Pirmą kartą „Kino pavasaryje“ – ir šeimoms skirti filmai

Pirmą kartą „Kino pavasaryje“ – ir šeimoms skirti filmai

14. Mar 2014, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Su „Kino pavasariu“ ateina tikrasis pavasaris  - juokaujame su draugais.

Kovo 20 – balandžio 3 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiantis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet parengė įspūdingą programą, kurioje kino mylėtojai ras žymiausių užsienio kūrėjų naujausius darbus, garsiausius metų debiutus bei lietuviško kino naujienas.

Tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet žiūrovų lauks su dviem konkursinėmis programomis bei šeimoms skirtais filmais.

Patiems mažiausiems žiūrovams skirta programa „Filmai šeimai“ – juostos, kurias, anot organizatorių, išrinkti yra atsakingas, visuomet sudėtingas, bet kartu ir itin džiugus uždavinys. Visai šeimai skirti filmai palies tiek vaikus, tiek suaugusiuosius, o kino salėse netrūks džiaugsmingų atradimų, kvapą gniaužiančių nuotykių, įdomių pažinčių ir gražiausių emocijų.

Filmai šeimai:

Ela ir draugai

20140226103200-23811.jpg

Gražuolė ir Sebastianas

20140226103217-87947.jpg

Orkestras "Labas?!"

20140226103234-55250.jpg

Taip pat festivalyje startuos dvi konkursinės programos. Be jau tradicinės „Nauja Europa – nauji vardai“, kurioje bus rodoma 11 įspūdingiausių debiutų iš Rytų ir Centrinės Europos, rengiama „Baltijos žvilgsnio“ programa. Joje bus pristatomi tiek pripažinti, tiek naujieji kūrėjai iš Baltijos jūros šalių. Dėl piniginio prizo šioje kategorijoje kovos 11 filmų, atstovaujančių Lenkijai, Norvegijai, Estijai, Danijai, Suomijai, Rusijai ir Vokietijai.

Iš viso festivalyje planuojama parodyti 67 šalių filmus, pateikiamus septyniolikoje programų.

 Taip pat festivalio metu vyks susitikimai su režisieriais ir aktoriais: į „Kino pavasarį“ atvyks italų režisierius Bruno Oliviero, San Sebastiano festivalio programos sudarytojas Roberto Cueto, Nikolajus Nikitinas – Berlyno festivalio atstovas Rytų Europai, rusų aktorė Daria Saveleva, garsi japonų aktorė ir režisierė Kaori Momoi, slovėnų režisierius Rokas Bičekas, rusų režisierius Andrejus Bogatyriovas, Čilės režisierius Sebastianas Lelio ir kiti.

„Kino pavasaris“ šiemet vyks 19-ąjį kartą. Vilniuje ir Kaune vyksiantys renginiai prasidės kovo 20 dieną ir tęsis iki balandžio 3 dienos.

Plačiau apie "Kino pavasarį": www.kinopavasaris.lt

sraigiukas sraigiukas 26. Feb 2014, 14:49

Super, eisim ne tik į kulinarinius, bet ir šeimos 😀