Menų mugė: vaikai rinksis, kur stovyklauti vasarą

Menų mugė: vaikai rinksis, kur stovyklauti vasarą

05. Jun 2014, 00:48 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Birželio 8 d. nuo 12 iki 17 val. Vilniuje, pievelėje prie Baltojo tilto vyks „Menų mugė“, kurios metu vaikus auginantys ir sostinėje gyvenantys tėvai rinksis, kokiose vasaros stovyklose atostogas leis jų atžalos.

Visos pristatomos laisvalaikio užimtumo programos yra remiamos savivaldybės, todėl tėvai už jas mokės gerokai mažiau nei įprasta.

Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnai iš viso vertino 124 jiems finansuoti pateiktas programas. Iš jų 95 patvirtintos ir išsidalins 100 tūkst. litų. Už šią sumą per visą vasarą stovyklaus apie 5000 vaikų.

„Prioritetas teiktas dienos stovykloms, vykstančioms mokyklose. Jas visus mokslo metus lankantys vaikai jau žino kaip iki jų nueiti, pažįsta aplinką, todėl net tie, kuriems stovyklos yra kiek bauginančios, turėtų nejausti diskomforto ir pasikeitimo“, - sakė Vilniaus miesto tarybos narys Jonas Juodka.

Pagrindinės veiklos vaikams stovyklose: daug išvažiavimų į muziejus, anglų kalbos kursai, ypatingas dėmesys skiriamas aktyviam poilsiui, kūrybiniams užsiėmimams. Tokių stovyklų, kuriose vaikai liktų nakvoti, organizuojama nedaug. 60 proc. visų patvirtintų programų bus įgyvendinta būtent miesto teritorijoje – arčiau moksleivių namų.

Kol kas nėra aišku, kiek už vieną ar kitą stovyklą organizatoriai prašys tėvų papildomai sumokėti, bet, pasak J. Juodkos, sumos turėtų siekti 150 – 200 litų.

„Be abejonės, brangesnės bus tos programos, kur suplanuotos ekskursijos už miesto ribų“, - paaiškino tarybos narys.

Su stovyklų niuansais susipažinti ir su jų organizatoriais pabendrauti vilniečiai galės būtent šį sekmadienį.

Vilniaus miesto savivaldybė įvairias moksleiviams vasarą užimti skirtas programas remia nuo 2005 – ųjų metų.