Rugsėjo 1-osios savaitgalis! Apsiperkame ar linksminamės?

Rugsėjo 1-osios savaitgalis! Apsiperkame ar linksminamės?

31. Aug 2013, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Laisvės diena Kaune

Penktadienį 12.40 val. Eisena nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Kauno miesto savivaldybės. Dalyvauja Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas". 13 val. Iškilmingas minėjimas prie Kauno miesto savivaldybės. 

Šeštadienį 11 val. Koncertas Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. 

Jurbarko miestelėnų šventė

Paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 31 - ąją, jurbarkiečiai ir miesto svečiai rinksis į miestelėnų šventę. Dieną pradės žirgų konkūras "Dvaro eiklieji" Mituvos lankoje, vėliau Dainų slėnyje "Parapijos šventadienio vaizdelius" kurs miestelėnų teatras, matysime ir "Ameriką pirtyje", ir ilgai netils armonikos. Regioninę XII liaudiškų kapelų šventę "Pamituvio armonika" ves laidos "Duokim garo" vedėja Loreta Sungailienė. Iki pat vakaro fejerverkų skambės dainos ir šokiai, savus kolektyvus keis svečių pasirodymai, o jaunimas po lozerių šou namo grįš tik paryčiais.

"Į pasakų šalį - su fotoaparatu!"

Šeštadienį Kauno valstybinis lėlių teatras kviečia  į nuotaikingą naujojo 56-ojo sezono atidarymo šventę. 12 val. Pasakų šalimi virtusiame Miesto sode su Jumis bendraus ir drauge nusifotografuoti pakvies atgiję pasakų veikėjai bei išsiilgusios lėlės. 14 val. spektaklis “Snieguolė ir septyni nykštukai”.

Festivalis "Jaunystė" 2013”

Šeštadienį Elektruose vyks prieš 45 metus pirmą kartą suskambėjęs džiazo festivalis. Šiemet jis vyks Elektrenų kultūros namuose ir dalyvaus gausybė džiazo grupių ir atlikėjų. 

Baltijos šalių ir Lietuvos motorlaivių čempionatai

Rugpjūčio 31 d. – Rugsėjo 2 d. Kaune, T.Masiulio 21, Kauno vandens kelių direkcijos prieplaukoje, Kauno mariose dar vienas įspūdingas reginys. Vyks „Baltijos šalių čempionatas“ ir „Lietuvos atviras čempionatas“. Renginio pradžia Rugpjūčio 31d. – 10.00 val. Šiose varžybose planuojame sulaukti iki 80-ies sportininkų iš visų Baltijos šalių. 

Šeimų savaitgalis „Mozaika iš popieriaus"

Šeštadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre 12 val. vyks šeimų savaitgalis „Mozaika iš popieriaus". Mozaikos gali būti kuriamos iš įvairiausių medžiagų. Pasitelkę savo įgūdžius, vaizduotę, kruopštumą ir atidumą, mozaiką kursime iš spalvoto popieriaus. Norintieji dalyvauti užsiėmimuose kviečiami iš anksto registruotis tel. (8-46)313691 arba el. paštu virginija@kkkc.lt

Šokantis senamiestis

Šeštadienį Kaune visi šokių kolektyvai, miesto gyventojai ir svečiai kviečiami prisijungti prie šokančios eisenos.  Eisenos pradžia 17val nuo Soboro - 17:30 finišas Rotušės aikštė. Rotušės aikštėje šoksime masinį šokį pagal spec paruoštą choreografiją. 18:00 Akcija „Apjuoskim šokantį senamiestį“ Šioje akcijoje kviečiame dalyvauti visus ir pagal iš anksto parengtas nuorodas bandysime rankomis apjuosti Kauno senamiestį. 18:30 Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje vyks įvairių šokių pasirodymai ir šou programos.

Didžiausio Lietuvoje smėlio skulptūrų parko atidarymas

Šeštadienį 18 val. visi kviečiami į didžiausią Lietuvoje tokio parko atidarymą sodyboje "Žemsodis" (Plungės r. Mardosų k.), kurio metu koncertuos grupė “Biplan”. Renginys mokamas. 

