Po gimdymo namuose - kūdikis negyvas, mama reanimacijoje

Po gimdymo namuose - kūdikis negyvas, mama reanimacijoje

11. Jun 2013, 14:28 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas", įtariama, kad gimdyti namuose nusprendusi moteris pirmadienio rytą atsidūrė Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose.

Moteriai gimdymas baigėsi komplikacijomis, o kūdikis gimė negyvas.

Artimieji tikina, kad gimdymas prasidėjo taip greitai, jog jie nespėjo į ligoninę. Tačiau įtariama, kad anksčiau namuose gimdžiusi moteris į gydymo įstaigą vykti nesiruošė ir šįkart.

Netekusi kūdikio moteris paguldyta Santariškių klinikų reanimacijos palatoje, jos gyvybei vakar vis dar grėsė pavojus.

Lietuvoje veikla, kai asmuo verčiasi bendrąja slaugos ar akušerijos praktika neturėdamas licencijos, laikoma neteisėta.

 Šaltinis: Delfi.lt

 

Ką jūs manote apie gimdymą namuose?

kristuliuuxx kristuliuuxx 17. Jun 2013, 16:02

Na vaikelio tai tikrai gaila. As apskritai nesuprantu moteru noro gimdyt namuose , gi rizikuojama netik vaiko bet ir savo pacios sveikata.

12. Jun 2013, 23:30

man tik gaila tokiu mamu vaikeliu, mamu visai negaila, jei nori tegul rizikuoja savo sveikata, bet kuo kaltas vaikelis, kad tevai nupuse....

12. Jun 2013, 20:31

net minties niekada neturejau gimdyt namie 😀 jauciausi saugi gyd rankose 😀 o kas kaip ismano lai taip ir daro 😀

gintarerei gintarerei 12. Jun 2013, 13:15 gvozde

tokie atvejai manes nenuteikia pries gimdymus namuose apskritai, bet norejau pasakyti kad sis pavyzdys yra netinkamas, kaip turi vykti gimdymai namuose. Kas dabar vyksta LT, kai yra nereglamentuota, be prieziuros, tai yra absurdiska ir pavojinga. Taip kaip yra dabar niekada, niekada nesirinkciau gimdyti namuose, bet jei viskas butu reglamentuota, mane nestumo metu stebetu, taip pat gydytoja teiktu rekomendacija kad galima gimdyti namuose, namuose tureciau pagalba ir jau matant artejancius komplikaciju zenklus veztu i ligonine, tuomet as sutinku. Sis pavyzdys yra tai, kad pagal artimuju pasisakymus, jie net nezinojo kad moteris ruosiasi gimdyti namuose, tai ka ji maste, kad viena pati, be niekieno pagalbos pagimdys? Va todel tai nera tinkamas pavyzdys gimdymo namuose. Reglamentuotas procesas atrodo ne taip ir netgi gimdymo namuose salininkai tokiu gimdymu nepalaiko.

12. Jun 2013, 12:16 gvozde

pritariu.

12. Jun 2013, 11:14

Jei ne pirma karta namuose gimde, vadinasi zinojo ka daro. Butent panasus pavydziai ir yra imami norint atkalbeti moteris nuo gimdymo namuose.

gintarerei gintarerei 11. Jun 2013, 22:46

as vistiek uz gimdymus namuose, bet tokie pavyzdziai negali buti imami, kaip va, negalima gimdyti namuose. Kvaila ta moteris, kad velniai zino su kuom, niekam nezinant ir nepriziurint gimde namuose. Cia yra kvailu kvailiausia rizika...cia negali buti pavyzdys niekam ir arguentas niekam...gaila...

11. Jun 2013, 17:59

Galejo ir ligonineje taip nutikti.