Lietuvoje bus švenčiama Gausios šeimos diena

Lietuvoje bus švenčiama Gausios šeimos diena

03. May 2012, 00:00

Lietuvoje daugiavaikė šeima yra auginanti tris ir daugiau vaikučių. Gegužės 12 -ąją gausios šeimos jau trečią kartą kviečiamos į šventę, kuri vyks Kauno zoologijos sode.

 

Gegužės 12 dieną (šeštadienį) nuo 12 val. gausios šeimos iš visos Lietuvos šurmuliuos Kauno zoologijos sode, kur tuo pačiu metu bus skelbiamas vasaros sezono atidarymas. Gausių šeimų asociacija kartu su banku BIGBANK jau trečią pavasarį iš eilės rengia „Gausios šeimos dieną“ - pranešama Gaisų šeimų asociacijos tinklalapyje. 

 

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet, vienai šeimai bus įteiktas garbingas „Metų gausios šeimos“ titulas. Jį gauti gali kiekviena pavyzdinga Lietuvoje gyvenanti šeima, auginanti penkis ir daugiau vaikų. Kandidatūras šeimos gali siūlyti savarankiškai arba būti siūlomos artimųjų, kolektyvų,  organizacijų. Šeimų aprašymus, kuriuose turi būti aiškiai ir išsamiai pristatomi jų nariai, kviečiama pateikti iš anksto internetu. 

 

„Daugiau nei tris vaikus auginanti ir pavyzdinga šeima Lietuvoje – beveik retenybė. Visuomenė kasmet tolsta nuo tradicinių šeimos vertybių, keičiasi jos prioritetai. Vis dėlto, jų dar turime, kad galėtume tęsti tradiciją ir jau trečią kartą gausias šeimas suburti gražiai šventei“, – teigė BIGBANK vadovas Rolandas Norvilas.

 

Pastebima tendencija, jog šeimos modelis Lietuvoje keičiasi – vaikų susilaukiama vis vyresniame amžiuje, dažniau jie gimsta santuokos neįregistravusiose porose, planuojamas tik vienas vaikas. Tokia statistika dažnai aiškinama vakarų įtaka, tačiau p. A. Kostogrizienė įsitikinusi, jog vakarų pasaulio pavyzdys ne visada yra teisingas. 

 

„Dabartinis žmogus yra per daug pasimetęs dėl jam suteiktos laisvės bei pasirinkimo galimybių. Neužtikrintai jis skuba per gyvenimą vienas, dažnai nepastebėdamas, jog iš tiesų yra nelaimingas. Kokie bebūtume šiuolaikiški, prigimtinis noras save įprasminti ateities kartose išlieka, todėl nereikia to pamiršti ar ignoruoti“, – kalbėjo p. A. Kostogrizienė

 

Rengiamos šventės metu garbingą titulą šeimai-nugalėtojai perduos praėjusių metų „Metų gausi šeima“ – Urbonavičiai iš Kauno. „Gausios šeimos dieną“ be apdovanojimų planuojama ir nuotaikinga programa, linksma fotosesija ir, tikėtina, geras oras. Beje, Gausios šeimos diena, kuri šiais metais Lietuvoje rengiama trečią kartą, tuo pačiu metu vyks visose Baltijos šalyse. 

 

Mielos mūsų klubo daugiavaikės, paskubėkite registruotis į šventę, nes vietų kiekis ribotas.