Renginių gidas paskutiniam birželio savaitgaliui

Renginių gidas paskutiniam birželio savaitgaliui

29. Jun 2013, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

KLAIPĖDA

Pajūryje šiandien prasideda Pasaulio lietuvių sporto žaidynės, kurios tęsis visą savaitgalį. Į Klaipėdą atkeliavo 2600 sportininkų iš daugiau nei 20 šalių. Šį vakarą 20 val. prie “Arkos paminklo vyks susipažinimo vakaronė, kur gali dalyvauti ne tik sportininkai, bet ir miestiečiai. Rytoj vakare “Švyturio” arenoje prasideda tikrosios varžybos. Šeštadienį nuo 10 iki 15 val. Atgimimo aikštėje vyks sveikatos ir sporto šventė, kurios metu koncertuos įvairios grupės, o sporto šakų atstovai demonstruos savo talentus ir kvies gyventi sveikiau. Detalesnė programa ČIA http://www.lsfs.lt/index.php?view=article&id=285

TRAKAI

Jau nuo penktadienio Trakus užgrius dar viena irkluotojų banga. Čia rengiama tradicinė tarptautinė irklavimo regata „Gintariniai irklai“Regatos žiūrovai turės galimybę išvysti ne tik jaunųjų sportininkų, bet ir veteranų kovas dėl apdovanojimų. 

Šeštadienio vakarą pilies dangų nušvies baletas “Gulbių ežeras”, kuris vyks ant tiesiog Galvės ežero. Bilietai brangūs, o ir jų beveik nebėra, bet reginys bus tikrai įspūdingas.

ALYTUS

Jeigu mėgstate istorinius renginius - šį savaitgalį keliaukite į Senųjų (XII-XIIIa.) amatų, archajinės muzikos bei karybos festivalį JOTVOS VARTAI, kuris vyks Alytaus piliakalnio papėdėje visą savaitgalį. Žiūrovai pamatys senovinius amatus, pilies puolimo inscenizaciją ir net stipriausio jogvingiorinkimus. Detalesnė programa www.jotvosvartai.lt  

MOLĖTAI

Vasara - miestų švenčių metas. Šį savaitgalį į svečius kviečia Molėtai. Čia vyks baikerių klubo pasirodymai, mugė “Molio miestas”, žaidimai, atviros meno dirbtuvės, liaudiškos muzikos koncertas, o nuo 16 val. Lietuvos galiūnų čempionato III etapas.

VILNIUS

Dainos, rateliai, žaidimai, vaistažolininkių, bitininkų mokymai – tarmiškai aidės “Liepų šventėje”. Nuo 16 val. Verkių dvaro parkas šeštadienio popietę taps trimis Lietuvos regionais. Skambės Aukštaitijos folkloro ansamblio „Čiulbutė“ liepų sutartinės, Dzūkų „Nedzingės“ atliekamos tarmiškos dainos, žemaitiškai apie liepos medžio daiktus ir daiktelius rokuos Mosėdžio folkloro ansamblis, tarmiškai skambės dainuojamoji poezija atliekama Algirdo Svidinsko. Renginio metu veiks kūrybos iš gamtos medžiagų dirbtuvės, o renginį ves Gražina Kadžytė.

Jeigu domitės karyba ir ginklais - šeštadienį keliaukite į nemokamą ekskursiją “Ginkluotas Vilnius”. Aplankysite šaudmenų sandėlius, šaudyklas, palapinių miestelį, slėptuvę, patrankų liejyklą. Ekskursijos trukmė: 3 – 3,5 val. Pradžia - stotelėje Šilo tiltas, Antakalnio g. Apranga žygio (dalis maršruto yra raižytoje vietovėje). Privalomos nedidelės geriamojo vandens atsargos ir kokybiški didelio veikimo spindulio žibintuvėliai. Barsukynės kalno papėdėje išvešėjusių aukštų žolių neliesti (kai kurios iš jų yra stiprūs alergenai). Yra galimybė pakeliui lengvai užkąsti ir pailsėti (2 poilsio vietos). Pageidautina pasiimti įrankius atžėlusiems medžių ūgliams kapoti (tik Barsukynės kalno – piliakalnio aikštelėje).

KAUNAS 

Čia šeštadienį 9 val. prasideda Lietuvos jaunimo dienos “Jus aš draugais vadinu”, kurių metų tris dienas vyks daugiau nei 50 renginių įvairios Kauno bažnyčiose ir kitose vietose. Renginiai skirti dviems amžiaus grupės nuo 5 iki 15 metų ir vyresniems nei 15 metų jaunuoliams. Daugiau informacijos http://www.jaunimodienos.lt

DELTUVA

Dar viena istorinės tematikos šventė - gyvosios istorijos festivalis “Vilkmergės mūšis”.  Karo istorijos klubai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Baltarusijos žiūrovų akyse atgaivins Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto ir Rusijos caro Aleksandro I -ojo kariuomenių susirėmimą, įvykusį 1812 metais būtent šioje vietoje. Žiūrovus kvies mugė, atrakcionai, 14.30 prasidės iškilmingas paradas, o 16 val. - Prancūzų-rusų karo Vilkmergės (Deltuvos) mūšio inscenizacija. Po jo bus galima aplankyti karinę stovyklą, apžiūrėti senovinių ginklų muliažus, karių ekipuotę ir paragauti kareiviškų valgių.  

DRUSKININKAI

Šeštadienį nuo 13 val. Pramogų aikštėje vyks pasieniečių diena. Kam jie reikalingi? Ką jie dirba?  Vaikai sužinos atsakymus į šiuos klausimus, išgirs VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro šventinė koncertą, pamatys parodomąsias programąs, technikos, ginkluotės ekspoziciją, kinologų pasirodymą, paragaus pasienietiškos košės.

Koks bus Jūsų savaitgalis?