Rimantas Kaukėnas Motinos dienos išvakarėse kviečia atverti namų duris

Rimantas Kaukėnas Motinos dienos išvakarėse kviečia atverti namų duris

03. May 2018, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gegužės 5 d. (šeštadienį) Vilniuje ir Kaune vyks kasmetinė gerumo akcija, kurios metu Rimanto Kaukėno paramos grupė kartu su organizacijos „Soutwestern Advantage“ jaunimu rinks lėšas reta liga sergančio berniuko gydymui. Sulaukus netikėtų svečių, gyventojai raginami nenustebti ir išklausyti jų pagalbos prašymą.

Akcijos herojus – Daniil Golaydo – liepos mėnesį pasitiks savo pirmąjį gimtadienį. Tiesa, greičiausiai jį su šeima sutiks Kauno klinikų Vaikų onkologijos ir hematologijos centre. Vos kelių mėnesių sulaukusio berniuko akyse buvo rastas piktybinis navikas. Retinoblastoma – taip vadinasi liga, kuri jau privertė pašalinti vieną Daniilo akį. 

„Skaudu girdėti, kad vos gimę mažyliai turi ištverti tokį skausmą. Mūsų misija yra padėti vaikams ir jų šeimoms kovoti su tokiomis diagnozėmis – parama ir palaikymas daro stebuklus. Vertiname „Southwestern Advantage“ studentų pagalbą, kurie kasmet ryžtasi padėti šeimoms, atsidūrusioms labai sunkiose situacijose. Mes tikime, kad kartu galime padaryti labai daug, juk mes turime tai padaryti! Kviečiu visus nelikti abejingais Daniil istorijai ir gegužės 5 d. atverti savo namų duris,“ – prisijungti prie akcijos ragina Rimantas Kaukėnas. 

20180503105507-77556.jpg 

Kaip teigia Daniilo gydymą prižiūrinti vaikų hematologė Justina Klimaitė, pagrindinis gydytojų tikslas – išsaugoti vaikui regėjimą ir sustabdyti ligos plitimą. „Berniukui skirtas chemoterapinis gydymas – 6 kursai chemoterapijos, su nuolatine oftalmologų priežiūra. Šiuo metu mums pavyko sustabdyti piktybinio darinio plitimą, tačiau jis nemažėja, vadinasi – vien chemoterapinio gydymo nepakanka,“ – akcijos herojaus būklę komentuoja gydytoja J. Klimaitė.

Lietuvoje per metus naujai diagnozuojami vos keli retinoblasomos atvejai, būtent todėl ligos gydymo galimybės šalyje yra ribotos. Ši liga efektyviausiai gydoma Šveicarijoje, kur atvyksta vaikai iš visos Europos. Ten artimiausiu metu turėtų vykti ir Daniilas. Nors patį gydymą užsienyje kompensuoja Valstybinė ligonių kasa, tačiau kelionės ir pragyvenimo išlaidų našta pacientų šeimoms dažnai yra tiesiog nepakeliama. Skaičiuojama, kad vaikui reikalingo gydymo išlaidos gali siekti apie 20 tūkst. eurų. 

„Tokias gerumo akcijas rengiame jau septintus metus iš eilės, o pastaruosius dvejus – bendradarbiaujame su Rimanto Kaukėno paramos fondu. Mūsų organizacijos veikloje dalyvaujantys studentai vasaros stovyklų metu JAV  įgauna daug vertingos patirties, todėl džiaugiasi galėdami ją pritaikyti prasmingiems tikslams,“ – pasakoja iniciatyvos organizatorė Eglė Ališauskaitė.