Mums labai reikalingas debesis. II diena su naujuoju Windows Office

Mums labai reikalingas debesis. II diena su naujuoju Windows Office

02. May 2013, 07:00

 

Vakar berniuko Mac Book kompiuteryje išbandėme naujas funkcijas Office, bet linksmiausia tai, kad mes iki šiol nežinome, iš kur jis parsiuntė ir kokių būdų viską suinstaliavo.

 

Šįvakar vyras sakė kalbėsis su mažuoju hakeriu. Hmm, vaikai greitau auga, tiesa? O kompiuterius ir jų programas išmano geriau nei suaugusieji.

 

Šiandien užpildžiau informaciją http://office.microsoft.com/lt-lt/try/FX102858196.aspx ir aš. Laukiu savo nemokamos versijos. Teko užpildyti kreditinės kortelės duomenis ir laisvai atsisiuntė visa nauja programa.

 

Dėl kreditinės kortelės nesijaudinkite - dabar nuskaičiuos kelis litus ir juos grąžins - taip tikrina, ar kreditinė galiojanti ir t.t. Po birželio 1 d. man teks apsispręsti - ar noriu turėti Windows Office Home Premium, ar ne. Jei ne - nutrauksiu prenumeratą, jei taip - prenumeruosiu kas mėnesį. Suma visai nedidelė kaip už kokybišką ir gerą programą ± 33 lt. 

 

Kol laukiu ir kol instaliuosiu, papasakosiu apie mūsų šeimos būtinybę turėti bendrą duomenų saugyklą ir kad ji būtų pasiekiama nuolatos. Visad naudojamės Drop Box sistema, į kurią keldavome visus dokumentus ir nuotraukas bei kitus failus. Abu su vyru kurdavome katalogus ir juose saugodavom viską.

 

Terabaitas namie senai pilnas visokios archyvinės medžiagos, tad reikėjo mums naujų saugyklų. Internete “debesis” su daug vietos - mums tikras išsigelbėjimas (Kas yra tas diskas debesyje Skydrive).

 

Dalintis failais bet kur ir bet kada

Pabandysiu pasinaudoti naująja Windows debesies sistema. Dažnai dirbame įvairiose kavinėse, keliaujame po Lietuvą ir užsienį, todėl mums labai reikia vienos erdvės, kur galima laikyti visus dokumentus ir juos pasiekti bet kur ir iš bet kokio įrenginio. Kartais nešiojuosi kompiuterį, kartais tik  telefoną, o kartais Ipad ir telefoną. Norisi, kad visi dokumentai būtų pasiekiami bet kuriuo įrenginiu. Kažin Ipadui veiks viskas? Reikės išbandyti kurią dieną. 


Vienodus failus matyti visiems

Kompiuteriuose turime katalogus, pvz. su berniuko vardu ir ten siunčiame įvairiausią mokamąją medžiagą. Viena būna pas mane, kita pas vyrą ir kai reikia jį mokytis – pasirodo vienas ar kitas failas ne ten, kur reikia, būtent tuo metu, kada reikia. O debesyje surastume iškart ir visi matytume viską vienodai.

 

Atlaisvinti kompiuterio atmintį

Šeimos nuotraukos. O siaube kiek jų reikėtų padaryti, bet visos kol kas saugiai laukia savo eilės ir saugomos kompiuteryje. Mano kompiuteris jau vietos nebeturi, net filmas nebetelpa. O taip norisi kažką trinti ir turėti vietos. Pirmiausia, ką perkelsiu, tai bus nuotraukų archyvas. Tikiuosi, tų 20 GB man užteks.

 

Na ką, imsimės išbandyti debesis… O dabar tenka uždaryti naršyklę, kad susiinstaliuotų naujoji programa ir pas mane. 

 

Linkėjimai iš debesuoto Windows pasaulio

Simona

 

KONKURSAS: parašyk, kaip Office tau padeda namuose/darbe ir laimėk XBOX su Kinect

DOVANOS

 

Gegužės 15 d. „Microsoft“ ir „Mamyčių klubo“ komanda išrinks vieno GERIAUSIO BLOGO autorę, kuriai įteiksime

„XBOX 360“ su „Kinect“!

1

Antrosios ir trečiosios vietos nugalėtojos bus apdovanotos

metine „Office 365 Home Premium“ prenumerata!