Ore vėl pagausėjo teršalų

Ore vėl pagausėjo teršalų

11. May 2011, 08:00

 

Patariama – naudotis viešuoju transportu, nes būtent automobiliai šiuo metu yra didžiausias oro taršos kietosiomis dalelėmis šaltinis.

 

Aplinkos apsaugos agentūra praneša, jog „aukštas“ taršos lygis laikėsi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Jonavos ore, o rytoj taip pat laikysis Panevėžyje ir Kėdainiuose.

 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trečiadienį ir ketvirtadienį lietaus šalyje nenumatoma. Vėjas pūs silpnas ir nepastovios krypties, o tokios sąlygos nepadeda teršalams sklaidytis.

 

Pati svarbiausia specialistų rekomendacija - vengti pasivaikščiojimų palei intensyvaus eismo gatves.

 

Ore pasklidusios ir nesisklaidančios smulkios kietosios dalelės, kurių šaltinis yra transportas, bet koks kitas deginamas kuras, prastai tvarkomos gatvės, patenka į gilesnius žmonių kvėpavimo takus ir ten nusėda, gali būti perneštos į kraują.

 

Jos apsunkina plaučių veiklą, sutrikdo širdies ritmą, sumažėja vidutinė būsimo gyvenimo trukmė. Dėl nuolatinio buvimo aplinkoje, kurioje yra nemažos kietųjų dalelių koncentracijos, gali išsivystyti astma, bronchitas, o ilgainiui – plaučių vėžys.

 

Kietųjų dalelių sudėtis gali būti labai įvairi, jose gali būti randami sunkieji metalai, tokie kaip švinas, manganas, kas žmogaus organizmui gali sukelti apsinuodijimus.

 

www.grynas.lt

 

 

11. May 2011, 14:21

Duokit mums kaimą 😀

11. May 2011, 12:53

Kaime nera intensyvaus eismo, todel oras tikrai geresnis nei mieste. Pritariu laurorai - lekiam i kaima 😀

11. May 2011, 10:06

😃,kaimas be oro

laurora laurora 11. May 2011, 09:52

visi lekim i kaima!!! 😃

11. May 2011, 08:45

o siaube delto ir serga vaikuciai 😤