Rašytojas Tomas Dirgėla ir reperis Kastetas sukūrė dainą vaikams

11. Sep 2019, 19:13 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų Tomas Dirgėla įgyvendino savo seną svajonę - sukūrė ir įrašė pirmąją savo kūrybos dainą. Kūrinys “Vaikai” skirtas ir mažiesiems, ir tuo pačiu suaugusiems, kurie neretai pamiršta, jog ir patys kadaise buvo smalsūs vaikai, susivėlusiais plaukais ir rankose laikantys tekančius ledus. 

“Su muzika draugauju jau nuo mokyklos laikų, kai grodavau mušamaisiais. O šiandien stoviu prie ritmo mašinos ir mikrofono vaikų rašytojų muzikos grupėje “Knygų vaikai”. Sykį, leisdamas laiką prie muzikos kūrimo programos, sudėliojau šios dainos muziką ir žodžius. Taip pat turiu ir progą šį kūrinį paleisti į pasaulį - tai po mėnesio pasirodysiantis trečiasis mano vaikas” - sako dainos autorius.

Prie kūrinio prisidėjęs žinomos grupės “G&G Sindikatas” narys Kastytis Sarnickas, pravarde Kastetas, pirmą kartą savo muzikinį talentą panaudojo dainoje vaikams. “Kai Tomas pasiūlė prisidėti prie jo dainos, sutikau nedvejodamas, net nepasidomėjęs, apie ką dainuosime. Vėliau net šiek tiek išsigandau supratęs, kad daina skirta vaikams. Neturiu jokios patirties jiems dainuoti, gal net priešingai - nemažai esu parašęs tokių kūrinių, kurių vaikams geriau neklausyti ar neskaityti. Ir vis dėlto, norėjosi save išbandyti, negalėjau praleisti tokios progos įrašyti dainą su rašytoju, kuris nešioja pankišką skiauterę ir kurio knygas mano vaikas skaito su tokiu pat užsidegimu, kaip ir dėlioja “Minecraft” blokelius telefone”, - sako repo dalį dainoje sukūręs ir atlikęs Kastetas.

Rašytojo Tomo Dirgėlos dainą įrašinėjo daug patirties turintis muzikos prodiuseris Germanas Skoris. Jis ne tik dalijo patarimus, bet ir pergrojo Tomo Dirgėlos dainos demo versiją bei iki galo paruošė kūrinį. “Esu daug dirbęs su įvairiais atlikėjais ir muzikos žanrais, todėl nudžiugau išgirdęs Tomo sumanymą vienoje dainoje sumaišyti maršą, punk rock’ą, regį ir repą. Šiuolaikinėje populiarioje muzikoje ribos tarp stilių senokai ištirpę, tai kodėl to nepabandžius ir muzikoje vaikams?”, - sako Germanas Skoris. 

Šiandien muziką vaikams dažniausiai atlieka bardų muzikos atlikėjai arba vaikų popchorai. Sukurti kitokio stiliaus dainą mažiesiems Tomą Dirgėlą įkvėpė jo keturmetis sūnus, kurio mėgstamiausia grupė yra “Bix”. Rašytojas teigia, kad jauniesiems klausytojams bus nesunku įsiminti priedainio žodžius ir šėlti punk rock’o ritmu, o suaugusieji gal prisimins, “kad ir patys buvo vaikai”, taigi, į mažųjų šėliones kartais žiūrės laisviau.

Daina artimiausiu metu bus pasiekiama ir muzikos naudojimo platformose (“Spotify”, “Deezer” ir kitose) bei lietuviškos muzikos portale Pakartot.lt .