Padėkime nuo gaisro nukentėjusiai Jurgitos šeimai!

Padėkime nuo gaisro nukentėjusiai Jurgitos šeimai!

20. Aug 2017, 12:07 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dar prieš keletą metų Jurgita turėjo jaukius namus ir svajonėse kūrė sau ir vaikams šviesų gyvenimą. Tačiau netikėtai kilęs gaisras akimirksniu pasiglemžė medinukę trobelę ir visą turtą. Gaisre žuvo ir Jurgitos pusės metukų dukrytė.

„Aš nežinau, kaip gyvena kitos mamos, palaidojusios savo vaikus. Bet tik jos gali mane suprasti. Skauda taip, lyg viskas būtų buvę vakar...“, - su begaline širdgėla balse pasakojo moteris.

Dabar Jurgita, jos 73-ejų metų mama, dešimtmetė neįgali dukra ir ketverių metų sūnelis glaudžiasi seniūnijos suteiktame socialiniame būste. Jurgita dėkinga miestelio seniūnui už rūpestį, geru žodžiu mini visus kaimynus ir nepažįstamus geradarius, kurie po gaisro paaukojo kas baldelį, kas pagalvę, kas drabužių. Taip pamažu ir įsikūrė. Tačiau butas toks ankštas, kad virtuvėje prie staliuko sėda valgyti pasikeisdami – trūksta vietos, telpa tik pora taburečių. Nėra vonios, tad tenka maudytis senoviškai - kubile. Vandenį šildo ant krosnies.

Visos Jurgitos šeimos pajamos - tai mamos pensija ir dukros neįgalumo pašalpa. Močiutė moka mokesčius už būstą ir perka vaistus, o Jurgita aprūpina šeimą maistu ir reikalingiausiais daiktais. Moterys labai bijo įkristi į skolas, todėl kruopščiai skaičiuoja kiekvieną centą.

„Norėčiau dirbti, - sako Jurgita, - tačiau miestelyje darbo nėra. Kas turi savo automobilius, važinėjasi į darbą mieste, o čia net su aukštuoju išsilavinimu darbo neranda. Stovi nemažai tuščių namų, nes žmonės išvažiavo dirbti į užsienį. Aš turiu vaikus, seną mamą. Tad nė nesvajoju apie emigraciją.“

Jurgita kalba tyliai, beveik pašnibždomis, ranka vis prisidengdama burną. Trūksta dviejų priekinių dantų. Dėl to ji jaučiasi itin nejaukiai. Pergyvenimai, stresai, baimė dėl ateities, o gal ir nepilnavertė mityba padarė savo – dantys tiesiog ištrupėjo. Jauna moteris pamiršo šypseną.

Mes labai norime sugrąžinti Jurgitai šypseną. Apmokėti odontologų sąskaitą už protezavimą, kol dar ne vėlu, kol nereikia brangių implantų. Kad vaikai galėtų džiaugtis mamos šypsena.

Norime, kad Jurgitos vaikai jau šį rudenį maudytųsi ne kubile, o vonioje. Nupirkti dujinę viryklę, padėti pasiruošti mokslo metams.

Tad kreipiamės į visus geros valios žmones – padėkime Jurgitos šeimai.
Jurgita ir vaikai bus dėkingi už bet kokio dydžio auką – du, trys ar penki eurai gali ženkliai pagerinti vaikų gyvenimo sąlygas.

Rekvizitai:
Labdaros ir paramos fondas „Pražydusi viltis“
Įmonės kodas: 303566476
LT957300010142151458
Paskirtis: Jurgitai ir vaikams
PAYPAL: prazydusi.viltis@gmail.com

Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į akcijos koordinatorę el.paštu: prazydusi.viltis@gmail.com arba telefonu 8 698 40803.