Leidyklos „Dvi tylos" kalėdinių knygų katalogas

Leidyklos „Dvi tylos" kalėdinių knygų katalogas

02. Dec 2020, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt daugelis sutiksime, jog knygos - viena geriausių kalėdinių dovanų tiek suaugusiems, tiek vaikams. Dalinamės leidyklos „Dvi tylos" šventinių knygų sąrašu:

Kotryna Zylė

Mažas kaip vabalėlis

Knygą „Mažas kaip vabalėlis" kūriau mažiausiems skaitytojams, bet baigusi suvokiau, kad tai – vabalėliškas manifestas, kuriame telpa mano pasaulio supratimas. Tiesą pasakius, žinau ne mažiau gilėse įstrigusių suaugusiųjų nei pasaulį atrandančių mažylių, kuriems linkėčiau susipažinti su Ūpu. Visi per gyvenima paliekame daugybę kiautų, urvelių ir tankumynų, kol suprantame, koks platus yra pasaulis ir sykiu kokie maži vabalėliai esame. Kviečiu nebijoti tai suvokti ir mėgautis lydinčiais atradimais. Ieškokime, patirkime, sumažėkime! Nesvarbu – mums vieni ar devyniasdešimt." Kotryna Zylė

„Mažas kaip vabalėlis" – trumpa istorija apie pasaulį atrandantį vabalėlį. Dėl unikalaus jos turinio skirtingos amžiaus grupės knygą pažins skirtingais lygmenimis. Kūdikius iki 18 mėn. domins puslapių iškirtimai, spalvos, skaitančiojo intonacijos ir pasikartojimai. Augesni mažyliai kartu su Ūpu atras vis platesnio, draugiško ir įvairaus pasaulio pažinimo džiaugsmą. Kartu skaitantys suaugusieji įžvelgs gilesnius istorijos sluoksnius: į pasaulį atkeliaujančio mažylio istoriją, suvokimo pločio ir žiūros taško svarbą mūsų gyvenime.

Apie autorę: Kotryna Zylė – vaikų ir jaunimo knygų autorė – rašytoja, iliustruotoja, dizainerė, už savo kūrybą pelniusi ne vieną apdovanojimą. Kotryna ne tik kuria, bet ir aktyviai buria vaikų bei jaunimo literatūros lauko kūrėjus. Ji – platformos „KnyguKurejai.lt“ sumanytoja ir bendraautorė, skaitymo skatinimo programos „Vaikų žemė“ komandos narė.

Knyga "Mažas kaip vabalėlis" pelnė Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo  bibliotekos skelbto „Pirmosios knygos" konkurso II-ąją premiją. Knygos leidybą remia Lietuvos Kultūros Taryba.

Elena Val

Pilna galva debesų

Knyga „Pilna galva debesų“ –  švelni istorija apie senatvinę demenciją. Pasitelkdama poetišką pasakojimo būdą ir alegorines nematomų draugų figūras, Elena Val kalba apie tai, kaip berniukas regi senstančios savo močiutės pokyčius. Rašytojos tikslas – pasakoti apie tai, kas neramina, tačiau yra neišvengiama, ir tokiu būdu padėti vaikams suprasti, kas ir kodėl dedasi aplinkui. 

Nepaisant to, kad pagrindinis knygos kalbėtojas yra mažas berniukas, autorė skiria savo kūrinį įvairaus amžiaus auditorijai – tiems, kurie patys išgyvena senatvinius pokyčius, tiems, kuriems tenka rūpintis pagyvenusiais tėvais, ir, žinoma, mažiesiems, susiduriantiems su neįprastu senelių elgesiu.

Apie autorę: Gimiau ir vis dar gyvenu Barselonoje. Būdama maža galvojau, kad pirmadieniais galėsiu būti balerina, antradieniais – tapytoja, trečiadieniais – liūtų gydytoja, ketvirtadieniais – astronaute, penktadieniais – mokytoja... Turbūt todėl norėjau mokytis gamtos mokslų, bet galiausiai studijavau vaizduojamąjį meną, o dabar ilgiuosi muzikos. Pirmaisiais dizaino studijų metais pradėjau dirbti ir turėjau galimybę užsiimti įvairiais darbais, susijusiais su reklamų iliustravimu. Gebėjimas piešti leido man dalyvauti įvairiuose projektuose, susijusiuose su muzika, pedagogika ir tekstile.

