Rytoj, Tarptautinę šeimos dieną Vilniuje - daugybę pramogų

Rytoj, Tarptautinę šeimos dieną Vilniuje - daugybę pramogų

14. May 2011, 00:00

Šį sekmadienį, gegužės 15 dieną, visas pasaulis švenčia Tarptautinę šeimos dieną. Štai kaip galima nenuobodžiauti.

 

Švęskime TARPTAUTINĘ ŠEIMOS DIENĄ kartu!


Šeimos centras “Kartu saldu” su Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia gegužės 15 d., sekmadienį, paminėti šeimų šventę Pavilnių regioninio parko Pūčkorių kraštovaizdžio draustinio obelų sode!

 

Programa:

11.45 val. – Renkamės prie Pūčkorių atodangos.


12. 00 val. – Ekskursiją po parką, aplankant gynybinius įrengimus, Pūčkorių palivarką, Pūčkorių patrankų liejyklą, Pūčkorių obelų sodą, Belmontą praves Rasa Morkūnaitė, Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos vyr. specialistė, kultūrologė.


13.00 val. – Tautiniai žaidimai, rateliai ir šokiai visai šeimai su ansambliu „Raskila“.

 

Visi norintys galės pasigaminti vėjo malūnėlius ar dirbinius iš medžio Gintaro Kavoliūno lauko dirbtuvėlėse...

 

P.S. Šventės dalyvius kviečiame nepamiršti patiesalų ir arbatos su užkandžiais šeimyniniam piknikui. Kviečiame registruotis iki gegužės 14 d. el. paštu visiemskartu@gmail.com arba tel. 867204442. Renginys nemokamas.

 

Kino teatras „Pasaka“ kviečia švęsti tarptautinę šeimos dieną kine

 

Sekmadienį, gegužės 15-ąją, kai pasaulis minės tarptautinę šeimos dieną, kino teatre „Pasaka“ Vilniuje šėls neklaužados berniukai, savo namus – mišką, mėgins išsaugoti meškinai, ledų pardavėjai važinės mopedais, o į svečius užsuks senos geros lietuviškos animacijos herojai.


Pirmą kartą švenčiantis tarptautinę šeimos dieną, kino teatras „Pasaka“ surinko filmų ir pramogų programą, kuri sujungs kiekvieną šeimą kino malonumui.

 

„Nuo pat kino teatro atidarymo pradžios stengėmės būti „Pasaka“ visam gyvenimui – rodome filmus, skirtus ir patiems jauniesiems, ir vyriausiems žiūrovams. Šeimos diena – proga visus artimus žmones, nepriklausomai nuo amžiaus, pasikviesti į kiną ir kultūringai praleisti savaitgalį kartu“, – pasakoja kino teatro programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

 

Švęsti šeimos dieną kino teatras pradės jau jos išvakarėse. Šeštadienį, gegužės 14-ąją, ir dideli, ir maži žiūrovai kviečiami į lietuviško animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ premjerą. Režisieriaus Vladislav Berežok filmas nominuotas net trims „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams geriausio animacinio filmo, kompozitoriaus ir scenarijaus kategorijose.

 

Sekmadienį, gegužės 15-ąją, nuo 13 iki 14 val. kino teatro „Pušku Pušku“ salėje visi norintys galės susipažinti su „Smagiąja kino istorija“. Čia specialiai sukurtame filmuke trumpai, vaizdingai ir smagiai peržvelgiama visa kino istorijos raida. Susipažinę su kino biografija, jaunieji ir vyresni kino žiūrovai galės toliau rinktis vieną ar kelis iš šeimos dienos programos filmų.

 

Skirtingų kartų animacijos mėgėjus suvienys lietuviškos animacijos programa „Pasakų skrynelė“. Čia į vieną surinkti ir pirmasis lietuviškas animacinis filmas „Vilkas ir siuvėjas“, ir daugeliui tėvelių puikiai žinomas legendinio animatoriaus Ilja Bereznicko „Tik nereikia mūsų gąsdinti“.

 

Ir daug daug kitų filmų galėsite pamatyti šeimos dieną.

 

11. May 2011, 14:15

O Kauniečiai gali dalyvauti renginiuose Rumšiškėse, kur tikimės pabūti ir mes 😀