Kovo 8-osios solidarumo eitynės „Visos moterys dirba, bet ne visoms moka"

Kovo 8-osios solidarumo eitynės „Visos moterys dirba, bet ne visoms moka"

02. Mar 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jau ketvirtą kartą Tarptautinė moterų solidarumo diena yra minima susivienijus skirtingoms organizacijoms, profesinėms sąjungoms, nevyriausybinėms organizacijoms, įvairių sektorių darbuotojams.

Šiemet moterys visame pasaulyje Kovo 8-ąją solidariai reikalauja lygių darbo sąlygų. Lietuvoje kovo 8 d., 12 val., planuojamos eitynės nuo Katedros aikštės iki Vyriausybės rūmų „Visos moterys dirba, bet ne visoms moka". Vėliau Vinco Kudirkos aikštėje vyks mitingas.

Dieną prieš renginį, kovo 7 d., 8.30 val., organizatorių atstoves priims premjeras Saulius Skvernelis.

Deja, bet vis dar moterims ne tik mokamas mažesnis atlyginimas už tą patį darbą, daugiausiai moterų užimamos profesijos yra prasčiausiai apmokamos, atitinkamai joms tenka minimalios socialinės garantijos, taip didėja dirbančių moterų skurdo rizika. Taip pat ir jų pensijos yra mažesnės, didelė dalis pensinio amžiaus moterų gyvena skurde.

Moterų darbas nesibaigia uždarius darbovietės duris, jis tęsiasi ir namuose, kur joms tenka prievolė rūpintis namų, vyro, vaikų ir senelių globa, slauga ir gerove. Moterų darbas namie nepastebimas ir nevertinamas.

Taip pat neretai moterys darbo vietoje patiria seksualinį priekabiavimą, vis dar dažnai pasitaiko diskriminacijos dėl amžiaus, motinystės, tautybės, religijos ir socialinės padėties.

Renginys Feisbuke: https://www.facebook.com/events/343743439567831/