Man patinka piešti. Tai yra mano gimtoji kalba, padedanti keliauti, nustebinti pačią save, ko nors išmokti. Piešiu pieštuku, moliu, viela, akmenimis... Kartais, jei nespėju rankomis nupiešti to, ką įsivaizduoju, piešiu net žodžiais. Man įdomus sapnų pasaulis – juk jis atspindi žmonių elgesį. Mėgstu piešti paklydusius, pasimetusius personažus ir tylius nesusipratimus. Veikiausiai šis projektas gimė man subrendus ir supratus, kad laikas bėga labai greitai. Nuo pirmų akimirkų atrodė, kad ši knyga yra gyva ir, regis, pati išsivystė.

Anna Verriopoulou

Lilė ir Liusė

Kartą nuošaliausiame atokaus kaimelio name gyveno mergaitė vardu Lilė. Labiau už viską Lilė mėgo ištisą dieną žaisti paplūdimyje. Tačiau jai labai trūko draugo... Staiga sušlamėjo medžiai ir Lilės ausis pasiekė trys amtelėjimai. Netikėtai pasirodęs grynaveislis šunelis vardu Liusė visiškai pakeis jos gyvenimą. Lilė su Liuse įrodys, kad tikra draugystė gali viską. Tai pasakojimas apie žmogaus ir gyvūno draugystę, gyvūnų teises, rūpinimąsi kitu ir atsakomybę, o labiausiai – apie tai, kaip svarbu duoti nieko nesitikint mainais. Tai pasakojimas apie miške susitikusius mergaitę ir šunį.

Apie autorę: Anna Verriopoulou gimė Atėnuose, studijavo okeonografiją ir ispanų literatūrą. Dirba ispanų kalbos vertėja ir dėsto ispanų literatūrą. Rašo romanus, už kuriuos yra apdovanota, bei straipsnius interneto svetainėje ispania.gr. Anksčiau gyveno Ispanijoje ir buvo aplinkos apsaugos aktyvistė. Šiuo metu su šeima gyvena Atėnuose.

Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms

„Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms“ – tai 100 pasakojimų apie realias lietuves moteris, dideliais, o kartais mažais ir nematomais darbais keitusias šalies istoriją ar savo aplinką. 

Šios knygos puslapiuose atrasite įkvepiančių istorijų apie karžygę, čempionę, medžių globėją, karinio laivo kapitonę leitenantę, motociklininkę ir tyliąją kovotoją, smalsiąją ieškotoją, cirko pradininkę, moterį, apkeliavusią visą pasaulį, genų dėlionės kūrėją, į giliausius pasaulio urvus besileidžiančią speleologę, pilotę, scenos karalienę, vadeliotoją, slaptąją agentę ir daugelio kitų mažiau žinomų profesijų atstoves, gyvenančias visai šalia mūsų. Visų jų gyvenimai liudija, kad gražiausi, brangiausi dalykai nutinka, kai nesirenki lengviausio kelio, kai išdrįsti sekti savo svajone ir tiki, kad net klaidos gali būti pamokomis. 

Nepaprastas istorijas užrašė Viktorija Aprimaitė ir Viktorija Urbonaitė, iliustravo 19 lietuvių iliustruotojų, knygos dizainu rūpinosi Ugnė Balčiūnaitė. 

Knygą dedikuojame mergaitėms ir trokštame, kad 100 Lietuvos moterų istorijos seseriškai padrąsintų ir suteiktų tvirtumo. Tikime, kad knyga patiks ir berniukams, mamoms, tėčiams, senelėms bei seneliams, nes drąsa yra universali.

Skaitant būtina sąlyga – atvira širdis ir smalsumas. Kad istorijos iš tiesų prabiltų jums asmeniškai, kartais reikės sustoti, pagalvoti, atsakyti į paliktus klausimus ar atlikti užduotis.

