Kokius gėrimus pusryčiams renkasi Lietuvos gyventojai?

Kokius gėrimus pusryčiams renkasi Lietuvos gyventojai?

23. Nov 2015, 15:46 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gera diena prasideda nuo gerų pusryčių.Tai svarbiausias dienos maistas, nors mitybos specialistai rekomenduoja valgyti 4-5 kartus per dieną. Tinkamai parinkti visaverčiai pusryčiai užtikrina darnų organizmo vystymąsi, sustiprina koncentraciją ir suteikia energijos taip reikalingos darbe ar mokykoje. Pusryčiai turėtų sudaryti 20-25% dienos kalorijų normos* .

Gėrimai per pusryčius ne mažiau svarbūs nei patys pusryčiai. Kampanijos „Sultys ir glotnučiai – SMART formos vitaminai“ užsakymu atliktoje „Millward Brown“ instituto apklausoje paaiškėjo, ką per pusryčius dažniausiai geria Lietuvos gyventojai.

Apklausa rodo, kad arbata pripažįstama populiariausiu gėrimu. Ją renkasi 84 proc. mūsų šalies gyventojų.  Antras populiariausias pusryčių gėrimas – kava, ją pusryčiams noriai renkasi 59,7 proc. apklaustųjų. 

20151123155910-67835.jpg

Nedaug šiems karštiesiems gėrimams nusileidžia ir vanduo – jį prie pusryčių stalo geria kiek daugiau nei 40 proc. Lietuvos gyventojų (42,7 proc.). 

Stiklinę sulčių ant pusryčių stalo galima išvysti tik kas dešimtoje šalies šeimoje (11, proc.). Įdomu tai, kad daugiausiai sulčių geria vaikus iki dviejų metų auginančios mamos (14,7 proc.) bei netekėjusios moterys (21,4 proc.), besirūpinančios savo kūnu. 

Taigi, siekiant rūpintis savo ir savo šeimos svekata patariama pusryčius papildyti maistingais gėrimais kaip vaisių ir daržovių sultys ar glotnučiai. Subalansuoti pusryčiai papildyti sultimis ar glotnučiais padės išlaikyti koncentraciją iki pietų, sumažins susierzinimą, dirglumą, padės atsikratyti ritinių galvos skausmų. 

„Maistingi produktai, kuriuos suvalgome per pusryčius virsta energija,  didina intelektualinį ir fizinį aktyvumą,“ – teigia ekspertė Žana Antonova.

* 2015 m. kovo–balandžio mėnesiais apklausą, kurioje dalyvavo 300 moterų, atliko „Millward Brown“ institutas. 

###

Kampanija „Sultys ir glotnučiai – SMART formos vitaminai“ finansavimas remiamas Europos Sąjungos ir Lenkijos Respublikos bei  Vaisių ir daržovių vartojimo skatinimo fondo lėšomis.

Daugiau informacijos apie smart vitaminus, taip pat patarimus, kaip vaikų mitybą papildyti vaisiais ir daržovėmis, rasite adresu visit www.sultysirglotnuciai.eu ir Facebook profilyje www.facebook.com/Būk-SMART

Nacionalinė sulčių gamintojų sąjunga (KUPS) yra pramonės organizacija, apimanti sulčių gamintojus ir kitus subjektus, tiesiogiai bendradarbiaujančius su sulčių pramone. Nuo 1993 m. sąjunga atstovauja pramonės šakai Lenkijos ir ES iniciatyvose, bendradarbiaudama su mokslo institucijomis, laboratorijomis ir vietos bei tarptautinėmis pramonės organizacijomis. Organizacija taip pat dirba vartotojų labui, administruodama „Savanorišką kontrolės sistemą“, kuria siekiama tiekti tik aukštos kokybės sulčių produktus. 

Be to, KUPS užsiima reklamine ir švietėjiška veikla, kuria skatina sveikos mitybos įpročius, įskaitant ir penkių daržovių bei vaisių porcijų, kurių vieną gali pakeisti stiklinė sulčių, idėją. 

Daugiau informacijos apie KUPS rasite adresu www.kups.org.pl