ES piliečių teisių mugė

Būk aktyvus europietis, žinok savo teises! Europos Sąjungos piliečių teisių mugė šeštadienį vyks Druskininkuose, Pramogų aikštėje. 18.00 – 18.15 val. Renginio oficialus atidarymas: į dangų pakils vienuolikos metrų ilgio ir devynių metrų pločio aitvaras su Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai logotipu.
18.20 – 20.30 val. Erdvė atvira poilsiautojams. Veikia infocentras, kuriame lankytojai gali gauti informacinių leidinių apie Europos Sąjunga, užduoti klausimus ir diskutuoti rūpimomis temomis. 

19.00 – 20.30 val. Žaidimai, viktorinos, kūrybinės dirbtuvės.

20.30 – 22.00 val. Parodomoji gatvės akrobatų ("Project Mayhem") programa, grupės SKAMP gyvo garso koncertas, Europos metų himno pristatymas. 

Šventinis Domanto Razausko ir grupės koncertas

Sekmadienį Kairėnuose VU botanikos sode 18 val. suskambės specialiai Bardų vasaros festivalio pabaigos koncertui paruoštaje programa: ir visiškai pamirštos, ir visiškai naujos dainos, kurias atliks Domantas Razauskas ir grupė.

Sveikas, rugsėji

Šį sekmadienį, nuo 14 iki 20 val., Kaune Nemuno prieplaukoje ir krantinėje nuo Vytauto bažnyčios iki Santakos kauniečius ir miesto svečius pakvies rugsėjo pirmosios šventė „Sveikas, Rugsėji". Koncertuos gausybė vaikų grupių ir mažųjų dainininkų, laukia choreografijos mokyklos bei kitų šokėjų programa, jaunųjų dizainerių pasirodymai ir kitų Kauno miesto mokinių meno kolektyvai, dresiruotų šuniukų parodomoji programa, taip pat viešnia iš Šilutės, dainininkė Maya. 

„Beauštanti aušrelė“ šventinis koncertas

S.Daukanto aikštėje Vilniuje, rugsėjo 1 dieną visi vaikai su tėveliais laukiami šventiniame koncerte.  Dalyvauja Viktorija Miškūnaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Vytautas Juozapaitis, Jeronimas Milius, Algirdas Budrys, Vytautas Giedraitis, Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ ir kiti.

Renginiai skirti Laisvės 20-mečiui, Mokslo ir Žinių dienos minėjimui 

Marijampolėje sekmadienį J.Basanavičiaus aikštėje vyks iškilmingas vėliavos pakėlimas. Iškilminga rikiuotė. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono karinės technikos parodomoji programa. 

Trakinių atlaidai

Trakuose rugsėjo 1-8 dienomis vyks kasmetiniai Trakinių atlaidai. Sekmadienį, pirmąją atlaidų dieną įvyks parapijos jaunimo organizuojama "Spalvotųjų šypsenų šventė". Tai renginys, skirtas visai bendruomenei ir į atlaidus atvyksiantiems svečiams. "Spalvotųjų šypsenų šventės" metu vyks koncertas, šurmuliuos talentų mugė, veiks kūrybinės dirbtuvės, bus organizuojamos bendruomeninės vaišės.

Koncertas vaikams “Moksliukų šventė”

Šiauliuose kavinėje “Juonė pastuogė” nuo 13 val. vaikų, tėvelių ir senelių laukia koncertas, kuriame pamatysite kaip Meškinas Lepečkojis nelabai mėgo mokytis, bet labai mėgo laižyti medų, o Zuikis Moksliukas, vaikučius mokys įvairiausių gudrybių ir parodys Meškinui  kaip reikia laižyti medų. Koncerte skambės daug dainelių,  šoksime, skaičiuosime ir žaisime...

Orientacinės varžybos "Atgal į mokyklą"

Netradicinis renginys rugsėjo pirmosios proga - sekmadienį 17 val. Vilniaus Vingio parke organizuojamos išmaniosios orientacinio varžybos skirtos ir vaikams, ir tėvams. Kodėl išmaniosios? Nes visos užduotys bus pateikiamos prisijungus prie www.beklaidu.lt ir jos bus tiek teksto, tiek video ir tiek audio formatu.
Ką daryt, jeigu neturiu interneto arba išmaniojo prietaiso? Rašykite info@beklaidu.lt - ir padės jums išspręsti. Kaip registruotis? Prisijunkite tinklapyje www.beklaidu.lt ir registruokitės į orientacines varžybas.