Kuo šį sezoną puošiasi mažieji madistai?

Kuo šį sezoną puošiasi mažieji madistai?

07. Apr 2019, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Savaitgalį Kauno „Akropolyje“ prasidėjo pirmąkart rengiamo „Kids Fashion Weekend“ programa. Mažieji modeliai demonstravo žinomų dizainerių kurtas ir prekės ženklų pristatomas 2019-ųjų pavasario-vasaros kolekcijas.

„Prieš šešerius metus pradėjusi organizuoti mados muges Lietuvoje iš arti mačiau, kaip sparčiai auga mūsų kūrėjų skaičius, kiek atsiranda naujų talentų ir kaip vystosi mados kultūra šalyje. Per tą laiką gerokai išaugo susidomėjimas vaikiškais drabužiais ir aksesuarais. Tėvai pradėjo skirti dar daugiau dėmesio stilingai savo vaikų aprangai“, – sako renginio organizatorė Meda Vaitiekūnatė.

Organizatorių teigimu, visame pasaulyje vykstančios vaikų mados savaitės pritraukia tos šalies geriausius dizainerius ir prekės ženklus, nes vaikų mada – labai svarbi ir vis auganti pasaulinės mados industrijos dalis.

„Kauno „Akropolis“ daug dėmesio skiria mados segmentui. Leidžiame žurnalą, kuriame pristatome naujausias kolekcijas, organizuojame mados renginius ir siekiame vis daugiau dėmesio skirti naujausių kolekcijų pristatymui visuomenei. Vaikų mada – neatsiejama ir labai svarbi viso mados pasaulio dalis. Dauguma garsiausių pasaulinių prekių ženklų, greitosios mados tinklų kuria vaikų linijas, kurios yra itin paklausios“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Renginio svečiai galėjo išvysti „Ingrid Inži“ krikštynų rūbelių kolekciją, „Didriksons“, „Minimi ir Trepsiukas“, „Happeak“, „Equa“, „Akropolio“ parduotuvių „Zara Kids“, „Sportland“, „Kidzone“ ir kitų naujausias 2019 metų pavasario-vasaros vaikų aprangos ir aksesuarų kolekcijas.

Renginio atidarymo metu kolekcijas pristatė virš 100 modelių, tarp kurių – ir žinomų tėvų vaikai: Ingos Stumbrienės, Elvyros Minginienės, Raso Židonytės, Inetos Puzaraitės-Žvagulienės, Jordano Poškaičio, Gedimino Juodeikos, Gabrielės Grigolaitytės-Vashos. Taip pat renginyje dalyvavo Kauno dailės gimnazijos mokiniai, kurie pristatė kolekciją iš vintažinių drabužių. Mažieji galėjo mėgautis saldžia vata, „Sugamour“ desertais, „Volfas Engelman“ gaiviaisiais gėrimais, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, koncerte ir kartu su tėveliais apsilankyti mados mugėje.

Kuo puošis mažieji madistai?

Kūrėjai šiemet vieningai atsigręžia į žemiškus motyvus, papildytus vėjo, saulės, ugnies ir vandens kontūrais. Mažieji „madistai“ demonstruoja ryšį su gamta, autentiškumą ir gyvybę.

Prognozuojama, kad hitais taps tie garderobo deriniai, kurie skirti ne tik vaikščioti podiumu, o bėgioti parkų takeliais, siauromis senamiesčių gatvėmis ir spalvomis bei ornamentais garsiai deklaruoti smagią vaikystę.

Šio sezono vaikų mada pasižymi gamtos, gėlių raštais, reiškiančiais pagarbą mūsų planetai, optimistiškomis spalvomis (tiek pastelinėmis, tiek ryškiomis) ir natūraliomis medžiagomis. 

Dar daugiau, dinozaurai, automobiliai ir matematinės formulės – detalės, kurias šį sezoną dažniau išvysime ant mergaičių, o ne berniukų rūbų. Drabužių kūrėjai taip pat kviečia pamiršti rožinė–žydra takoskyrą ir į berniukų garderobą įtraukti pastelines spalvas, gyvūnų spaudinius, odinius sandalus ar stilingas kepuraites. 

Bene daugiausiai dėmesio šį sezoną sulauks galvos apdangalai. Jie pasižymės ne tik praktiškumu, tačiau ir originaliais stilistiniais, geometriniais ar spalviniais sprendimais. Mažieji mados gerbėjai taip pat puošis įvairiais nėriniais, raišteliais, pozityviais užrašais puoštomis kepurėmis. 

Kai kurie stiliaus sprendimai šiemet sutaps su suaugusiųjų madomis. Itin populiarūs bus lietpalčiai, vis dar dominuos gyvūnų raštai bei iš tolo žėrinčios sidabro ir aukso detalės.