Kviečiame į mamos ir kūdikio masažo ir mankštos pamokėlę !!!

Kviečiame į mamos ir kūdikio masažo ir mankštos pamokėlę !!!

12. Feb 2015, 23:08 InetaBu InetaBu

Žinoma, kad reguliarus masažas sumažina nervinę įtampą, padeda atsigauti esant nuovargiui, atpalaiduoja įsitempusias raumenų grupes, atstato sumažėjusias nepaslankių sąnariu amplitudes, suteikia žvalumo, pakelia nuotaiką ir pagerina savijautą.

Masažas turi teigiamą terapinį efektą, sergant daugeliu lėtinių ligų, o sveikiesiems padeda palaikyti normalias organizmo funkcijas.

Masažo metu suaktyvėjusi kraujo ir limfos apytaka, didina tam tikrų biologiškai aktyvių medžiagų kiekį, kurios patekusios į kraują , išplečia kraujagysles, pagerina nervinio impulso skleidimą, stimuliuoja vegetacinės nervų sistemos adaptacines (prisitaikymo) trofines funkcijas, gerina imunines organizmo savybes ir mažina uždegiminių procesų poveikį.

Nemažiau svarbus sveikatos ugdymo komponentas yra fizinis aktyvumas - mankšta. Žmogui fizinio aktyvumo reikia lygiai taip pat, kaip maisto ir oro. Tai ypač svarbu vaikams, kurie intensyviai auga, tvirtėja ir tobulėja. Svarbūs pirmieji gyvenimo metai, nes kūdikių visapusė raida pirmus metus priklauso nuo taisyklingos fizinės veiklos. Fizinis aktyvumas - vienas iš sveikatą stiprinančių bei gyvenseną atspindinčių veiksnių. Jo stoka, kartu su kitais sveikatos rizikos veiksniais (nesveika mityba, antsvoriu ir kt.), skatina lėtinių ligų atsiradimą.

Visi šie apibūdinimai nuostabiai tinka ir mūsų mažiesiems, kuriems masažo ir mankštelės nauda nesuskaičiuojama naudingesnė.

Visiems vilniečiams ir ne tik puikiai pažįstama PUKIO kirpykla ir masažo studija (daugiau informacijos rasite čia http://www.pukiokirpykla.lt/apie_puki) nori pakviesti Jus į kūdikių (iki vienerių metukų) masažą ir mankštelę, kuriuos atlikti padės nuostabios specialistės kineziterapeutės Živilė Arštikienė ir Simona Burbaitė. Jaukioje aplinkoje kalbėsime apie kūdikių masažą ir mankštą, jo naudą mažiesiems, ką turėtų žinoti tėveliai ir kokių klaidų nedaryti. Mielos mūsų pašnekovės atsakys į rūpimus klausimus ir parodys masažą ir mankštą mažiesiems su mamomis.

Kada? Vasario 23 dieną 09:30-11:00 val.

Kur? Pukio kirpykloje J. Balčikonio g. 3-290, Vilnius ( Nuoroda kaip atvykti čia: http://www.pukiokirpykla.lt/kontaktai )

Registracija

20150212230808-59397.jpg