MS Word  - stebuklingas įrankis lavinti vaikų vaizduotę

MS Word - stebuklingas įrankis lavinti vaikų vaizduotę

12. May 2013, 07:00

 

Sveikos, mielosios, 

 

Sako, kad dažnai berniukams sunkiai sekasi rašyti rašinius, atpasakojimus ir kitokias istorijas. Tiems vaikams, kurie sunkiai suvokia tekstinius uždavinius mokytojos rekomenduoja skaityti kuo daugiau knygų. Mūsiškis skaito – po vieną ar dvi knygas per mėnesį. Tačiau vis tiek rašiniai trumpi, sakiniai griozdiški ir dažnai nesuvokiama pagrindinė mintis. Skaičiau psichologų rekomendacijas – rašyti dienoraščius. Bet kaip tu berniukui sakysi rašyk dienoraštį?

 

Padovanojome jam prieš kelis mėnesius kompiuterį, sukūrėme el. paštą ir paprašėme, kad mums rašytų laiškus. Galvojome, taip išmokysime kurti tekstus, išmoks rašyti naudodamas lietuviškus rašmenis ir t.t.  Nerašė.

 

Bet kai suinstaliavom jam naują MS WORD, nežinom, kas suveikė, bet pradėjo rašyti mums laiškus - pasakojimus. Jų nesiunčia, tik rašo ir paveiksliukus iš interneto kelia, o vakarais prieš miegą skaitom. Daugiau vietos tekste užima aišku paveiksliukas (jam labai smagu, kad pusę puslapio paveiksliukas užima ir mažiau rašyti reikia).

 

Istorijos apie įvairius personažus mus jau džiugina tris dienas. Pirmą dieną buvo apie meškiuką, kuris įsimylėjo, antrą dieną apie Harlem šeiko ir Gangnam style šokius, na, o vakar apie kiemo žaidimus. Smagu, kad pajudėjo ledai. Klaidų gramatikos daug, sakiniai vis dar labai ilgi arba labai trumpi, bet tikime, kad viskas dar ateity.

 

O gal kada tos trumpos istorijos taps apysakų rinkiniu. Reikės išsaugoti viską, gražiai Worde sumaketuoti ir išsaugoti atspausdinus. Įteiksim 18 gimtadienio proga. Aš vis dar su nostalgija pavartau savo dienoraščius. Oi, kiek sąsiuvinių prirašyta...

 

Tssss, tyliai dalinuosi dalimi vienos istorijos....  Visa negaliu, o jei teksto autorius pamatys, leidimo publikuoti neturiu kol kas.

 

P.S. Korektūra nedaryta. 


Tikimės, kad su kiekviena istorija jo rašymas tobulės. O jau motyvacinę sistemą vakar sugalvojome. Dabar jau skaičiuoja kiek tekstų reikia parašyti, kad tikslas būtų pasiektas. O dovana - knygyno dovanų čekis ir galimybė rinktis bet kokias knygas. Suveikė. Laukiam daugiau istorijų.


Kūrybingi linkėjimai,

Simona