MAXIMA pristato vaikiškų knygų naujienas

MAXIMA pristato vaikiškų knygų naujienas

22. Feb 2019, 14:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pristatome Maxima pasiūlytas vaikiškų knygų naujienas. Tiks ir mažam, ir šiek tiek vyresniam! 

Turime jums gerų naujienų! Eikite į straipsnio apačią ir sužinokite, kaip galite laimėti nuostabių knygų...

103 bandymai kūrybingam smalsučių laisvalaikiui

20190222140104-79623.jpg 

Ar žinai, kaip pamatyti garsą? Kaip apskaičiuoti, ar toli audra, kaip pasidaryti aitvarą? Jei ne, ši knyga išmokys. Sužinosi ir daugiau dalykų: Kaip išmatuoti savo plaučių tūrį, gėlinti sūrų vandenį, sukelti namie tornadą...Siūlome padaryti 103 bandymus su garsu, vandeniu ir oru. Netikėsi savo akimis ir ausimis, duodam žodį. Net jei nesiryžtum daryti kai kurių bandymų, šį bei tą sužinotum, vien perskaitęs šią knygą. O dar knygoje daugybė šmaikščių paveikslėlių, kurių kiekvienas pasakoja po labai juokingą istoriją.

Čia tai bent. Smagūs eksperimentai

20190222140555-77512.jpg

Rinkinyje rasite eksperimentų knygą ir visas priemones, kurių prireiks atliekant eksperimentus namuose: skirtingo dydžio mėgintuvėlių, pipečių, termometrą, filtravimo popierių, didinamą stiklą ir kitų priemonių. Knygoje pateikiama daugiau nei 30 nesudėtingų ir smagių bandymų smalsiems vaikams, norintiems sužinoti, kas vyksta mūsų aplinkoje. Vaikai ne tik atliks eksperimentus, bet supras, kaip mokslas veikia kasdienybėje, susipažins su gamtos, fizikiniais, cheminiais ir mechaniniais reiškiniais, geriau supras mus supantį pasaulį.

Burtininkų amžius, Raganių karalius

20190222140719-34611.jpg

Burtininkų berniukas Zaras ir kariautojų mergaitė Norė nuo mažens buvo mokomi nekęsti vienas kito. Bet istorija ne apie tai. Šis pasakojimas apie tai, kas atsitinka, kai susiduria jųdviejų pasauliai... Zarui jau turėjo pasireikšti magiškosios galios. Bet jis vis dar nemoka kerėti, todėl nutaria sumedžioti raganių ir pasiglemžti jo magiją. Taigi, tenka leistis į uždraustą Pražūtingąją girią. Zaras nė nenutuokia, kad pagaus ne raganių, o Norę iš priešiškos kariautojų genties. Jiems susitikus, pasaulis neatitaisomai pasikeičia. Ilgus amžius požemiuose kalintas siaubingas padaras ištrūksta. Senoji blogio jėga grįžta. Tik suvieniję savo jėgas mirtini priešai Zaras ir Norė gali pamėginti išgelbėti pasaulį.

Stebuklingosios Nilso kelionės

20190222140830-40107.jpg

Stebuklingosios Nilso kelionės su žąsimis, be jokių abejonių, garsiausia pasaulyje švedų knyga. Ją dažnai mini rašytojai, Nobelio premijos laureatai, atvykę į premijos įteikimo ceremoniją. Tačiau daugelyje šalių žinomas tik šios knygos perpasakojimas, sutrumpintas variantas. Pavyzdžiui, Rusijoje Nilso kelionės milijoniniais tiražais išleistos mažų mažiausiai dvidešimt kartų, tačiau rusų vaikai pažįsta ne tikrąjį Nilsą, o iš 1940 m. A. Liubars - kos ir Z. Zadunaiskajos perdirbinio. Šis perpasakojimas - ne tik maždaug šešiskart trumpesnis už originalą, bet ir jo akcentai visiškai kitokie. Daugiaplanis, gilus kūrinys virto pirmiausiai įdomia pasaka, o jo autorė įgijo geros, doros pasakų kūrėjos reputaciją. Tuo tarpu Nilso kelionės S. Lagerliof kūryboje užima ypatingą vietą.

Mama, aš tave myliu

20190225091833-94510.jpg

Dvi mylinčios mamytės, du mieli mažyliai ir daug daug meilės!

