Piešinių konkursas Europos kalbų dienai paminėti

Piešinių konkursas Europos kalbų dienai paminėti

18. Jun 2013, 11:31 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su VšĮ „Valstybės institucijų kalbų centru“ šių metų rugsėjo 26 dieną minėdami Europos kalbų dieną, pirmą kartą kviečia vaikus ir jaunuolius dalyvauti piešinių konkurse.

Šis konkursas išsiskiria savo svarba, nes 2013 m. - tai Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metai, kuriais žadama daug prisidėti prie Lietuvos įvaizdžio formavimo tarptautinėje visuomenėje.

Pasak LVJC renginių ir projektų organizatorės Jolantos Markevičienės, šiuo konkursu tikimasi, kad vaikai ir jaunimas atkreips dėmesį į Europos šalių kalbų ir kultūrų įvairovę. Skirtingų kultūrų pažinimas praturtins jų gyvenimą, suteiks naujų kūrybiškų idėjų, o kuo daugiau vaikai ir jaunimas pažins kalbų, tuo daugiau turės galimybių susirasti draugų įvairiose pasaulio šalyse. 

 Konkurse kviečiami dalyvauti ikimokyklinių ugdymo įstaigų, bendrojo lavinimo mokyklų ir papildomojo ugdymo įstaigų vaikai ir jaunimas. Piešiniai turi atspindėti, kaip vaikai ar jaunuoliai suvokia, vertina, kūrybiškai geba perteikti savo požiūrį į skirtingas Europos kalbas ir kultūras. Piešinius siųsti arba pristatyti galima iki rugsėjo 9 d. adresu: Piešinių konkursas, skirtas Europos kalbų dienai paminėti, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Konstitucijos pr. 25, LT-08105, Vilnius.

Konkurso rezultatai bus paskelbti 2013 m. rugsėjo 20 dieną. Žiuri išrinkti geriausių darbų autoriai bus apdovanoti LR Seimo Pirmininko pasirašytais diplomais. Geriausi darbai bus eksponuojami LR Seimo Europos informacijos biure, o kiekvienos amžiaus grupės darbai, užėmę pirmą, antrą ir trečią vietas kiekvienoje amžiaus grupėje, bus apdovanoti konkurso organizatorių ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Daugiau informacijos – www.lvjc.lt