Šį sekmadienį laidoje - apie idealias mamas, ligas darželyje ir mokymąsi sėdėti

Šį sekmadienį laidoje - apie idealias mamas, ligas darželyje ir mokymąsi sėdėti

07. Oct 2016, 15:31 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jau tapo įprasta, kad nuo šiol mūsų susitikimai persikėlė į sekmadienius, kai rytai ilgesni, ramesni ir dar labiau šeimyniški. 

Šį sekmadienį pradėsime šiek tiek filosofiškai ir aiškinsimės - kas yra ideali mama? Daugelis moterų iš savęs reikalauja beprotiškai daug tik tam, kad atitiktų įsivaizduojamus standartus, taptų pavyzdinėmis motinomis. Ar tikrai verta aukoti save ir savo laiką? Apie tai kalbėsime su trijų vaikų mama Laura ir psichologe, knygos „Ėriukas vilko kailiu“ autore Rūta Bačiulyte. 

Kiekviena mama beprotiškai džiaugiasi kūdikio pasiekimais ir kartais persistengia skatindamos juos pasiekti kuo greičiau. Su džiaugsmu stebime, kaip mažylis nusišypso, išmoksta apsiversti, susidomi žaisliukais ir norime jį kuo greičiau pasodinti. Ar verta ramstyti mažylius pagalvėmis? Kokie pratimai skatina vaikus mokytis atsisėsti ir patiems sėdėti? Patars kineziterapeutė, „Šeimos sportas“ įkūrėja Viktorija Brusokaitė. 

Pabaigoje rudeniškai aktuali tema. Daugelis mažylių pirmą ar antrą kartą pravėrė darželių duris ir... ligos prasidėjo. Dvi dienas eina, tris serga - taip, dažnai darželio lankymo periodiškumą apibūdina mamos. Kodėl sveikas pabirutis tampa ligų maišeliu? Kalbėsimės su darželio „Strazdanėlės“ auklėtoja ir trijų vaikų mama Lilija. 

Susitikime šį sekmadienį, 8.30 val. per TV3!