Tėti, aš tave myliu

20190222141118-21528.jpg

Du mieli tėveliai, du švelnūs mažyliai ir daug daug meilės!

Ką žmonės veikia kaime visą dieną

20190222141220-41137.jpg

Knygos „Ką žmonės veikia kaime visą dieną“ autorė Anne Suess patraukliai ir nuotaikingai perteikia įvairiausius gyvenimo kaime vaizdus. Spalvingus paveikslus papildo užduotys ir klausimai, lavinantys mažylių atidumą ir skatinantys vaizduotę bei kūrybiškumą. Valstiečio ūkyje vyksta daygybė darbų ir kitokių įvairiausių įdomių dalykų. Čia kasamos bulvės, kertami kopūstai, vištos pešasi dėl slieko, o paršavedė Kriuksė neseniai atsivedė paršiukų. Raiteliai jodinėja žirgais, vaikai žaidžia prie upelio, o vasaros šventės metu visi linksminasi, užkandžiaudami, šokdami ir dūduodami.

Vaiduokliukas

20190222141323-41032.jpg

„Argi naktinis vaiduoklis nei iš šio, nei iš to gali virsti dieniniu?“ – klausdavo jis savęs.

 Mažasis vaiduokliukas iki šiol dar niekada nematė dienos šviesos. O norėtų! Juk taip smagu būtų vaidentis dieną ir pamatyti medžius, žmones ir namų stogus saulės šviesoje. Bet sakoma, kad norėti reikia atsargiai – norai kartais ima ir išsipildo.

Otfriedas Preußleris (Otfrydas Proisleris, 1923–2013) – vienas linksmiausių ir mėgstamiausių vaikų rašytojų, mylimas ir gimtojoje Vokietijoje, ir visame pasaulyje. Jis parašė kelias dešimtis nepamirštamų istorijų ir net du kartus gavo aukščiausią nacionalinį Vokietijos vaikų literatūros apdovanojimą.

Kartu su apysaka „Vaiduokliukas" užaugo ne viena skaitytojų karta. Tai miela istorija apie mažą baltą vaiduokliuką, gyvenantį senoje pilyje ir kartais pasvajojantį išvysti dienos šviesą. Kartą jo svajonė išsipildo ir mažylis gali palyginti, kada vaidentis smagiau – dieną ar naktį.

Raganėlė Vinė reguliuoja eismą

20190222141452-18690.jpg

Raganėlė Vinė ir katinas Vilburas – porelė, kurios nuotykiai nepaliauja stebinti ir linksminti. Šįkart šmaikštuolė Vinė šiek tiek persistengia dalyvaudama bėgimo lenktynėse ir perstatydama baldus namuose, tačiau jos abrakadabriški burtai labai praverčia kovoje su pelėmis ir reguliuojant eismą pėsčiųjų perėjoje!

Tikri balandžiai kovoja su nusikalstamumu

20190222141552-87625.jpg

Balandis Naminis ūkyje garsėjo kaip tas, kuriam ne visi namie. Juk jis mėgo persirenginėti! Bet išaušo diena, kai jį surado karvelis Didžiagurklis ir pakvietė prisijungti prie ypatingų balandžių būrio. Jie – stiprūs, lankstūs ir greiti. O svarbiausia – jie gaudo blogiukus ir padeda visiems, kam prireikia pagalbos!
Du jauni amerikiečiai – rašytojas Andrew McDonaldas ir dailininkas Benas Woodas – kviečia nerti į linksmų įvykių balą, iš kurios be juoko ir geros nuotaikos neišlipsite. Knyga skiriama jauniesiems skaitytojams ir visiems, kurie palaiko balandžius.

Marta Makalynė verčiasi per galvą!

20190222141826-57217.jpg

Marta kelia dar didesnę makalynę! Marta padeda gaminti stebuklingą „augimo ir judėjimo“ gėrimą. Bet į katilą įkritus muskato riešutui prasideda makalynė. Muskato riešutas ne tik auga ir juda – jis atgyja ir tampa labai pikta nykštukine muskato dama! Per ją pasipila beprotiškiausi nesusipratimai, dėl kurių visi kaltina Martą. Ir vėl! Ar Marta spės viską atitaisyti iki kaimo šventės? Ar padės Vyšnių Slėnio futbolo komandai laimėti prieš pagrindinius varžovus – Šviniškių Jungtines Pajėgas?

