Komentarų konkursas: Dalyvauk ir laimėk "Magrės baldų" pagalvėles!

22. Oct 2017, 08:54 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tikimės, kad ką tik pažiūrėjote sekmadieninę "Mamyčių klubo" laidą. Na o jei nespėjote ar pramiegojote - šią ir visas kitas laidas galite rasti mūsų internetinėje svetainėje ČIA->>

Na o dabar kviečiame dalyvauti konkurse!

Tereikia komentaruose parašyti:

-kokius natūralius vitaminus vartoja jūsų šeima rudenį?

-ar stengiatės valgyti sveikai?

-jei taip - kokias daržoves, vaisius, kruopas ar kitus sveikos mitybos produktus pavyksta vaikams įsiūlyti?

Spalio 25 d. trauksime vieną laimėtoją, kuriai padovanosime net dvi Magrės baldai pagalvėles!

20171018171722-71246.jpg

20171018171732-48747.jpg

kodelcia kodelcia 24. Oct 2017, 22:48

Obuoliai, kriaušės iš savo sodo. Avietės iš močiutės. Šaldytos uogos iš šaldiklio. Šviežios daržovės kaip garnyras. Vaisiai iš parduotuvės. Pvz., šįvakar skanaujam granatus. Svarainių arbata. Cukinijų cukatai.

irmantaite irmantaite 23. Oct 2017, 20:22

Šiuo metu vaikai tikrai dar daug gauna natūralių vitaminų iš vaisių ir uogų, o šias gėrybes užaugina seneliai kaime. Rudenines avietes skabė nuo krūmo, patys rinkosi nukritusius obuolius. Šiuo metu mėgaujamės rudeninėmis kriaušėmis ir gausybe šviežių daržovių ir prieskoninių žolelių. Dar padarau iš alijošiaus, citrinos ir medaus miksą, tai po šaukštelį kasdien visi išgeriam. O rytais būna žuvies taukų porcija, tai daugiau kitų vitaminų nevartojam. Valgyti stengiamės sveikai, tačiau vaikai košių nebevalgo, tad ir nekišu jiems. Gausus morkų ir obuolių derlius, tai išspaudžiu sulčių + dar gabalėlis burokėlių ir gaunasi pilna stiklinė vitaminų. Žiemai turime savų šaldytų uogų ir daržovių 😀

Sponja04 Sponja04 23. Oct 2017, 16:35

Saltalankius valgo

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 23. Oct 2017, 16:34

Natūralių vitaminų mūsų šeimoje netrūksta. Dauguma jų yra parsivežti iš savo daržo, sodo ir uogynų. Būtent šiuo metu geriame savų obuolių sultis, obuolius ir valgome, žinoma. Iš uogų vis sekasi rasti aviečių, nusiperkame spanguolių, bet daugiausia vitaminų gauname iš daržovių - morkos, kopūstai, burokėliai, pupelės ir pan.
Namuose stengiamės valgyti sveikai, o kai rudens gėrybės užplūsta virtuvę kitaip ir neįmanoma 😃 Džiaugiuosi, kad ir vaikai yra daržovių mėgėjai, tad namuose kasdien rasite pjaustytų morkų, obuolių ir kitokių skanumų. Vaikai galėtų iki soties kirsti žirnelius ir avižinę košę, tad aš tik džiaugiuosi, jog nereikia siūlyti,  o jie valgo patys 😃

Sponja04 Sponja04 23. Oct 2017, 16:32

Vaikas zuvies taukus geria ir labai labai juos megsta 😀 Maitintis stengiames sveikai. Kiekviena ryta pusryciam kose be priedu, pietums mesyte/ zuvyte su darzovem, vakarienei pieno produktai. Vaikui maista gaminu pati be druskos, cukraus. Namuose neturime desreliu, sureliu ir t.t. Vaikas valgo visas darzoves, uogas, vaisius, kruopas isskyrus pupeles. Labai patinka kale kopusto ar morku, burokeliu naminiai traskuciai.

