Laimėk kvietimą į premjerą šeimai "Po grybuku"!

26. Sep 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

SPALIO 7, 8, 29 DIENOMIS VILNIAUS KAMERINIS TEATRAS KVIEČIA Į NEPAPRASTĄ PREMJERĄ ŠEIMAI „PO GRYBUKU“! 

Pirmą kartą Lietuvoje statomas spektaklis pagal lenkų dramaturgės Marta Guśniowska pjesę, kuriame miško žvėreliai padės atsakyti mažiesiems į svarbius gyvenimo klausimus. 

Sveiki,

Vilniaus kameriniame teatre pamatysite spektaklį  ne tik smalsiems ir žingeidiems Lapiukams, bet ir jau užaugusiems, tokiems Lapinams kaip aš. 

Esu senas, gyvenime visko matęs Lapinas. Man nutiko tai, kas visiems kada nors nutiks.  Mano gebėjimas suktis iš sudėtingiausių gyvenimo situacijų, prasimanyti maisto stebino net ir visko mačiusius žvėris ir žmones. 

Ar manote, kad miške nieko nevyksta? Žvėreliai nemoka jausti, kalbėti, bartis ar juoktis? Įsivaizduojate, kad miške tik medžiai, samanos ir miško gėrybės? Ir, žinoma, grynas oras, kaip sako Jūsų tėveliai. Atskleisiu paslaptį:  man nutiko keistoka istorija, o gal kaip tik labai stebuklinga, kuri  prasidėjo gan neįprastai... Ne, ne vidury miško ir netgi ne eglės viršūnėje, o po nedideliu...Oi, atsiprašau, elnias sufleruoja, kad istorija nutiko  po mažu grybuku. 

Negaliu aiškiai mąstyti, aplankyti atėjo vištos… Brrrr, susikaupiu ir pasakoju toliau. 

Kur aš sustojau?… A, po grybuku. Taigi viskas prasidėjo nuo mano mažo sūnėno Lapiuko, guvaus ir smalsaus vaikėzo. Tiesa, kartais jis būna neįtikėtinai įkyrus. Klausimai, klausimai, klausimai... Pavargstu, nes aš senas bambeklis. Sakote, iš to išaugama? Ir esate teisūs. Bet štai čia šuo ir pakastas! Atsiprašau, Elnias vėl man kažką kužda į ausį. Ak, taip! Esu priverstas toliau nepasakoti, nes nebeliks jokios paslapties! Manote, kad meluoju? Esu gudrus, bet tikrai ne melagis, na, gal kartais.  Ateikite ir įsitikinkite. Geriau vieną kartą pamatyti, negu 1000 kartų išgirsti.  Bet dar prašau trupučio dėmesio mano geriems bičiuliams.

Mano gyvenimo istoriją aprašė puiki mano draugė, lapių gyvenimo ekspertė ir žinovė Marta Guśniowska – poetė, dramaturgė, filosofė, viena įdomiausių pastarojo dešimtmečio lenkų autorė, kurianti vaikams ir jaunimui, pelniusi ne vieną apdovanojimą. Beje, už pjesę „Po grybuku“ („Pod-Grzybek“) buvo apdovanota XV Tarptautiniame teatro festivalyje vaikams ir jaunimui „Korczak 2011“. 

Meniškai, žaismingai ir subtiliai surikiuoti ir atgaivinti tekstą teatre pakviečiau draugą, režisierių iš Lenkijos, Baltstogės lėlių teatro direktorių ir meno vadovą Jaceką Malinowskį. Nepagalvokite, kad giriuosi, bet 2011 m. Torunės „Baj Pomorski“ teatre spektaklis „Po grybuku“ („Pod-Grzybek“), kurį režisavo J. Malinovskis, buvo pripažintas geriausiu spektakliu vaikams.

Stebuklą teatro scenoje sukūrė mano geroji fėja, scenografė, kostiumų dailininkė Giedrė Brazytė. Paukščių čiulbėjimas yra gražu, bet, sutikite, šia proga norisi kažko labai neįprasto. Įpinti į spektaklį muzikos garsus mielai sutiko mano senas bičiulis, kompozitorius ir muzikos autorius Antanas Jasenka. Šių menininkų kūryba teatre yra įvertinta ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų: Auksinio scenos kryžiaus nominacijos, Fortūnos prizai, Lenkijoje „Warszawskie teatralne spotkania” įvertinimai už kūrybą.

O štai žvėrelių kailyje pamatysite laiko patikrintus draugus. Man į pagalbą atskubėjo Vilniaus kamerininio teatro aktoriai: Tadas Gudaitis, Paulius Valaskevičius, Aidas Barkauskas, Renata Kutinaitė, Marta Lipčienė, Sima Tarvydaitė, Vaiva Markelytė.

Nekantriai Jūsų lauksiu! Geros nuotaikos ,,pasiimti“ nebūtina, bet jei ji yra, lauksiu kartu!

Linkėjimai iš miško,

Senas Lapinas 

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, Lenkijos instituto Vilniuje, bei yra prisijungęs prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“

www.vkamerinisteatras.lt

Nori laimėti kvietimą dviems į spektaklį? Dalyvauk konkurse FACEBOOKE->>