Lietuvos šeimos kviečiamos prisidėti prie socialinės akcijos „Kepurytė zuikiui drąsuoliui¨

Lietuvos šeimos kviečiamos prisidėti prie socialinės akcijos „Kepurytė zuikiui drąsuoliui¨

25. Mar 2019, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Likus mėnesiui iki gražiausios pavasario šventės - Šv. Velykų, Lietuvos šeimos kviečiamos prisidėti prie ypatingos socialinės akcijos - „Kepurytė zuikiui drąsuoliui¨, kurios metu įsigijus vieną projekto kepuraitę, kita bus dovanojama nuo onkologinių ligų sveikstančiam vaikučiui. Tokią gerumo iniciatyvą neseniai pristatė vieni žinomiausių drabužių kūrėjų „Buboo¨ kartu su „Happimess¨ labdaros organizacija. 

„1 už 1¨ - viena kepurytė jūsų vaikui, kita - ligoniukui

Pristatydama analogų Lietuvoje neturinčią gerumo akciją jos bendraautorė ir dizainerė Erika Puodėnienė teigia, kad pagrindinė šio unikalaus projekto idėja yra “1 už 1”: „Jūs perkate vieną zuikio kepurytę sau ar savo vaikui, o antrą tokią „Buboo¨ dovanoja Santaros ligoninės onkohematologijos skyriui nuo onkologinės ligos sveikstančiam vaikui. Šitaip gerumu dalijatės su kitais, parodote savo atžalai gerą pavyzdį ir leidžiate jam pasijusti didvyriu, padedančiu ligoniukui greičiau pasveikti. Visi prisidėję prie šios socialinės iniciatyvos kviečiami skelbti tai socialiniuose tinkluose pridedant žymą #bravehat, vienijančią visus šio projekto herojus.¨

Universali kepurytė išskirtinėje kiškio pakuotėje

Esminis socialinės iniciatyvos „Kepurytė zuikiui drąsuoliui” akcentas - kepurytė, kuri supakuota išskirtinėje zuikio pakuotėje, todėl ji ypač tinkama dovanoti savo ar artimųjų vaikams Šv. Velykų proga.

Zuikio drąsuolio kepurytės dizainerė Erika Puodėnienė pabrėžia, kad ji puikiai tiks šiltajam sezonui dėl plono, elastingo ir kokybiško audinio, kuris ne tik švelniai apgaubs jūsų vaiko ir ligoniuko, kuriam bus skirta antra kepurytė galvą, bet ir papuoš. Ji minimalistinio dizaino, universalios pilkos spalvos tad neabejotinai tiks ir mergaitėms, ir berniukams. Ypač miela tai, kad kepurė supakuota nuostabaus dizaino pakuotėje - zuikyje, kuri simbolizuoja visus zuikius drąsuolius, prisidedančius prie šios unikalios socialinės akcijos įgyvendinimo. 

Paklausta kodėl šiam projektui „Buboo¨ pasirinko dovanoti būtent kepurytes, dizainerė prasitaria, kad tai itin simboliška aprangos detalė: „Šis prekės ženklas užgimė nuo kepurių gamybos, tai buvo pirmieji mūsų kūriniai užsitarnavę visų jas dėvinčių pagyras, tad tikime, kad metus tobulintas modelis ir specialiai šiai iniciatyvai sukurta kepurytės etiketė nenuvils. Kepurė ne ką mažiau svarbi aprangos detalė ir onkologinėmis ligomis sergantiems vaikučiams, kuriems dėl gydymo kartais nuslenka plaukai. Be to su šia kepuryte ligoniukai gali pasijusti drąsiau žinodami, kad ją padovanojo juos palaikantys žmonės. Juk kai į mūsų gyvenimus ateina netikėta viešnia - liga, gali pasirodyti išties baisu. Nepalikime vienų su tuo susidūrusių žmonių, o visi kartu jiems padėkime. Tad visi norintys padrąsinti ir paskatinti ligoniukus kuo greičiau pasveikti tai padaryti gali įsigydami specialią zuikio drąsuolio kepuraitę, kurią ras „Happimess” parduotuvėje arba mūsų internetinėje „Buboo¨ svetainėje.

„Kepurytė zuikiui drąsuoliui” - ne vienkartinis projektas

Erika Puodėnienė teigia, kad ši akcija - ilgalaikis projektas, kurio metu Jums įsigijus vieną kepurytę, antrą „Buboo¨ padovanos Santaros ligoninėje nuo onkologinės ligos sveikstančiam vaikui. „Šios socialinės akcijos terminas neturi pabaigos, tad šio modelio kepurytes bus galima įsigyti visą laiką, o ne tik Velykų laikotarpiu, kurių simbolis - zuikis labai gražiai dera su šmaikščia šio projekto kepuryčių pakuote. Gerus darbus daryti gera ir tai norisi daryti visuomet, tad galime užtikrinti, kad ateityje šį projektą plėsime, tobulinsime ir pateiksime dar įvairesnėmis formomis, kad kiekvienas norintis galėtų prisidėti, jam patraukliausia forma”, - mintimis dalijosi Erika Puodėnienė. 

Puiki pradžia - pusė darbo

Socialinės iniciatyvos „Kepurytė zuikiui drąsuoliui” startas buvo sėkmingai paminėtas įspūdingu renginiu, vykusiu kovo 14 dieną švenčių ir žaidimų kambaryje „Minimukų namukai¨, kur savo gerumu dalijosi žinomos Lietuvos tinklaraštininkės, mamos, projekto įgyvendintojai ir renginio rėmėjai. Pastarųjų dėka, įvyko nuostabus renginys davęs puikų impulsą projekto pradžiai. 

Prisidėti prie socialinės akcijos „Kepurytė zuikiui drąsuoliui” gali kiekvienas norintis įsigijęs specialiai šiai iniciatyvai sukurtą kepurę. Kepuryčių dydžiai įvairūs tad savąjį ras tiek kūdikiai, tiek suaugę, o jas įsigyti galima jau minėtoje „Buboo¨ internetinėje svetainėje buboo.eu ir „Happimess¨ parduotuvėje. Pirkite vieną kepurytę sau, o antrą „Buboo¨ padovanos ligoniukui.