Šėlkim, dūkim ir kvailiokim. Šiandien - Užgavėnės!

Šėlkim, dūkim ir kvailiokim. Šiandien - Užgavėnės!

21. Feb 2012, 08:00

Iki Velykų likus septynioms savaitėms, švenčiame Užgavėnes - bene padūkiškiausią lietuvių šventę.

 

Užgavėnes mėgsta visi - ir dideli, ir maži. Per Užgavėnes reikia ne tik sočiai prisivalgyti (užsigavėti, juk ateina Gavėnia), bet ir pasilinksminti iš širdies. Kaukės per Užgavėnes būtinos. Persirengėliai krečia pokštus, kalbina praeivius ir dovanoja visiems gerą nuotaiką.

 

Užgavėnių linksmybės šiandien vyks ne viename miestelyje, mokyklose, darželiuose ir miestų aikštėse. Štai keletas iš renginių šiandien:

 

Vilnius

 

Užgavėnės Mokytojų namuose

Atėjusieji į šventę smaginsis su kapela BIČIULIAI ir folkloro ansambliu SRAUNA. Visi galės stebėti Lašininio ir Kanapinio dvikovą ir varydami iš kiemo žiemą degins Morę. Gerą nuotaiką garantuos kiemo gaspadorius – Darius Mockevičius. Nuo 16 val. restoranas „Marceliukės klėtis“ ragins paskutinį kartą riebiai ir sočiai apsivalgyt..

{smallpic:1}

Kaunas

 

Blynas milžinas Rotušės aikštėje

14h Rotušės aikštėje bus kepamas rekordinis "Žemaičių blynas". Per valandą ketinama pagaminti ir publikos „teismui“ patiekti daugiau nei penkis kilogramus sversiantį blyną. Pagal tradicinį lietuvišką receptą paruoštas „žemaitis“ bus kepamas specialiai renginiui pagamintoje keptuvėje. Tikrąją Užgavėnių dieną Kaune bus bandoma pagerinti prieš kelis metus pasiektą rekordą kuomet ant laužo iškeptas 5,3 kilogramo svėręs žemaitiškas blynas.

 

Užgavėnės Kauno pilyje

Kauno miesto muziejus kviečia Užgavėnių švęsti į Kauno pilį. Nuo 14 iki 17 val. viršutiniuose pilies bokšto aukštuose vyks „Ebru Užgavėnės" - visi norintys galės patys išbandyti ebru meną - tapymą ant vandens - ir pasigrožėti šia technika sukurtų darbų paroda.
17 val. pilies požemiuose bus pristatoma Lietuvos tautodailininkų sukurtų Užgavėnių kaukių paroda; ją pristatys Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrijos pirmininkas Valentinas Jezerskas.

 

Ar švęsi Užgavėnės Tu?

21. Feb 2012, 15:28

Jau namai kvepia gardziais blyneliais 😀

21. Feb 2012, 12:13

Labai smagi svente , gaila jog Norvegijoje jos nesvencia . O vakarienei blynai tai tikrai bus 😉

21. Feb 2012, 08:24

kepsim mielinius blynus, lietinius, bet kazkokios sventes tai nebus😀 bet va paminesim su blynais😀 kai jau Domantas bus didesnis bus galima ir kaukiu pasigaminti😀