Renginiai savaitgaliui - švęskime Mindaugines ir ne tik!

Renginiai savaitgaliui - švęskime Mindaugines ir ne tik!

06. Jul 2013, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

VISAS PASAULIS

Šeštadienį, 21 valandą atsistokime kartu ir sugiedokime Tautišką giesmę! Apie savo giedojimo vietą praneškite organizatoriams el.paštu tautiskagiesme@gmail.com. Ar prisijungsi? 

 VILNIUS 

Šį savaitgalį iš penktadienio į šeštadienį papuoš vienas laukiamiausių metų renginių - “Kultūros naktis”. Sunku išpasakoti apie renginius, kurie vyks Vilniaus miesto centre ir senamiestyje, bet garantuojame, kad pramogų ras ir didelis, ir mažas. Detali programa yra čia http://www.kulturosnaktis.lt/. Lauksime jūsų reportažų! 

Mindaugines galima švęsti ir sportuojant, tad sudalyvaukite tradiciniame bėgime “Aplink Žaliuosius ežerus”. Bėgikų laukia 11,5 km. distancija. Susipažinti su bėgimo nuostatais bei užsiregistruoti į bėgimą galima čia:http://www.tengris.lt/index.php?act=c&id=987 

PANEMUNĖ 

Panemunės pilyje penktą kartą istorijoje rengiamas menų festivalis „Pilies aidas 2013“ pasiūlys gausią kultūros renginių programą – liepos 5-6 d. vyksiančiame renginyje bus ne tik apstu įvairių žanrų muzikos ir meninių-kultūrinių renginių, bet šiais metais bus galima išgirsti ypatingai gausią ir įvairialypę dainuojamosios poezijos ir bardų muzikantų pasirodymų programą. DAugiau informacijos www.piliesaidas.lt

KERNAVĖ

Šeštadienį Kernavėje prasideda tradicinės gyvosios archeologijos dienos, kurių nė pristatinėti nereikia - galėsite ne tik pamatyti, bet ir išbandyti įvairiausius amatus, sudalyvauti konkursuose, pasiklausyti dainų ir gerai praleisti laiką. Renginys vyks ir šeštadienį, ir sekmadienį nuo 11 iki 19 valandų. 

RAUDONDVARIS (Kauno r.)

Atsinaujinęs ir išsipustęs Raudondvario dvaras liepos 6 dieną kviečia į renginį “Lietuva Raudondvario dvare”. Vytautas Didysis,  Žygimantas Augustas, Barbora Radvilaitė,  Mykolas Tiškevičius, Antanas Smetona - ten bus galima sutikti šiuos ir kitus istorinius personažus, lauks daug istorinių mizanscenų: teatralizuota eisena, riterių turnyras, istorinių personažų pasirodymai, šaudys senovinė patranka. Renginys prasideda 12.20 iškilminga eisena nuo Raudondvario Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios. 

KAUNAS

Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai skirti renginiai Kaune jau vyksta, o liepos 6-ąją iškilmingos ceremonijos vyks Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje - 12 val Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimas, o 16 val. jos nuleidimas, 17.45 varpų koncertas. Svarbiausias šventės akcentas - XII-asis tarptautinis festivalis “Operetė Kauno pilyje 2013". 21 val. visi kviečiami prie Kauno pilies sugiedoti Tautišką giesmę. 

ŠIAULIAI

Šis saulės miestas švenčia net 777-ąjį gimtadienį, todėl simboliškai liepos 7 dieną, 7 valandą skvere prie Savivaldybės vyks “Rytinė mankšta „7 mėn. 7 d. 7 val.“. 

Šiame mieste vyksta ir Mindaugo karūnavimo dienai skirti renginiai, ir penktasis folkloro festivalis “Saulės žiedas” su gausybe renginių. Šeštadienį gyvų augalų kilimas papuoš erdvę šalia P.Višinskio paminklo, bulvare vyks tautodailės mugė, šiauliečiai galės išmokti šokti, dainuoti, o nuo 20 val. Didžiojoje scenoje prasidės koncertas “Lietuva, tėvyne mūsų”. Sekmadienį 19 val. toje pačioje scenoje įvyks baigiamasis “Saulės žiedo” festivalio koncertas. 

KLAIPĖDA

Pajūrio miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į jau 18-tą tarptautinį gatvės teatro festivalį “Šermukšnis Baroque”. Penktadienį 18 val. jis prasidės atidarymu, šeštadienį ir sekmadienį žiūrovai galės mėgautis gausybe spektaklių, kurie vyks Klaipėdos pilies teatre ir Žvejų rūmuose. 

PLUNGĖ

Plungės kultūros centras kviečia liepos 6 d. puikiai praleisti vasaros vakarą Senamiesčio aikštėje ir kartu atšvęsti Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną! Šventinio vakaro programoje nuo 19.30 val.: populiariausios Lietuvoje folkloro grupės "Kitava" koncertas; Alsėdžių vidurinės mokyklos vaikinų vokalinio ansamblio pasirodymas, visuotinis Tautinės giesmės giedojimas ir TV projekto X faktorius nugalėtojos Giedrės koncertas.

PALANGA

Pirmą kartą opera “Birutė” nuskalbės prie Birutės kalno Birutės parke Palangoje. Meno vadovas - Petras Bingelis, dalyvauja Kauno valstybinis choras. Opera skambės nuo 21 valandos, šeštadienį. 

ONUŠKIS

Nedidelis miestelis mielu pavadinimu kviečia į tradicinę šventę Valstybės dienai “Dviejų gimtinių nebūna”, kuri prasidės šeštadienį. Labiausiai mus sudomino dviratukų ir triratukų lenktynės vaikams nuo 12 valandos, vėliau mėtymo į taikinį rungtys, apdovanojimai, o nuo 18 val. lauko estradoje prasideda ir pati šventė su koncertais, muge ir kitomis linksmybėmis. Organizatoriai kviečia nepamiršti trispalvių ir pasipuošti tautiniais drabužiais. 

TRAKAI

Šeštadienį 21 val. prie Trakų rajono kultūros rūmų visi kviečiami sugiedoti Tautinę giesmę ir kartu padaryti didžiausią Lietuvos trispalvę.