Šį savaitgalį - „Sostinės dienos 2017”

Šį savaitgalį - „Sostinės dienos 2017”

29. Aug 2017, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip ir kasmet rugsėjo pirmąjį savaitgalį vilniečius ir miesto svečius „Sostinės dienos 2017” kviečia įsilieti į pramogų šėlsmą. 

DŪZGIANTIS PROSPEKTAS

Jau 11 metų Vilniaus miesto festivalyje SOSTINĖS DIENOS „dūzgia“ Gedimino prospektas – susitikimo vietos pakeisti negalima! Tai ne kaimiška mugė ar prekybinė turgavietė, o aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų vieta, tai įvairiausių poreikių, norų ir fantazijų išsipildymo vieta, tai kaimynystės, bičiulystės ir svečių sutikimo vieta. Tai vilniečių raiškos būdas! 

DŪZGIANČIAME PROSPEKTE bus įrengtos 4 veiksmų erdvės: MENŲ IR MUZIKOS GATVĖ, DIZAINO SKVERAS, KNYGŲ ALĖJA, GARDŽIŲ LAUKTUVIŲ KELIAS.

Taip pat šioje erdvėje – daugybė kultūros renginių bei koncertų: jaukesnė ir intymesnė aplinka tvyros šalia Nacionalinio dramos teatro įsikūrusioje scenoje „Kuždesiai“, kur vyks bardų pasirodymai, koncertuos nedidelės grupės, džiazo muzikantai, aktoriai ir kiti atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį. Norintiems galingos energijos ir linksmybių – didžiojoje prospekto scenoje „Veiksmai“, įrengtoje prie V. Kudirkos aikštės, vyks pačių laukiamiausių atlikėjų ir garsių muzikos grupių koncertai, įspūdingi pučiamųjų kolektyvų pasirodymai bei kiti nuotaikingi projektai.

Išsami "Dūzgiančio prospekto" scenų programa:

VEIKSMAI: http://rx.hu/lgrm

KUŽDESIAI: http://rx.hu/514r 

SKAMBANTI KATEDRA

Didieji festivalio koncertai Katedros aikštėje

Rugsėjo 1 d., penktadienis, 21.00 – 23.00 val.
DIDYSIS "SOSTINĖS DIENŲ" ATIDARYMO KONCERTAS
Pirmą kartą Lietuvoje – garsioji britų atlikėja KT TUNSTALL
Prieš vakaro žvaigždės koncertą įžangini pasirodymą surengs Lietuvos metų roko grupe pripažinti, kūrybingieji ir energingieji COLOURS OF BUBBLES

Rugsėjo 2 d., šeštadienis, 20.00 – 21.30 val.
DIDYSIS "SOSTINĖS DIENŲ" GYVO GARSO IR VAIZDO KONCERTAS
G&G SINDIKATAS
Hip-hop‘o scenos favoritai, viena ryškiausių Lietuvos grupių, didžiulę armiją gerbėjų turintis „G&G Sindikatas“ rengia ypatingą viso vakaro koncertą.

PAGRINDINĖ SOSTINĖS DIENŲ 2017 NAUJOVĖ:

Renginiai atnaujintoje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo tilto ir Žaliojo tilto

GERO MAISTO KRANTAS

Atnaujintoje Neries krantinėje tarp Mindaugo ir Žaliojo tiltų, įsikurs gausybė gurmaniškųjų Food Truck virtuvių. Čia pačius įmantriausius, rafinuočiausius ir egzotiškiausius patiekalus patieks įvairūs nedideli restoranėliai, nišiniai ir jau pripažinimo sulaukę „gourmet“ kūrėjai. Inovacijas vertinantys miestiečiai miestiečiai šioje erdvėje galės mėgautis ne tik virtuvės paslaptimis, bet ir alternatyviąja muzika, scenoje - EKSPERIMENTAI.

EKSPERIMENTAI: http://rx.hu/yr93 

NERIES BALETAS

Šių metų „Sostinės dienos“ pristatys ambicingą 3D audiovizualinį projektą „Neries baletas“, kuriai ekranu taps į įspūdingą aukštį iškeltas Neries upės vanduo – specialia galinga įranga Neries upės vanduo pakeliamas net į 15-18 m aukštį, o vandens ekrano plotis gali siekti daugiau nei 20-30 m.

Videoprojekcijos seansai bus rodomi penktadienio ir šeštadienio vėlyvakarais:
Rugsėjo 1 d., penktadienis, nuo 23.00 iki 01.00 val. 
Rugsėjo 2 d., šeštadienis, nuo 23.30 iki 01.00 val.

DAUGIAU INFORMACIJOS: www.sostinesdienos.lt