Paskelbta nauja registracijos į darželius Vilniuje data

Paskelbta nauja registracijos į darželius Vilniuje data

13. Mar 2015, 08:59 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Penktadienio rytą tėvai, kurie planuoja leisti savo atžalas į ikimokyklinio ugdymo įstaigas sostinėje, sulaukė žinios, jog po nepilnų dviejų savaičių vėl bus galima bandyti registruotis.

"Kovo 25 d., trečiadienį, 8 val. ryto internetu ir savivaldybėje prasidės registracija į sostinės darželius. Gavome Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje neprieštaravimą registraciją pradėti 8 val. ryto. Ši sistema sukurta Jūsų gerovei, tad raginame vaikučius registruoti internetu, kad nereikėtų ilgai stovėti eilėse savivaldybėje. 
 
Šiemet pirmenybė teikiama tiems mažiesiems vilniečiams, kuriems pernai nebuvo skirta vieta darželyje. Prašymai, kurie buvo registruoti pernai, galioja ir iš naujo registruotis nereikia.  Be to, kai tik pasibaigs vaikų priėmimas į darželius šiems metams, nuo rudens į darželius bus galima registruoti nuolat, nelaukiant konkrečios datos. 
 
Atsiprašau už nepatogumus dėl sustabdytos registracijos. Deja, buvo ir savivaldybės darbuotojų klaidų, už kurias jie griežtai įvertinti. Tėveliai, kurių vaikai pradės lankyti darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, savivaldybės iniciatyva bus mėnesį atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio (14,48 eurų). 
 
Daug dirbame kasdien tam, kad ši sistema būtų tik formalumas ir vietų darželiuose užtektų visiems. Mano prioritetas visuomet  buvo ir yra vietų darželiuose kūrimas: per ketverių metų kadenciją Vilniuje jų įkurta daugiau nei 3600 (2009-2010 m. - 460 naujų vietų). Šiemet Santariškėse atidarėme naują vaikų lopšelį-darželį, kurį lanko apie 240 vaikučių. Dar šiemet duris atvers  4 vaikų darželiai (apie 1000 naujų vietų): Viršuliškėse, Žirmūnuose, Antakalnyje ir tarp Pašilaičių bei Šeškinės. Rengiame dokumentus naujiems darželiams Pilaitėje ir Balsiuose, skelbiame konkursą  statyti naują darželį Visoriuose. 
 
Jei turite klausimų ar iškilo nesklandumų, prašau, kreipkitės tiesiogiai tel. 211 2878 arba el. paštu darzeliai@vilnius.lt."

Ar bandysite gauti vietą sostinės darželyje?