daugiau beglobių palydėti į tikrusnamus,vienyti žmones galinčius suteikti beglobiams laikiną pastogę ir humaniškaisbūdais mažinti gyvūnų skaičių gatvėje – surandant jiems šeimininkus, sterilizuojant.

 

Mūsų visų aplinkoje yra žmonių kurie mums tampa didvyriais, na o Goda didvyre tapo ne tik žmonėms, ji tarsi deivė beglobiams gyvūnams, suteikianti jiems galimybę gyventi pasakišką gyvenimą kurio jie visi nusipelnė.

12. Dec 2013, 17:01 angelialia

Santa, ačiū Tau labai už tokius gražius žodžius apie mane, be abejo galvoju, kad per daug pagyrei 😀 Bet aišku, jaučiuosi labai pakylėta, ačiūūū! 😀 Goda

10. Dec 2013, 20:30 Goda_Mamyciuklubas.lt

Jau nemažai laiko esu ,,Naminukų'' savanorė, neretai jos dešinioji ranka. Visa veikla kuria užsiima Goda man labai artima, ir kasdien žengiame koja kojon. netrukus paskelbsiu ir apie kalėdinę akciją prie kurios galėsite prisidėti visi...

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 10. Dec 2013, 14:28

Pamenu Godos tekstus portale, kur ji taip nuostabiai prisistatydavo gyvūnu vardu, kad daugeliui suminkštėtadavo širdis. Tikrai, kad didvyrė.
Angelialia - jūs gal irgi kaip nors prisidedate prie Naminukų veiklos?