C.neringa C.neringa 23. Oct 2017, 15:53

mūsų favoritas vat😀 daržo ir sveikatytės😀

C.neringa C.neringa 23. Oct 2017, 15:26

Mūsų šeimyna geria naminias svarainiukų arbatėles, valgome kasdien uogytes žiemą šaldytas, o vakar paskutinias avietes nuskynėme ir žemuogėles jau visas sezoną uždarėme. Daržovės išskyrus česnaką, jo mes nemėgstame sako sūnus, o kitas daržoves vaisius mėgstame labai, nes patys auginame daug vaismedžių, tad dieviname savo vaisius, daržoves savas užaugintas bei uogos pas mus karaliauja, tad mūsų imunitetas vaikučių užgrūdintas uogytėmis, niam, niam

ikke ikke 23. Oct 2017, 15:19

Rudenį stengiamės maitintis kuo sveikiau, kadangi dar po vasaros būna gausu daržovių, kurias stengiamės ir suvartoti. Natūralūs vitaminai: šaltalankių sultys, daržovių ir vaisių kokteiliai, trintos morkos arba išspaustos jų sultys, įvairios daržovių sriubos, troškiniai, rauginti kopūstai, iš vasaros užšaldytos uogos bei galybė obuolių.
Mūsų vaikutis labiausiai mėgsta raugintus kopūstus, kuriuos valgo kaip kokius makaronus - rankomis (siūlau ir kitoms mamoms pabandyti-labai mažylius įtraukiantis darbas 😀 ). Taip pat mėgsta ryžių košę, paskanintą sviestu. Tarkuojame morką ir valgome ją šaukšteliu. Taip pat noriai valgo obuolius, o jie, kaip žinia, skatina apetitą, tad labai gera priemonė nevalgiukams. 😀

Raudona braškė Raudona braškė 23. Oct 2017, 10:13

Rudenį visa šeima stengiamės valgyti daug daug naminių, močiučių soduose užaugintų uogų, vaisių ir daržovių. Mums su vyru dar lengviau, tačiau trimečiui sūnui su daržovėm ir netgi kai kuriom uogom ar vaisiais draugauti sekasi sunkiai. Jis mieliau renkasi bananą, nei naminį obuolį, o pvz tokių uogų kaip avietės ar braškės kažkodėl nė į burną neima. 'Einamiausia' daržovė - agurkas. Na ir visaip apdorotas ir įdomiai pateiktas burokėlis. Kartais dar pakramsnoja morkytės.
Stengiamės maitintis sveikai, bet kartais nori nenori tenka nukrypti į vieną ar kitą pusę dėl mažojo įnorių, kuris kasdien galėtų valgyti makaronus ir bulves. Daržovės 'einamiausios' troškinio pavidale. Mėgiamiausios kruopos manų arba grikiai.

kristuliuuxx kristuliuuxx 23. Oct 2017, 09:25

Papildomai geriam vitaminus C ir D. 😀 Kitų reikiamų vitaminų, maisto medžiagų gauname iš daržovių, uogų, vaisių, mėsos. Viskas ekologiška, nes užsiauginame patys. 😀 Sultys spaudžiamės patys iš savo užaugintų produktų, vaikai geria su malonumu, nereikia raginti. 😀 Visada vaikams žiūrint filmukus ar sėdint prie kompiuterio, užkandžiauja vaisiais, labai mėgsta morkas . 😀 Visada gaminant naudoju įvairias daržoves, mėsą. Žinoma kartais tenka pasukti galvą, kaip kokį produktą paruošti, kad visiems patiktų. 😀 Stengiamės kiekvieną dieną išeiti į lauką, nepaisant oro, NĖRA BLOGO ORO< TIK NETINKAMA APRANGA 😀 . Mėgstam gerti arbatas su medumi. 😀

lina_baj lina_baj 23. Oct 2017, 08:01

Natūralūs vitaminai - tai visos daržovės ir vaisiai bei mėsytė. Tad stengiamės kuo daugiau tų natūralių vitaminų ir vartoti - griaužiam žalias morkytes ir daržo ir avietes tiesiai nuo krūmo. Gaminame ir svarbiausia mėgstame daržovių troškinukus - žirneliai, šparaginės pupelės, morkytės, pomidorai. Na kuo daugiau daržovių ir vaisių ir močiučių ir savo daržo. Kiek įmanoma stengiamės valgyti sveikai - daugiau žalių daržvoių, troškintų ir kuo mažiau kepto ar greito maisto. Ir smagu, kad mano vaikams nereikia ypatingai kažko sveiko siūlyti - jie mėgsta visas daržoves - ypač brokolius, kopūstus, morkas, kruopa valgo visas be išimties ir nereikia stengtis ypatingam paruošimui ar papuošimui.

