"Mamyčių klubo" susitikimas PORYT: paskaita su gydytoju apie apgamus !!!
Tiesiogiai

"Mamyčių klubo" susitikimas PORYT: paskaita su gydytoju apie apgamus !!!

29. Sep 2014, 06:00 InetaBu InetaBu

Norime pakviesti Jus į susitikimą, kurio tema labai aktuali atėjus rudeniui: pakalbėkime apie apgamus, gal atsirado pa šiltojo sezono ant Jūsų ar vaikučių kūnelio? Gal pakeitė formą ar dydį? Tikime, kad ši informacija 
Jums pagelbės ir dabar - pats metas, kai galima juos gydyti, nes saulutė nebe tokia kaitri.

Susitikimo data: 2014 m. spalio 01 diena, 19:00 val.

Susitikimo trukmė: 1,5 val. 

Susitikimo vieta: Polocko g. 12, Vilnius.

REGISTRACIJA ČIA>>>

Šiek tiek įžangos į būsimą susitikimą:

Odos navikai skirstomi į gerybinius, piktybinius ir ikivėžinius. Gerybiniai odos navikai yra labai dažni. Ko gero būtų sunku rasti žmogų, kuris neturi vieno ar kelių gerybinių odos navikų. Tai yra apgamai, fibromos, keratomos, karpos, keratoakantomos, cistos ir kiti odos navikai. Retais atvejais, gerybiniai odos navikai gali būti panašūs į piktybinius, todėl turint bet kokį darinį odoje rekomenduotina jį parodyti dermatologui.

Piktybiniai odos navikai skirstomi į epitelinės kilmės (bazoląstelinė karcinoma ir plokščialąstelinė karcinoma) ir melanocitinės kilmės (melanomą). Epitelinės kilmės navikai sudaro ¾ visų odos piktybinių navikų, melanoma – ¼. Lietuvos vėžio registro duomenimis sergamumas epitelinės kilmės navikais nuo 1993 metų pradėjo sparčiai augti. Anksti nustatyta odos vėžio diagnozė turi geras pasveikimo prognozes. Odos navikų ištyrimas yra nesudėtingas, neskausmingas ir greitai atliekamas. 90% atvejų gydymas atliekamas ambulatorijos sąlygomis, nereikia stacionaro, narkozės.

Ikivėžiniai odos susirgimai (pvz. aktininė keratozė, atipiniai (nukrypstantys nuo normos) apgamai) užima tarpinę vietą tarp gerybinių ir piktybinių odos susirgimų. Tokios ligos priklausomai nuo kilmės, paciento būklės ir kitų kriterijų reikalauja gydymo (šalinimo) arba rimto stebėjimo.

Susitikimą - diskusiją ves medicinos mokslų daktaras, onkodermatologas, daug metų išdirbęs Vilniaus universiteto onkologijos institute Viktoras Sidorovas, apgynęs daktaro disertaciją: „Odos melanomos prognozinių ir prediktyvinių faktorių tyrimas“. Šiuo metu p. Viktoras dirba Vilniaus lazerinės dermatologijos centre. 

Ekspertai

Viktoras Sidorovas

Gydytojas onkodermatologas, lazerinės medicinos specialistas, medicinos mokslų daktaras.
Viktoras Sidorovas in-vecaku-skola