Apie autores:

Viktorija Aprimaitė. Augant Viktorijai Aprimaitei ne kartą teko išgirsti „Ką darai geriausiai?“ Darė ji gerai ne vieną dalyką, tačiau išskirti -iausią buvo tikras iššūkis. Tuo metu daryti kelis dalykus gerai buvo menkas džiaugsmas, nes buvo siekiama išskirtinumo. Todėl mokykloje daug ieškojo, skaitė ir tapė. Visai nejučiomis bandė įžodinti vaizdus ir atvaizduoti žodžius. Taigi įstojo Viktorija į specialybę, kuri buvo nedaug kam pažįstama – kūrybines industrijas. Baigusi jas patraukė į komunikacijos magistrantūrą, kad tuos kelis gerai mokamus dalykus sujungtų į vieną: žmones, žodžius, vaizdus ir pokyčio siekį. Šiandien Viktorija yra vienas iš komunikacijos žmonių MO muziejuje, turi įkūrusi pusryčių ir piknikų klubą „First Blush“, rašo žurnalui „Swo“, yra prisidėjusi prie žurnalo „what do people do? Vilnius“ išleidimo ir koordinavo „HumansApp“ tinklaraštį.

Viktorija Urbonaitė. Vaikystėje Viktorija Urbonaitė norėjo tapti gydytoja ir režisiere, tačiau pati sau netikėtai po 10 filosofijos ir religijotyros studijų metų, įgijusi tris aukštojo mokslo diplomus, vos netapo mokslininke. Po 19 rašymo įgūdžių treniruočių metų su bičiule fotografe įkūrė kūrybos namus „Kregždynas“. Dabar jųdviejų tandemas dažnai yra įvairių kūrybinių projektų vaizdo ir teksto sinergijos katalizatorius. Viktorija Lietuvos žurnalistikos centre dėsto kūrybinį rašymą, buvo popiežiaus Pranciškaus vizito mūsų šalyje turinio komunikacijos vadovė.

Luca Mercalli

Na ir karštis!

Kaip veikia Žemės klimatas ir kaip jis matuojamas ?

Koks bus ateities klimatas?

Kaip galime sumažinti nuostolius?

Ką gali tu?

Tai knygoje vaikams pasakoja Luca Mercalli, žinomas italų meteorologas, vienas įtakingiausių ir patikimiausių mokslo ekspertų klimato kaitos srityje. Knygoje „NA IR KARŠTIS!“ autorius sumaniai ir dėmesingai perteikia savo viziją jauniesiems skaitytojams: mes negalime ilgiau nekreipti dėmesio į sparčiai prastėjančią Žemės būklę.

Dėl mūsų kasdienių veiksmų – besaikio gamtos išteklių eikvojimo, per didelių iškastinės energijos sąnaudų, aplinkos taršos – planeta sparčiai kaista ir iki 2100-ųjų mums taps vis sudėtingiau joje gyventi. Esame pirmosios savo pačių neatsakingo elgesio aukos. Puslapis po puslapio L. Mercalli, pasitelkdamas į pagalbą puikias iliustracijas, įsivaizduoja įvairius galimus mūsų planetos ateities scenarijus. Jokio panikos kurstymo, veikiau skubus poreikis ugdyti būsimoms žmonijos kartoms pagarbą gamtai. Ko galime imtis? Pradėkime gaminti mažiau atliekų, pereikime prie atsinaujinančių energijos šaltinių, vartokime ir švaistykime mažiau, važinėkime netaršiomis transporto priemonėmis, ir tai tik pradžia.

LUCA MERCALLI yra Italijos meteorologų bendrijos prezidentas ir meteorologijos žurnalo „Nimbus" vyriausias redaktorius. Pagrindinė tyrinėjimų sritis – klimato ir ledynų istorija. Baigė Turino universitetą, specializavosi klimatologijos ir glasiologijos (ledynų) moksluose Prancūzijoje. Vykdo aktyvią didaktinę veiklą mokyklose ir universitetuose, rašo į dižiuosius Italijos dienraščius, yra paskelbęs virš 1300 straipsnių. Net kelių knygų autorius, Italijoje šiandien laikomas dėmesingiausiu ir autoritetingiausiu balsu nagrinėjant klimato krizę pasaulyje.

lena Favilli ir Francesca Cavallo

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms 

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms 2 

„Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ yra meninis negrožinės literatūros kūrinys. Jį sudaro nuoširdžių, mąstyti skatinančių pasakojimų prieš miegą rinkinys, įkvėptas herojiškų moterų gyvenimo ir nuotykių.

Iliustruotų istorijų rinkinys, pasakoja apie nepaprastų, atkaklių ir ištvermingų moterų gyvenimą ir pasiekimus. Šios moterys realios, vienos jų gyveno ankstesniais laikais, kitos gyvena mūsų laikais, bet visoms joms, nepaisant įvairių kelyje pasitaikiusių kliūčių, pavyko pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Šių maištininkių veiksmai pakeitė istorijos eigą. Tai tapytojos, mokslininkės, šokėjos, astronautės, džiazo dainininkės, faraonės, boksininkės, rašytojos, politikės iš viso pasaulio.

