SOS korteles mažiesiems keleiviams laimi...

SOS korteles mažiesiems keleiviams laimi...

28. Jul 2014, 11:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išaušus atostogoms – vienu rūpesčiu mažiau. Vienas didžiausių daugelio tėvelių, besiruošiančių atostogauti užsienyje su vaikais, baubas – kad mažametis gali pasimesti.

Įrodymas, kad ši bėda aktuali daugeliui, yra tai, kad šiais metais Auksiniams Kanų liūtams pristatytoje reklamoje net rodoma sukurta speciali išmanioji vaikiška apyrankė, kuri ima siųsti signalą į vieno iš tėvelių mobilų telefoną, jei vaikas nuklysta toliau nei nustatytas saugus atstumas. Tačiau kur pult, gavus šį signalą, kai iš nerimo jau ima linkt keliai?

„Užsienio šalyse ypač aktyvius vaikus auginantys tėveliai nesidrovi atžalų prisisegti specialiais pavadėliais. Mes dviračio neišradinėjome, tačiau panorome prieš atostogas pasiūlyti tėveliams alternatyvą pavadėliams – „Mažojo keleivio kortelę“. Ji yra lietuvių ir anglų kalbomis, tad tiek keliaujant po Lietuvą, tiek po užsienio šalis  raginame tėvelius parūpinti ją savo atžaloms.

Kortelėse – artimųjų vardai, kontaktai. Be to, jos spalvingos, linksmos, kortelės yra patogiai pakabinamos ant kaklo, neperšlampamos, tad gali tapti puikiu vaikišku aksesuaru. O prieš skrydį lėktuvu vaikas net gali įsidėti į ją kramtukų nuo ausyčių užgulimo“, - pasakoja idėjos iniciatorė kelionių agentūros „LToursIDEAS“ vadovė Jurgita Gabartienė.

Kortelių šiuo metu galima įsigyti www.ltoursideas.lt , vėliau jos bus platinamos šalies oro uostuose.

Ačiū mamytėms, kurios dalyvavo konkurse ir papasakojo apie tai, kada pastarajį kartą buvote kelionėje su visa šeima užsienyje! 

4 pasakojimų autorėms dovanojame po SOS kortelę jų mažiesiems keleiviams!

20140724123553-28161.jpg

Tai inguce, aantaite, karolina1990 ir irmantaite!

28. Jul 2014, 14:54

cia man 😀 ? na dekui dekui,tikrai praves 😀

irmantaite irmantaite 26. Jul 2014, 08:14

Mes tik ryt išvykstame į savo pirmają užsienio kelionę visi kartu 😀 Manau viskas bus puiku, nes Ventspilis kaip tik labai patrauklus miestas atostogaujantiems su vaikais. Tikrai žinau kad vyresnįjį teks krapštyti iš Vaikų miestelio ir visokių lipynių, o mažajam bus begalinio džiaugsmo pamačius tiek vandens ir tiek daug smėlio. Nauji smėlio žaislai jau nupirkti 😀
Paskaičiau apie korteles ir supratau kad juk iš tiesų vaikai minioje, paplūdimyje gali pasimesti. Atvirai sakant negalvojau apie tai, nes čia keliaujant nebuvo niekur nuklydę ar pasimetę. SOS kortelės geras sumanymas, teks įtraukti į kelioninių daiktų sąrašą.

24. Jul 2014, 22:52

Mes siuo metu atostogaujame uzsienyje-Lietuvoje 😀 Taip taip- uzsienyje, kadangi gyvename Belgijoje.Belgija mums tapo namai su draugais kuriu deja lietuvoje kaip ir nebeliko ☹ o cia mums labiausiai isimine tai kad vyresneliui buvo pirmosios maudynes ne vonioje kaip prates o didziuliame karjere 😀 vaikas "nusvilo" geraja prasme, prisilakste basas, visus laiste vandeniu ir prikrete begale kitu isdaigu.o kortele mums tikrai butu reikalinga nes mes gyvename Belgijos sostineje ir ten kur nei vienam kitam rajone nerasi tiek daug zmoniu kaip musu rajone.

margarita2 margarita2 24. Jul 2014, 13:47

Paskutinį ir vienintelį kartą, su sunum buvom Latvijoje. Sunui labiausia įsiminė pajūris ir tai, kad jis buvo užsienyje. Labai nekantrauja, kada dar galės ištrukti iš Lietuvos ribų 😀