Parodoje „Mokykla“ I. Laursas pasakos, kaip auginti Silicio slėnio vertą kartą

Parodoje „Mokykla“ I. Laursas pasakos, kaip auginti Silicio slėnio vertą kartą

05. Nov 2015, 14:48 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šią savaitę jau penktus metus iš eilės vykstančioje parodoje „Mokykla 2015“ būrys žinomų žmonių dalinsis mintimis apie šiuolaikinę mokyklą. Verslininkas Ilja Laursas pasakos, kaip auginti Silicio slėnio vertą kartą, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius doc. dr. A. Chmieliauskas klaus, ar mokykla jau atvira pokyčiams, o Lietuvos moksleivių sąjunga su Makaliumi ir „Vinted“ vykdomuoju direktoriumi M. Mikucku diskutuos apie mokyklos ir mokytojo vaidmenį. Visus šiuos pranešėjus bus galima sutikti leidyklos „Šviesa“ organizuojamame mokyklų vadovų, mokytojų ir mokinių forume „Inovacijos ir pokyčiai mokykloje“. 

Pasak leidyklos „Šviesa“ vadovės Daivos Bartninkienės, šiemet parodoje siekiama atkreipti dėmesį į mokykloje vykstančius pokyčius ir padiskutuoti apie inovacijas, kurios tampa vis svarbesnės siekiant gerų rezultatų ir užtikrinant sėkmingą vaikų ateitį.

„Nors Lietuvos švietimo sistemai dar yra kur tobulėti, stengiamės prisidėti prie jos modernėjimo – rengiame interaktyvius mokymosi sprendimus, skatiname mokytis integruotai, taikome mokymosi tiriant metodiką, skatiname tobulėti pedagogus. Kurdami ugdomąjį turinį įvairiomis formomis, siekiame būti bent puse žingsnio priekyje. Dabartinė mokinių karta skiriasi nuo ankstesnių, todėl ieškome inovatyvių būdų, kaip padėti mokytojams motyvuoti jaunimą mokytis ir siekti geriausių rezultatų“, - sako D. Bartninkienė.

Pranešimą „Kaip auginti Silicio slėnio vertą kartą?“ parodoje skaitysiantis verslininkas Ilja Laursas sako, kad mokykla gali stipriai prisidėti prie ateities kartų sėkmės.

„Jeigu Jungtinėse Amerikos Valstijose moksleivio paklausite, kas yra rizikos kapitalo fondas, Larry Page ar IPO, tai išgirsite labai išsamų ir teisingą atsakymą. Taip yra, nes startuolis ir verslininkas JAV yra labai teigiami herojai. Prie tokio teigiamo įvaizdžio formavimo nemažai prisideda ir mokykla. Šalia bazinių žinių, verslumo, kūrybiškumo ir kitų papildomų dalykų mokykla taip pat akcentuoja, kad nesėkmė, kaip galutinis rezultatas, nėra blogai. Atvirkščiai – tai yra gera pamoka, kuri labiau priartina prie sėkmės. Manau, kad kuo anksčiau jaunimui tai bus sakoma, tuo daugiau mes ateityje turėsime sėkmingų verslų ir lyderių“, - teigia I. Laursas.

Minėtame forume „Inovacijos ir pokyčiai mokykloje“, kurį moderuos „Mokytojų mokyklos“ projekto vadovas Rygaudas Guogis, pranešimą apie X, Y ir Z kartų skirtumus dirbant ir mokantis taip pat skaitys „Lyderių grupės” konsultantas Saulius Jovaišas, o įžvalgomis apie žinių ir sėkmingos karjeros neatitikimą dalinsis „Omnitel” personalo vadovė Saulė Balčiūnienė. Visi forumo renginiai vyks penktadienį, lapkričio 6 d.

Penktadienį parodos lankytojai taip pat bus kviečiami pasiklausyti pranešimų apie papildomą matematinį ugdymą ir gabių vaikų atpažinimą, sudalyvauti atvirose „Atrask“ geografijos, istorijos, lietuvių kalbos ir muzikos pamokose, sužinoti pradinio ir priešmokyklinio ugdymo naujienas – nuo kūno kultūros mokymosi priemonių iki patarimų, kaip sužadinti vaiko vaizduotę. Besiruošiantieji laikyti brandos egzaminus penktadienį taip pat kviečiami išgirsti planuojamas mobiliosios programėlės „Prieš egzaminą” naujoves. 

Šeštadienį, lapkričio 7 d., parodos lankytojai laukiami gamtos mokslų laboratorijose, kur vyks jaunųjų biologų ir chemikų bandymai, rodantys, kaip teisingai matuoti pulsą arba kaip be degtukų uždegti ugnį.

Pradinio ir priešmokyklinio ugdymo specialistai šeštadienį turės galimybę susipažinti su paprastais, bet efektyviais ugdymo metodais, gauti patarimų, kaip sudominti vaikus pažinti pasaulį, kaip sklandžiau, įdomiau planuoti ir organizuoti mokymo procesą ar efektyviai panaudoti šiuolaikines technologijas mokant muzikos.

Šeštadienį parodą pabaigs interaktyvios „Aktyvios klasės“ pamokos, kurių dalyviai galės pamatyti, kaip galima mokytis įdomiau ir lengviau. Po jų vyks „Aktyvios klasės“ konkurso apdovanojimai.

Penktoji mokyklų įrangos, mokymo priemonių ir technologijų paroda „Mokykla 2015“ vyks Vilniuje, parodų ir kongresų rūmuose „Litexpo“, lapkričio 6-7 dienomis.