kristinalt kristinalt 23. Oct 2017, 06:17

Mūsų šeimos dauguma kasdien geria vitaminą C (aš, vyras ir dukra (8 m.)), 3,5 m. sūnus kategoriškai atsisako visų siūlomų vitaminų. Jis geria tik Curamed (nors jos ir skirtos gerklei gydyti, bet jam tinka, o ir sudėtyje nematau nieko blogo, tada ne kasdien, bet 3-4 kartus savaitę leidžiu sučiulpti) į savaitę leidžiu. Vaikai beveik neserga.
Stengiamės valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių, nes manau, kad geriausi vitaminai yra tie, kuriuos pasisaviname iš maisto produktų. Vaikai labai mėgsta obuolius, kriaušes, geltonas paprikas, morkas, agurkus, persimonus - tad šiuos vaisius ir daržoves stengiuosi įtraukti į gaminamą maistą.
Daug laiko praleidžiame lauke - tai taipogi prisideda prie imuniteto stiprinimo, juk NĖRA BLOGO ORO - BŪNA TIK BLOGA APRANGA.

Kristina B. Kristina B. 22. Oct 2017, 10:50

Natūralūs vaisiai ir daržovės 😀 Aš naudojuosi mamos pasiūlytu metodu - viską kišu į pyragus. Vaikystėje tai buvo vienintelis būdas, kuriuo aš valgydavau varškę. Dabar iškepu obuolių pyragą su spanguolėm ir bruknėm arba kokį moliūgų, burokėlių, cukinijų pyragą. Vyras mėsos naikintojas, tai jam daržoves maišau su mėsa - troškiniai, mėsos pyragai ir panašūs daržovėm praturtinti patiekalai. Tai, žinoma, tik įvadinis žingsnis. Kada jau pradės klausinėti, kodėl tiek mažai morkų įpjaustei ar panašiai, pereisiu prie antro etapo - daržovių pateikimas atskirai 😀 dar naudoju prancūzišką techniką (deja, ne visada, būna kad pritrūksta laiko) ir teikiu daržovių užkandėles prieš valgį - avinžirnių humusas, kaliaropių užkandėlė (dalinausi receptu), morkų ir salierų/obuolių/česnako salotos ar tiesiog papajaustau paprikos, batato, agurko... Vaisių visada yra ant stalo, tad jų pasiima kada panorėję, bet obuolius, kriaušes, apelsinus ir panašius dažnai ir pasiūlau supjaustydama, ir pakišdama po nosimi jiems žaidžiant ar sėdint prie kompiuterio.

ramune. ramune. 22. Oct 2017, 09:51

Ruduo bene pats dosniausias natūraliais vitaminais!
Dukrelė labai mėgsta trintą moliūgų sriubą ir moliūgų blynus. Iki šalnų pas močiutę dar naminių aviečių uogų yra. Mes su vyru naminiais močiutės obuoliais mėgaujamės. Gaila, kad dukrelė alergiška obuoliams. Spanguoles dar valgome šiuo metu visi. Žuvų taukus dukrelei tarpuose tarp sirgimų duodu.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Oct 2017, 09:49

Vartojame vitaminą D ir žuvų taukus. Daržovių sūnui įsiūlyti praktiškai neįmanoma, bet labai mėgsta obuolius ir kriaušes. Vis šis tas, bet visgi sloga mus pagauna. Ypač po darželio... būtų labai įdomu sužinoti patarimų, kaip gi įsiūlyti daržovių arba kokie vitaminai dar praverstų 😀 žiūrėjom laidą, labai patiko! Kaip visada 😀