Knyga tinkama ir mergaitėms, ir berniukams, nes kalba apie universalius dalykus – visų pirma apie tai, kaip svarbu išlikti savimi, būti ištikimiems savo tikslams ir idealams, taip pat nepamiršti ir kitų gerovės. Rekomenduojama visiems smalsiems skaitytojams nuo 4 iki 99 metų.

Tikime, kad pasakojimai prieš miegą įkvėps mergaitėms (ir jų mamoms, tetoms, pusseserėms...) pasitikėjimo savimi, skatins jas svajoti drąsiai ir puoselėti savo stiprybes. 

Apie autores:

Elena Favilli yra apdovanojimų pelniusi žurnalistė ir žiniasklaidos verslo ekspertė. Ji dirbo žurnale „Colors“, leidybos įmonėje „McSweeney’s“, Italijos visuomeninėje televizijoje, italų dienraščiuose „Il Post“ ir „La Repubblica“. Ji įgijo semiotikos magistro laipsnį Bolonijos universitete (Italija), studijavo skaitmeninę žurnalistiką Kalifornijos universitete Berklyje. 2011 metais kartu su Francesca Cavallo ji sukūrė pirmąjį „iPad“ žurnalą vaikams – „Timbuktu Magazine“. Ji yra „Timbuktu Labs“ įkūrėja ir vadovė. „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms" yra jos penktoji knyga vaikams.

Francesca Cavallo yra rašytoja ir apdovanojimų pelniusi teatro režisierė. Ji įgijo teatro režisūros magistro laipsnį Paolo Grassi dramos meno mokykloje Milane (Italija). F. Cavallo yra uoli socialinė inovatorė, įsteigusi „Sferracavalli“ – Tarptautinį tvarios vaizduotės festivalį Pietų Italijoje. 2011 metais ji kartu su Elena Favilli įsteigė „Timbuktu Labs“ ir yra šios įmonės kūrybos direktorė. "Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms" yra jos septintoji knyga vaikams.

Dr. Austėja Landsbergienė

Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams

Knygoje „Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams“ edukologė dr. Austėja Landsbergienė dalijasi įžvalgomis, žiniomis ir patirtimi, kurias įgijo du dešimtmečius dirbdama švietimo sistemoje, pati būdama keturių pradinukų mama, bendraudama su kitais pradinukų tėvais ir nuolat žongliruodama profesiniu bei mamos vaidmenimis. Šioje knygoje rasite arti šimto pradinukų tėvams ir mokytojams aktualių temų, pagardintų autentiškomis istorijomis iš pačios dr. A. Landsbergienės gyvenimo auginant savo vaikus. Iš savo šeimos atsinešusi įsitikinimą, kad mokomės ir turime mokytis visą gyvenimą, kad reikia kaupti patirtis, kuo daugiau keliauti, skaityti ir nuolat plėsti savo galimybių ribas, o svarbiausia – nepailsti svajoti, autorė viliasi, kad „Pradinukų abėcėlė“ bus pagalbininkas tėvams ir atsakys į bent keletą iš begalybės kylančių klausimų. Nuramins. Suteiks vilties. Įkvėps. 

Apie autorę: Knygos „Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams“ autorė - Austėja Landsbergienė, socialinių mokslų daktarė, edukologė, kontekstinio ugdymo pradininkė, konsultantė švietimo klausimais, tarptautinių mokyklų tarybos švietimo vertintoja, didžiausio ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo Baltijos šalyse „Vaikystės sodas“, Karalienės Mortos mokyklos bei „Six Senses“ International Preschool steigėja. Nuolatinė pranešėja konferencijose užsienyje ir Lietuvoje.

