Palangos Žaislų banke – vaikų gerumo indėliai

Palangos Žaislų banke – vaikų gerumo indėliai

28. Dec 2011, 00:00

 

Iki pat Naujųjų metų pradžios Palangoje veiks Žaislų bankas – vieta, į kurią vaikai galės atnešti žaislus, kuriuos nori padovanoti likimo nuskriaustiems vaikučiams.

 

Žaislų bankas iki gruodžio 31 dienos veiks Palangoje įsikursiančioje Elfų mokyklėlėje (Basanavičiaus g. 32, Vila „Gražina“).

 

Žaislų banke priimami visi žaislai, kuriuos vaikai norės padovanoti – tiek atkeliavę iš parduotuvės, tiek jau gyvenę vaikų namuose. Banke laukiami tiek pliušiniai žaislai, tiek įvairūs konstruktoriai ar lavinamieji žaidimai.

 

Elfų mokyklos Vyriausiasis Elfas sako, kad Žaislų bankas skirtas ne tik surinkti žaislams, bet ir priminti vaikams, kaip gera rūpintis kitais, ir kaip svarbu visuomet prisiminti tuos, kuriems gyvenime trūksta laimės, šilumos ir dėmesio.

 

„Kalėdų Senelio pagalbininkai elfai turi daryti gerus darbus, tad savo mokyklėlėje norime vaikams padėti tapti tikrais elfais – išmokti dalintis gerumu su kitais“, - sako Vyriausiasis Elfas.

 

Surinktus žaislus elfai, atsižvelgdami į galimybes ir poreikius, išdalins vaikų reabilitacijos centrui, neįgaliems vaikams ar įstaigoms, kuriose gydosi ar gyvena vaikai.

 

Elfų mokyklėlė, kurioje veikia Žaislų bankas, yra vienas iš Kalėdų ir Naujųjų metų festivalio renginių Palangoje. Vaikai, apsilankę šioje mokykloje, ne tik pramogaus, bet ir mokysis būti elfais, o pabaigę šią mokyklą, gaus specialius Elfų sertifikatus.

 

Elfų mokyklėlėje bus lavinami elfų įgūdžiai – vaikai turės atlikti judrias ir linksmas užduotis, susijusias su elfų pareigomis. Vaikus pasitinkantys elfai pasakos apie tai, kaip jie gyvena, ką veikia, kaip pramogauja, kokių pareigų turi.

 

Tų, kurie nuvargo pamokėlėse, lauks Imbierinių sausainukų kepyklėlė, kur kiekvienas norintis galės dekoruoti imbierinius sausainukus, kurie čia pat bus iškepti ir padovanoti jaunajam kepėjui.


Čia įsikurs karnavalo kaukių dirbtuvėlės, kuriose vaikai turės galimybę susikurti kaukę Naujųjų metų sutikimo karnavalui. Mėgstančių muziką lauks Beždžioniukų diskoteka – čia vaikai šoks ir linksminsis persirengę įvairiomis Lietuvos ar užsienio žvaigždėmis.

 

Palangoje, šiemet tapusioje Kalėdų šviesos miestu, visą gruodį šurmuliuoja patys įvairiausi renginiai, skirti atkreipti dėmesį į Palangos norą keistis ir tapti šeimos kurortu ne tik vasarą, bet ir visus metus.

 

www.facebook.com/elfų mokyklėlė Palangoje