Naujas projektas Lietuvoje vaikams „Ričis Ra su muzika gera“: ne tik knyga, bet ir linksmos dainos!

22. Nov 2022, 10:46 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šį rudenį populiarus latvių muzikos atlikėjas Lauris Reiniks į Lietuvą atveža malonią staigmeną visiems Lietuvos vaikams ir šeimoms – didelio populiarumo Latvijoje sulaukusią interaktyvią knygą „Ričis Ra su muzika gera“ ir daineles apie meškiuką Ričį Ra ir jo draugus miške. Ričį Ra (Latvijoje vadinamą „Ričijs Rū“) labai pamilo Latvijos vaikai ir tėveliai, todėl dabar Ričis Ra atkeliauja pas Lietuvos vaikus su knyga ir dainomis lietuvių kalba.

Knyga „Ričis Ra su muzika gera“ yra interaktyvi – jos puslapiuose yra QR kodai, kuriuos nuskaičius eilėraščiai ir linksmos iliustracijos „atgyja“, tampa dainomis bei vaizdo klipais, kuriuos galima žiūrėti YouTube kanale. Knygoje yra ir spalvinimo puslapių, ir kompaktinis diskas su dainomis bei jų akompanimentais. Dainų muzikos autorius – Lauris Reiniks, tekstų autorė – Laurio močiutė Veronika, o eilėraščius į lietuvių kalbą išvertė Deivydas Zvonkus. Lietuviškas dainas kartu su Lauriu atlieka ilgametė jo scenos partnerė Lietuvoje – dainininkė Liepa Norkevičienė ir mažoji Sofija iš Klaipėdos.

Knyga ilgą laiką buvo Latvijos bestselerių sąraše, o Rygos centrinė biblioteka ją pripažino geriausia 2021 metų knyga vaikams. Ričio Ra latviški muzikiniai vaizdo klipai YouTube buvo peržiūrėti milijonus kartų, o į koncertus visada būna išpirkti bilietai.

„Man tai buvo didelis ir malonus iššūkis – sukurti dainas būtent vaikams. Jie yra reikliausia ir sąžiningiausia publika. Niekada anksčiau to nebuvau daręs. Šis projektas yra mano sesers Rūtos Reinikos-Preisos sumanymas ir tikras mūsų šeimos kūrinys. Svarbiausia man buvo, kad patiktų Rūtos sūneliui Ričardui. Jis yra pagrindinė viso šio projekto priežastis ir man džiugu, kad jam labai patinka dainos ir jis vis prašo jas pakartoti. Tikiu, kad Lietuvos vaikams, kaip ir Latvijos, patiks mūsų meškiukas Ričis Ra ir jo draugai, ir jau greitai šias dainas galėsime visi kartu dainuoti koncertuose“, – pasakoja dainų kompozitorius ir atlikėjas Lauris Reiniks.

Knygą „Ričis Ra su muzika gera“ galima įsigyti visose Lietuvos knygų prekybos vietose ir internetu ricisra.lt .