Šuniukas iš prieglaudos

20190222141952-56093.jpg

Anglų vaikų rašytojos Holly Webb knyga Šuniukas iš prieglaudos – tai dar viena užburianti istorija apie vaikų ir gyvūnų draugystę. 

Per mokyklos bendruomenės savaitę Keitlin aplanko vietinę gyvūnų prieglaudą. Ji iš pirmo žvilgsnio pamilsta Tedį, nuostabų šuniuką, kuris tampa jos projektinio darbo žvaigžde ir sulaukia didelio klasės draugų susižavėjimo.  Tačiau, kai vienas berniukas iš Keitlinos klasės, išklausęs jos pristatymą, nusprendžia, kad norėtų pasiimti Tedį iš prieglaudos, Keitlina supranta, kaip ji pati norėtų auginti Tedį… Kai paaiškėja, kad Džeimso šeima negalės pasiimti šuniuko, Keitlina negali nuslėpti džiaugsmo.  Mergaitė taip susižavėjusi Tedžiu ir užsisvajojusi apie jo auginimą, kad nelabai kreipia dėmesį net į šeimos pastangas ją pradžiuginti. Keitlinos nejaudina specialiai jai suorganizuota gimtadienio išvyka, kol netikėtai ji atsiduria prieglaudoje...

1000 darbelių ir galvosūkių

20190222142102-71772.jpg


Ši knygelė skirta vaiko lavinimui. Užduotėlės lavins vaizduotę, ugdys pastabumą ir dėmesingumą. Reikės sujungti taškus, surasti skirtumus, pereiti labirintus, surasti teisingus atsakymus į daugybę užduočių.

Mitai ir stereotipai apie gyvūnus

20190222142445-63176.jpg

Lapė – gudri vagilė. Meška – miškuose tūnanti grėsmė. Strutis – galvą smėlyje slepiantis bailys. Neabejojame, kad žinai ir daugiau panašių sugretinimų. O mes norime parodyti, kad ne visada jie tiesa... Šis mielas šikšnosparnis nė neketina čiulpti žmogaus kraujo. Kelią perbėgusi juoda katė neatneš jokios nesėkmės. Ir kas uždraus „purvinai“ žiurkei būti geriausia tavo drauge? Leiskis į kelionę po gamtos pasaulį ir sužinok, kad ne viskas yra juoda ar balta, kaip atrodo iš pradžių! Kartu paneigsime daugybę įsigalėjusių klaidingų įsitikinimų.

Vilkolakiukas Dolfas. Naktis pramogų parke

20190222142541-47593.jpg

Po klasės išvykos į pramogų parką kažkur pradingo geriausia Dolfo draugė Noura. Galbūt ją pagrobė? Dolfas tuoj pat išsiruošia ieškoti draugės. Juk jis tikras vilkolakis ir nieko nebijo – net raganų!

Vilkų mergaitė

20190222142739-47321.jpg

Knyga „Vilkų mergaitė“ – tai į klasikinius vaikų literatūros kūrinius besilygiuojantis anglų vaikų rašytojos Katherine Rundell pasakojimas apie drąsą, kovą ir nuotykius apsnigtuose Rusijos miškuose dvidešimtojo amžiaus pradžioje. Feodora ir jos mama gyvena sniegu užverstuose Rusijos miškuose, name, pilname maisto ir židinių. Už dešimties minučių kelio esančios koplyčios griuvėsiuose gyvena vilkų gauja. Feodoros mama yra vilkų užkalbėtoja, o Feo šio meno dar tik mokosi. Vilkų užkalbėtojas yra visiška priešingybė gyvūnų dresuotojui. Užkalbėtojas moko gyvūną kovoti už save, slėptis, bėgti ir saugotis žmonių. 

Kai Rusijos kariuomenės žiaurumas ima kelti grėsmę Feo gyvybei, ji neturi kitos išeities – tik bėgti. „Vilkų užkalbėtoja“ – tai istorija apie pasipriešinimą, kovą, apie sugebėjimą apginti tai, kuo tiki ir ką myli. Ir, žinoma, tai istorija apie vilkus.

SMAGAUS SKAITYMO!

Dėmesio! Jau šį sekmadienį, iškart po "Mamyčių klubo" laidos FACEBOOKE skelbsime konkursą, kuriame galėsite laimėti net 6 knygas!

20190130111700-42483.jpg

kodelcia kodelcia 23. Feb 2019, 00:30

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Feb 2019, 18:00

Vaiduokliukas! Mano mylimiausia vaikystės pasaka! 😀