Sergamumas gripu smarkiai išaugo visoje Lietuvoje

Sergamumas gripu smarkiai išaugo visoje Lietuvoje

30. Jan 2018, 09:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę smarkiai išaugo visoje Lietuvoje.

4-ąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 22-28 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 146,0 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 135,5 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 4-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.

2018 m. 4-ąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 142 asmenys. Iš jų – 12 vaikų iki 2 metų, 89 vaikai – 2-17 metų, kiti – suaugusieji. Hospitalizuota viena nėščioji. 13 iš hospitalizuotų asmenų buvo paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Vilniaus apskrityje.

20180130093923-28518.jpg

Kaip apsisaugoti nuo gripo:

* Stebėkite, kad vaikai plautų rankas.

* Venkite artimo kontakto su sergančiais, buvimo visuomeniniame transporte, masiniuose renginiuose. Tokiuose vietose yra daug sloguojančių bei kosinčių, „besidalinančių“ gripo sukėlėjais virusais.

* Stenkitės, kad vaikai nesušaltų ir neperkaistų. Vežant vaikus automobilyje svarbu jo labai neprišildyti, nes dideli temperatūrų svyravimai pavojingi vaikų sveikatai.

* Vartokite česnakus, tuomet jūsų vengs ne tik virusai, bet ir virusų nešiotojai bus nuo jūsų per atstumą.

* Nepamirškite, kad svarbu teisingai sudėlioti dienos režimą: aktyvią veiklą, poilsį, kaitaliokite protinę veiklą su fizine. Leiskite laiką gryname ore. 

* Duokite vaikams gerti daug šiltų arbatų.

Kaip atskirti gripą nuo peršalimo: 9 simptomai