Klaipėdoje savaitgalį laukia pasimatymų diena

Klaipėdoje savaitgalį laukia pasimatymų diena

11. May 2015, 09:07 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gegužės 16 dieną (šeštadienį) socialinė iniciatyva „Mano šeima“ skelbia pasimatymų diena ir visus miestiečius 16.00 val. kviečia į Dienovydžio aikštę (Didžioji vandens g., šalia Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus), kurioje organizuoja viešą pasimatymą. 

Renginys „Pasimatymų popietė“ jau antrą kartą kvies klaipėdiečius būti aktyviems ir pakviesti savo mylimus žmones į pasimatymą. Juk kasdieniame lėkime taip dažnai pamirštame parodyti dėmesį ar pasakyti švelnų žodį... Pasimatymų popietė būtent apie tai! Tačiau į „pasimatymą“ žvelgiame plačiau. Pasimatymų popietė – tai susitikimo ir komunikacijos erdvė, skatinanti bendravimą, naują tarpusavio santykių kokybę. Tai vieša platforma formuojanti naują bendrystės būdą, populiarinanti tiesioginio bendravimo kultūrą. Tad pakvieskime savo mylimuosius, draugus, šeimos narius, visus su kuriais smagu susitikti ir leisti laiką. 

Renginyje Jūsų lauks koncertas, kurio metu savo meile per muziką ir jos garsus dalins atlikėja Raimonda Vaičiūtė ir Arnoldas Jankūnas. Artimuosius sveikins dainininkai Konstantin Baskajev, Kęstutis Nevulis, Kornelija Jankauskienė, bardai Jonas Baltokas ir Linas Švirinas. Meilės eiles skaitys Sigutis Jačėnas. Visi pasimatymų nuotaikos įkvėpti bus skatinami prisijungti ir „čia ir dabar“ viešai išsakyti savo jausmus artimiausiems žmonėms (skirti muzikinį pasirodymą, skaityti eiles, sušokti meilės šokį...). 

Šiltas renginio akcentas – meilės laiškai. Šiandien laiškų rašymas ranka yra ties išnykimo riba. Deja, prarandame labai vertingą įrankį bendrauti ir kurti santykį su mums brangiais žmonėmis. Todėl susirinkusius kviesime išsakyti savo mintis bei jausmus ir ranka parašyti meilės laišką. Renginio metu veiks lauko skaitykla, kurios siūlomos knygos su meilės laiškais gali tapti įkvėpimu parašyti savąjį. Laiškų rašymo dirbtuvėms vadovaus rašytoja Sondra Simanaitienė. O visi pasveikintieji ir gavusieji laiškus, juos atsiimti galės gegužės 22 d. I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, kurioje įsikurs meilės paštas. Romantišką atmosferą bibliotekoje kurs Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, kurie skaitys M. K. Čiurlionio „Laiškus Sofijai“.

Renginiu „Pasimatymų popietė“ startuoja naujas socialinės iniciatyvos „Mano šeima“ renginių šeimai sezonas. Artimiausi renginiai:

  • Gegužės 20 d. 19 val. „Pokalbiai apie šeimos verslą“ (baras „Kaštonas“)
  • Gegužės 22 d. 17.30 val. Meilės laiškų paštas I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje
  • Gegužės 24 d. 10 val. Santuokos įžadų atnaujinimas Marijos taikos karalienės bažnyčioje.