Mažieji ligoniukai šiandien kviečia dovanoti kraują

Mažieji ligoniukai šiandien kviečia dovanoti kraują

28. Apr 2011, 00:00

 

Trečią kartą rengiamos akcijos tikslas – ne tik pakviesti donorystei, bet ir suteikti galimybę kraujo donorams susipažinti ir pabendrauti su žmonėmis, kuriems išgyventi ir pasveikti padėjo kraujo perpylimas.

 

„Pastebėjome, kad vienas iš motyvų tapti kraujo donoru yra kažkada pačiam žmogui ar jo artimajam perpiltas kraujas. Pasveikę žmonės nusprendžia grąžinti „moralinę“ skolą – dovanoti kraujo. Asmeniškai padėkoti savo kraujo donorui už padovanotą kraują neįmanoma – kraujo ir organų donorystė yra anonimiška.

 

Todėl Kilnių darbų dienoje pakvietėme dalyvauti Vilniaus universiteto vaikų ligoninę ir nevyriausybines organizacijas, vienijančias tėvelius, kurių vaikučiai serga sunkiomis lėtinėmis ligomis ir kuriems pasveikti padėjo donorų kraujas“, – sakė Nacionalinio kraujo centro direktorius Vytenis Kalibatas.

 

Kaip sakė Vilniaus universiteto vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė, jei dėl kokių priežasčių žmogus negali būti kraujo donoru, akcijos dieną jis galės paremti Vilniaus universiteto vaikų ligoninės žaidimų kambarius, kur mažieji ligoniukai kuria gražius rankų darbelius.  

 

Per dvi pirmas Nacionalinio kraujo centro akcijas prekybos centre kraujo donorais tapo 352 žmonės.


Kviečiame dalyvauti Kilnių darbų dienoje balandžio 28 d. nuo 12 iki 20 val. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

28. Apr 2011, 15:59

mano taip pat kraujas netinkamas ☹

28. Apr 2011, 12:06

Labai noreciau dovanoti kraujo, bet mano neima ☹