Veronika Urbonaitė-Barkauskienė

Devyniasdešimtųjų vaikai tampa tėvais

Devyniasdešimtųjų vaikai – tai lietuviškoji „tūkstantmečio karta“, gimusi per paskutinius du praėjusio amžiaus dešimtmečius. Tie iš jų, kurie tampa tėvais, šį virsmą patiria kiek kitaip nei ankstesnės kartos: su kur kas daugiau informacijos, technologijų, dramos. Motinystė ir tėvystė interneto amžiuje turi savo kainą, kurią devyniasdešimtųjų vaikai moka nesibaigiančiais ieškojimais ir nustebimais. Maža to, susilaukus vaikų galvose atgyja laukinis vaikystės ar paauglystės dešimtmetis. Atradus save jau priaugtuose tėvų batuose, gerokai pasikeičia perspektyva. Nuslenka vaikiška devyniasdešimtųjų romantika ir pasirodo, iš kur ateina šiandieninių tėvų galios ir silpnybės.

Apie knygos autorę: Veronika Urbonaitė-Barkauskienė yra miesto sociologė, tinklaraščio „Pterodaktilis“ autorė ir trijų vaikų mama. Darbo metu ji tyrinėja nelegalius miesto užrašus (arba graffiti), kitu laiku – rašo apie „tūkstantmečio kartą“ gerokai iš vėžių išmušantį tapsmo tėvais procesą. Savo tinklaraščio pasakojimuose, straipsniuose spaudoje ir knygoje „Devyniasdešimtųjų vaikai tampa tėvais“ ji apmąsto šių dienų tėvystės dramas, kylančias iš lūkesčių viename kūne suderinti (per) daug skirtingų „aš“, ir vingiuotą kelią pusiausvyros link.

Valerie Ann Worwood

Aromaterapija vaikams

Aromaterapija – veiksmingas ir saugus gydymo būdas, kai vaikui reikia pagalbos nuraminti emocijas, jausmus ir kūną stiprėjant, sveikstant po įvairių ligų ar neleidžiant joms atsirasti. Knygos autorė, viena žinomiausių klinikinės aromaterapijos specialisčių pasaulyje, aromapsichologijos sistemos inovatorė Valerie Ann Worwood, padės suprasti, kaip eterinių aliejų magiją galima pritaikyti namuose. Šioje knygoje rasite visus būtiniausius praktinius patarimus, kaip aromaterapija gali padėti kūdikio besilaukiančioms mamoms, šeimoms, auginančioms pilvo dieglių kamuojamą naujagimį, neramų paauglį, astma, alergija ir kitomis ligomis sergančius vaikus, taip pat neįgalius vaikus, ar kaip elgtis prasidėjus sezoniniam virusinių ligų laikotarpiui, ir kaip šias jautrias augalų substancijas naudoti saugiai ir patikimai.

Lietuvišką leidimą norėjome pripildyti natūralumu ne tik tekste, bet ir jo paraštėse, todėl iliustracijoms pasirinkome tikras aromaterapijoje naudojamas žoleles, augančias Lietuvos pievose. Visą vasarą rinkome ir džiovinome jas tarp vaikiškų pasakų knygų puslapių, tikėdami, kad taip jos spinduliuos dar daugiau vaikams skirtos ypatingos energijos. Neabejojame, skaitydami pajusite gydančią Lietuvos pievų galią.

Tikime, kad ši knyga ras savo vietą tarp natūralias, tikras, gydančias augalų galias vertinančių šeimų ir bus patikimas vadovas įvairiose situacijose, kai reikia patarimo slaugant vaikus.

Apie autorę: Viena žinomiausių klinikinės aromaterapijos lyderių pasaulyje, alternatyviosios medicinos gydytoja. Savo patirtimi, kaip pasitelkus eterinius aliejus galima gydyti klinikines ligas, autorė dalijasi visame pasaulyje vykstančiuose mokymuose bei studijose. Valerie mokslo pasaulyje žinoma ne tik kaip buvusi Tarptautinės aromaterapeutų asociacijos pirmininkė ir tyrimų vadovė, bet ir kaip Aroma-Genera® ir Mother Essences® aromapsichologijos sistemų inovatorė, paskaitas apie asmeninę gerovę dėsčiusi Jungtinėje Karalystėje, JAV, Kanadoje ir Kinijoje. Pirmą knygą Valerie išleido 1987 m. – nuo tada jos darbai publikuoti daugiau kaip 15 kalbų.

Dvitylos.lt

www.facebook.com/dvitylos

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Dec 2020, 16:18

Nuostabi leidykla. Turim kelias knygas: Na ir karštis, Aromaterapija vaikams, skaičiau Vakaro istorijas Lietuvos mergaitėms. Puikios knygos! Turiu ir kitų knygų, pvz., Tebūnie kava, Pradinukų abėcėlė. Labai tinka dovanoms