Šį sekmadienį laidoje - apie lauko darželius, strijų profilaktiką ir stumdukus

Šį sekmadienį laidoje - apie lauko darželius, strijų profilaktiką ir stumdukus

11. Nov 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Sekmadienis - šeimų šventė, nes tai laikas, kai galime ilgai tinginiauti lovoje, lėtai valgyti blynus su uogiene užsigerdami kakava, leistis į ilgų rankdarbių kūrimą kartu, kepti sausainius ir, žinoma, žiūrėti „Mamyčių klubą“.

Ar lietus, ar speigas, jie vis tiek eina į lauką! Įsivaizduojate tokį darželį? Vaikai didžiąją laiko dalį praleidžia gamtoje, ją tyrinėdami, žaisdami ir mokydamiesi. Susipažinsime su lauko darželių „Po smilgom“ įkūrėja Milda Jankauskiene. Kalbėsime ne tik apie tai, kaip vaikai pramogauja, bet kur valgo ar net miega pietų miego. 

Devyni nėštumo mėnesiai - milžiniškas pasikeitimas ne tik pilvelyje augančiam kūdikiui, bet ir būsimai mamai. Jos kūnui tenka didžiuliai iššūkiai - augantis svoris, hormonų pasikeitimai. Kartais, ir atsirandančios strijos. Dėl ko jos atsiranda ir ką galime padaryti, norėdamos jų išvengti - reportažas laidoje. 

Na, o pabaigoje rubrika „Mamos, pabandom!“. Kiekviena paaugusio vaikiuko mama žino tą sunkų laikotarpį, kai vaikas jau moka vaikščioti, bet nemoka to daryti vienos. Pasilenkusios už piršto vedžiojame po namus ir lauką, kol nugara visai paskausta. Puiki išeitis - stumdukas, už kurio laikydamasis mažylis pats gali atrasti pasaulį. Kaip jį vertina kineziterapeutė? Kaip jį išsirinkti - patarsime siužete!

Susimatome šį sekmadienį, 8.30 val. per TV3!