Pirmyn į kiną su vaikais!

Pirmyn į kiną su vaikais!

14. Oct 2011, 08:00

 

Septintasis vaikų ir jaunimo kino festivalis laužys ribas 

 

Apie ribų peržengimą, apie išsiveržimą iš už savo galimybių linijos, apie nutrintus suaugusiųjų nubrėžtus rėmus, apie beribę vaikystę – netrukus ims kalbėti septintasis tarptautinis vaikų ir jaunimo kino festivalis.

 

Spalio 17 – 24 dienomis tėvams nebereikės ieškoti alternatyvų, ką pasiūlyti vaikams vietoje kompiuterio arba telefono draugijos.  Dvidešimt trys puikios kino juostos okupuos Vilniaus kino teatrus „Pasaka“ir „Skalvija“. Šie užsienyje pripažinti filmai kurti išskirtinai jaunimo auditorijai, tačiau sukurs puikią diskusijų platformą tarp vaikų, tėvų ir mokytojų.

 

Vaikų konkursinė programa pateiks belgų ir prancūzų meninį filmą apie tėvų dėmesio pasigedusią šešiametę mergaitę Keitę, italų filmą, nustebinsiantį pasakiška vaizduote ir supažindinsiantį su vienuolimečiu Simonu, kuris laukia visus jo norus išpildysiančio stebuklingojo Degtukžmogio. Vaikams patiks nauja jau žinomo filmo „Krokodilai“ dalis. Tie patys ūgtelėję, jau septynmečiai vaikai, ta pati gauja, bet naujas štabas, nauji nuotykiai, naujas meilės jausmas...

 

Panoramos programoje žiūrovai susipažins su vaiku, norinčiu išpirkti savo kaltę dėl mirusios mamos – jis sulaužys ribą tarp savo galimybių ir noro taip nemirtingu,  vaiku, laviruojančiu ant ribos tarp neapykantos mamai ir meilės mokyklos naujokei, mergaite, iš visų jėgų trinančia ribą – bedugnę tarp išsiskyrusių tėvų, bei mergina, įnirtingai kovojančia už savo autentiškumą, bandančią  išvengti tėvų nubrėžto kelio ir eiti savuoju.

 

Specialiojoje programoje „Pasaulio vaikai“  tyrinėdami pasaulį trys herojai peržengs ne tik simbolines ribas, bet ir valstybių pasienius, kitoje juostoje karys, magas, geraširdis milžinas ir vagis kelionės po dykumą metu bandys įveikti tarpusavio skirtumus  – sulaužyti senąsias ir susikurti naujas ribas.

 

Šeimos programa „Nuotykių puokštė“ kvies mažiausius 7–10 metų vaikus tam, kad pristatyti jaudinančią tikrą šunų Belkos ir Strelkos išsiuntimo į kosmosą istoriją. Taip pat vaikams patiks miško drama, kuri išbando ten gyvenančių vabzdžių draugystę ir atskleidžia kiekvieno talentus. Dar labiau mažųjų fantaziją uždegs filmas apie mielą būtybę, kuri atrodo kaip mergaitė, tačiau vietoje rankų turi sparnus. Patyręs paukščių stebėtojas randa ją po krūmokšniais ir parsineša namo, tačiau mergytė-paukštė išskrenda į ilgą, nuotykių kupiną kelionę.

 

Konkursinėje jaunimo programoje ryškiai matysis sulaužytos ribos tarp sveikojo ir neįgaliojo, tarp viskuo aprūpintos „Princesės“ ir gatvės merginos, kosmoso ir žemiškų jausmų. Vyks tikra jaunatviška kova tarp idealų ir skaudžios tikrovės. 

 

Patekti į vieną pasirinktą festivalio filmą vaikai gali ir sudalyvaudami konkurse „Kultūrų dialogai“ – sukūrę menišką vienos festivalyje dalyvaujančios šalies atvaizdą. Visos sąlygos ir įdomybės: www.kidsfestival.lt

 

Šaunaus kino!