Puikios idėjos šiam savaitgaliui!

Puikios idėjos šiam savaitgaliui!

08. Oct 2011, 07:00

Ar turi planų savaitgaliui? Pažiūrėk, kokių nemokamų renginių suradome. Jei žinai daugiau, netylėk.


 

  • 1 pasiūlymas Derliaus šventė Kaune

 

Kaune spalio 8-9 dienomis Laisvės alėjoje miestelėnus ir miesto svečius vėl džiugins kasmetinė derliaus šventė „Ruduo – derliaus metas 2011“.

 

Visą savaitgalį nuo 10 iki 18 val. tradicinėje mugėje per metus užaugintas ir pagamintas gėrybes siūlys per 200 ūkininkų ir amatininkų, savo dirbiniais lankytojus vilios tautinio paveldo puoselėtojai, prekybininkai ir tautodailininkai.

 

Visą savaitgalį šventės lankytojus linksmins liaudiškos muzikos kolektyvų pasirodymai,  smagūs žaidimai, konkursai.

 

  • 2 pasiūlymas Sodo kraitė Vilniuje, Mokytojų namuose

 

Spalio 7-8 dienomis, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje ir Vilniaus gatvėje, prie Mokytojų namų, šurmuliuos tradicinė rudens paroda – mugė „Sodo kraitė”. Vaismedžiai, vaiskrūmiai, daugiamečių gėlių daigai, reti dekoratyviniai augalai, rudens gėrybės, medus – visa tai ir dar daugiau bus galima įsigyti iš patikimų ūkininkų, gėlininkų, kurie renginyje dalyvauja jau daugelį metų.

 

Veiks paroda „Sodo kraitė”, joje Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų auklėtiniai kartu su mokytojais paruoš labai originalius eksponatus iš rudens gėrybių. Parodoje bus eksponuojama rekordinis eksponatų skaičius – per šimtas darbelių.

 

Šeštadienį, spalio 8 d. 12 val. kiemelyje vyks nuotaikingas interaktyvus renginys „Nepaprastų žmonių, nepaprastos salotos“. Mokytojų namų žmonės gamins įvairias salotas iš „Sodo kraitės“ dalyvių atvežtų daržovių ir vaisių. Susirinkusieji galės ne tik sužinoti vienokį ar kitokį salotų receptą, bet ir jų paragauti. 

 

Mugė veiks spalio 7 d. nuo 9 iki 18 val., spalio 8 d. nuo 9 iki 15 val.

 

  • 3 pasiūlymas  Šiaudų skulptūros Panevėžio rajono Naujamiestyje

 

Šiaudų karieta, kurią traukia šiaudų arklys. Šiaudų vartai, šiaudų suolai, šiaudų fontanas ir kitos grožybės – visa tai galima pamatyti Naujamiestyje, Panevėžio rajone.

 

Šiaudų skulptūrų plenerai Naujamiestyje rengiami jau šešerius metus. Šiaudines skulptūras kūrė Naujamiesčio žmonės – ir senjorai, ir mokinukai.

 

Kelias savaites pastovėjusi, pabuvusi kaip dekoracija, šiaudinė dvaro atributika bus sudeginta prieš Visus Šventuosius ir Vėlines. Pažiūrėti šių skulptūrų deginimo spektaklio, tikros ugnies misterijos susirenka daug žmonių. Na, o iki tol galima jomis pasigėrėti ar  įsiamžinti nuotraukose.

 

  • 4 pasiūlymas Knygų šventė „Panoramos“ p.c. Vilniuje

 

Spalio 8 - 9 dienomis prekybos centre „Panorama“ Vilniuje šurmuliuos „Pegaso“ knygų mugė. Knygų gerbėjus džiuginsime susitikimais su autoriais, ypatingais renginiais vaikams. Didžiausi Lietuvos leidėjai pristatys naujausias savo knygas.

 

Renginiai vaikams:

Šeštadienį, spalio 8 d. 12 val. kūrybinės dirbtuvės vaikams su Lina Žutaute „Aprenk herojų“.

Spalio 9 d. 12 val. šventė vaikams – susitikimas su keliautoju šuniuku Vincu!

 

 

  •  5 pasiūlymas Ekologijos mugė „Greenshow“ Ozo p.c. Vilniuje

 

Spalio mėn. 7-9 dienomis besidomintys ekologijos ir aplinkosaugos temomis apsilankyti kviečiami trečioje tarptautinėje specializuotoje ekologiškų produktų ir aplinkosaugos parodoje  - mugėje “Greenshow”.

 

Specialiai vaikams veikia AMATŲ KAMARA:

EKODAIKTAI.LT kolektyvas sukūrė kaimelį vadovaudamiesi įvairiomis eko idėjomis, kurias galima pritaikyti kasdieniniame savo gyvenime, auginant vaikus. Kaimelio šūkis: pats pasidaryk, atiduok, mainyk!

 

{smallpic:1}

 

Daiktų kaimelio tikslas – parodyti, kaip viešoji erdvė gali iš tikrųjų tapti draugiška visai šeimai. Amatų kamaroje  galima mokytis verti sodus iš šiaudelių, iš nereikalingų kartoninių dėžių su „Makedo“ konstruktorių detalėm pasigaminti  pilis, žaidimų namelius, namą lėlėms, lentynas daiktams, vyksta  žaislų dirbtuves vaikams, konkursas „Makedo meistras“.

 

 

DAIKTŲ KAIMELIO žmonės siunčia visiems nuoširdžiausius linkėjimus, ragindami nepasididžiuoti ir pas juos atvažiuoti. Sako, kad niekada nevėlu pakabinti inkilą paukščiams ar nusipirkti gofro kartono lesyklą ir joje visą šią žiemą lesinti zyles.  

         

Taip pat visus geros širdies žmones kviečia šeštadienį, spalio 8d., 19.00  į  DIDŽIOJO MOLIŪGO PJAUTUVĖS.  30 kg moliūgas užaugęs Trakų rajone, Gervinių kaime,  jau stovi DAIKTŲ KAIMELYJE  ir išdidžiai laukia savo valgytojų. Jis bus dalinamas visiems norintiems geriems žmonėms už šypsenas, dainas, eiles ir t.t.


  • 6 pasiūlymas Derliaus šventė Trakuose ir tarptautinė liaudiškos muzikos šventė "Prie ežerėlio"

 

Spalio 8 d., šeštadienį ji prasidės 9 valandą ūkininkų kermošiumi prie Trakų kultūros centro. Vidudienį čia pat vyks tarptautinė liaudiškos muzikos šventė „Prie ežerėlio“, kurioje koncertuos ne tik Lietuvos kapelos, bet ir svečiai iš Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

 

Jei žinai smagių nemokamų renginių, skirtų šeimai, savo regione, sakyk, mielai papildysime informaciją.

 

Laukiame Jūsų fotoreportažų, kaip praleidote šį savaitgalį. Specialiai tam turime rubriką "Mama reporterė".