Pirmasis klasikinės muzikos koncertas "Muzika mažoms ausytėms"

Pirmasis klasikinės muzikos koncertas "Muzika mažoms ausytėms"

07. May 2019, 14:33 Mamkyte Mamkyte

Su 6 mėnesių dukryte Vakare naują savaitę pradėjome pasikultūrinimu Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatre. Čia šiandien vyko 0-5 m. kūdikiams ir vaikams skirtas klasikinės muzikos koncertas “Muzika mažoms ausytėms”, kuris buvo kažkas TOOOKIO!!
Keletą kartų iš eilės nebegavę bilietų į šio ciklo koncertus, griebėme juos dar vasario mėnesį. Ir dabar supratau, kodėl apie šiuos koncertus jau sklando legendos, o bilietai šluote iššluojami, vos paskelbus koncertų datas. Man šiame koncerte įspūdį paliko ne tik žymių kompozitorių kūriniai, bet ir tobulas renginio pritaikymas mažiesiems klausytojams. Vaikučių vežimėliai lieka rūbinėje, batukai - salės pakraštyje, o mamos ir tėčiai su vaikučiais įsitaiso ant minkštais spalvotais pledais aptiestų grindų, pagalvėlių ar sėdmaišių. Toks susėdimo būdas neįpareigoja ir leidžia mažyliams šliaužioti, ropinėti, patrepsėti. Prislopintas apšvietimas sukuria ramią ir jaukią atmosferą, kuri padeda atsipalaiduoti ne tik vaikams, bet ir mamoms (bei tėčiams).


Iš pradžių galvojau, kad koncerto metu styginių kvartetas "Archi Quartett" tiesiog pagros ir išsiskirstysime. Bet nieko panašaus. Vedėjas pristatydavo kiekvieną kūrinį, primindavo apie klasikinės muzikos naudą mažoms ausytėms, o taip pat viso koncerto metu naudodamas papildomas priemones (medinius barškučius, skareles, žaislus, popierines gniūžtes) įtraukdavo visus į aktyvesnę veiklą. Koncerto metu teko ne tik pagroti, pasimėtyti popierinėmis spalvotomis gniūžtėmis, bet ir pašokti bei susipažinti su kitais mažaisiais klausytojais. Čia buvo galima pasisemti ne tik klasikinės muzikos teikaimos naudos, bet ir lavinti sensorinius jutimus, skatinančius įvairiapusišką kūdikių vystymąsi.
Vakarei koncertas patiko. ?Ramiai su dideliu susidomėjimu išklausė nuo pirmo iki paskutinio akordo, kartkartėmis pasivartydama nuo šono ant šono, pabendraudama su naujais draugais ar pagrodama mediniu barškučiu. ? 
Kaina 10 Eur suaugusiam (labai adekvati ir verta turinio). Vaikams iki 5 m - nemokamai.

Labai rekomenduoju sekti Operos ir baleto teatro repertuarą ir bandyti medžioti bilietus į šiuos koncertus. ? Beje, ieškodama draugijos, susidūriau su tokiu reiškiniu, kaip mamų baimė kažkur su mažiuku važiuoti (o, jei užsirėks, o, jei kas nutiks, mes dar niekur kartu nebuvom). Tai normalu, bet nepabandę, nesužinosite. Tad norisi padrąsinti ypač pirmakartes mamas neužsidaryti su vaikučiais tarp keturių namų sienų. Dabar tiek renginių, galimybių leisti laiką įdomiai su vaikučiais, kad reikia jomis pasinaudoti. O, jei vaikas ir paverks, tuo nieko nenustebinsite. Juk jis vaikas. ? 


Pasidalinkite savo įspūdžiais ir patirtimi, nuo kokio amžiaus su vaikučiais pradėjote kultūrintis, ką įdomaus jau aplankėte, pamatėte, kaip sekėsi, ar buvo iššūkių?

 

Daugiau mūsų nuotykių, renginių šeimoms apžvalgų rasite FB tinklaraštyje Mamkytė